Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Menorca no és Espanya
15 gen 2004
Músics de la banda de Ciutadella es neguen a tocar l'himne d'Espanya en la Diada de Menorca
Diversos músics de l''Agrupació Musical de Ciutadella es neguen a complir l''ordre de l''Ajuntament, governat pel Partit Popular, d''interpretar el himne nacional tres vegades durant la processó de Sant Antoni. L''acte es fa aquest dissabte amb motiu de la Diada del Poble de Menorca. El malestar que ha generat a la banda la decisió municipal ha estat confirmat pel seu director, Joan Mesquida. Sense concretar quants són els integrants descontents ha explicat que "hi ha músics que, per la seva forma de pensar, no volen tocar l''himne". "Fins i tot, tinc una baixa definitiva per aquest motiu", ha assenyalat.
Segons la seva opinió, l''Ajuntament hauria d''''haver "parlat" amb l''agrupació abans d''adoptar la decisió de reinstaurar-la. L''himne va ser retirat del protocol de la festa l''any 2000 per ordre de l''anterior equip de govern del Pacte de Progrés, format per socialistes i nacionalistes.
L''alcalde, Llorenç Brondo, ha recordat avui als músics que tenen l''obligació per conveni d''acompanyar aquesta processó amb la música que encarrega l''Ajuntament. En tot cas, ha tret importància al fet que alguns dels integrants amenacin amb una plantada: "Per dues o tres que deixin de tocar ni ho notarem". "No tinc per què avergonyir-me de ser espanyol", ha prosseguit, "els espanyols tenim un himne, una bandera i una nació que és Espanya". Per part seva, el regidor del PSM a l''Ajuntament, Bosco Gomila ha ironitzat que "a tots els pobles de Menorca torraran botifarres i aquí a Ciutadella escoltarem l''himne". Segons el seu parer, aquesta no és una música adequada "per un acte cívic i cultural com és la processó de Sant Antoni". I ha conclòs: "Amb aquestes decisions el PP demostra que cada vegada més escorat cap a l''extrema dreta".

>>notícia extreta de www.vilaweb.com

Comentaris

Re: Menorca no és Espanya
16 gen 2004
Per a ilustrar a la gent q no ho sapiga, vos comentaré q al PV son nombrosos els musics, de les bandes de cada poble, q es neguen a tocar el "himne regional", i no diguem el nacional, q afortunadament a la majoria de pobles no es veuen en l'obligacio de tocar. Normalment les bandes tiraran avant tocant-los per obligacio amb els ajuntaments dels quals reben subvencio, a lo q el music sol respondre no alcant l'instrument o no anant.

I a mode d-anecdota comentar q en molts pobles del PV s'ha tocat la Muixeranga tota la vida com a himne popular de les festes, fins que fa uns 20 el PP ha anat entrant en respectius ajuntaments, on inmediatament s-ha imposat l'himne d'espanya sota amenaca de retirar les subvencions a aquestes institucions culturals.

Després aixo ho esborra el temps i la gent sol tindre la percepcio de que l'himne d'espanya es toca tradicionalment als seus pobles en festes. Salut.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more