Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
13 gen 2004
El Bloc i un important sector escindit d'Unió Valenciana formaran una plataforma electoral
Valencianistes de signe catalanista i «blavers» concorreran junts a les generals

El Bloc i un important sector escindit d'Unió Valenciana formaran una plataforma electoral

ENRIC ORTS . València

El valencianisme d'arrel catalanista, representat pel Bloc, i el d'arrel blavera , representat per un important sector escindit d'Unió Valenciana (UV), han posat fi a vint anys de desavinences i estan disposats a convergir. Tots dos concorreran junts a les eleccions generals del març, amb un programa de mínims que amagarà les diferències que encara mantenen sobre la unitat de la llengua i la simbologia, per no incomodar ningú. El grup que ha deixat UV fundarà aviat un partit, que servirà per formalitzar la coalició amb el Bloc. Els promotors calculen que el 50% de la militància blavera se n'anirà amb ells.



+ Enric Morera, secretari del Bloc, en el míting en què va proposar un gran acord valencianista. Foto: E.P.

El blaverisme com a opció política pràcticament ha desaparegut de la geografia valenciana. Unió Valenciana, el partit que va alimentar durant dues dècades l'anticatalanisme i la secessió lingüística, s'ha trencat en dues meitats. L'una, l'oficial, s'ha posat a les mans del PP per a tornar a les institucions; l'altra, la nacionalista, ha abandonat el partit per a confluir amb el Bloc, primer amb vista a les generals del març, però, sobretot, amb la perspectiva de les valencianes del 2007.
Per a arribar a l'acord, el Bloc i els escindits d'UV han hagut d'improvisar unes línies programàtiques comunes per a salvar les diferències en matèria lingüística. La coalició que formaran evitarà reivindicar la unitat del català com a deferència als blavers. A canvi, aquests últims es comprometran a renunciar dins de la plataforma a la normativa secessionista de la Real Academia [sic] Valenciana de Cultura, i faran ús de la de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, que implícitament reconeix la pertinença del valencià al català.
Segons Lorena Ferrandis, líder del sector que ha deixat UV, el pacte amb el Bloc és «històric». «La llengua ha sigut un parany en mans dels partits centralistes que havia mantingut els valencianistes dividits. No negaré que tenim algunes discrepàncies amb el Bloc, i fins i tot que és bo que es visualitzen, però l'important és que per primera vegada el valencianisme concorrerà a les eleccions d'una manera unitària», va afirmar Ferrandis ahir.
El secretari general del Bloc, Enric Morera, va manifestar-se en la mateixa línia, i va assegurar que no havia pretés solucionar el conflicte lingüístic i identitari valencià «en dos dies». «És només un primer pas», va dir.

Acord en la simbologia

A banda de les diferències en matèria lingüística, la nova coalició haurà de plantejar-se la solució d'un dels altres conflictes que han mantingut blavers i catalanistes: el de la simbologia. Els anticatalanistes sempre han reivindicat la franja blava de la senyera (per això es diuen blavers) per diferenciar el País Valencià del Principat, mentre que el Bloc ha defés tradicionalment les quatre barres sense més. Finalment, sembla que la coalició utilitzarà la primera ensenya (amb blau) i respectarà altres símbols d'identitat tal com estan plantejats en l'Estatut d'Autonomia, la qual cosa en la pràctica beneficia els anticatalanistes: el nom de Comunitat Valenciana, en compte del de País Valencià; el terme valencià en lloc de català per designar la llengua; o l'himne de Maximilià Tous en contra de La Muixeranga.

El Punt, 13-01-03
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-745196.html

Comentaris

Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
13 gen 2004
Però ke els hi ha passat a akesta penya del Bloc???? Fer una coalició amb l´enemic!!!!
Recordem ke la gent d´Unió Valenciana, kuan encara existien, doncs actualment es pot dir ke no existeixen políticament, promovia i patrocinava agresions i amenaces contra militants de l´eskerra i l´independentisme català al País Valencià, recordem ke molta gent ke estava a Unió Valenciana tenia i té fermes relacions amb l´ extrema dreta espanyolista pel seu anticatalanisme, recordem ke Unió Valenciana era i és un partit ke en l´eix eskerra/dreta el podriem ubicar trankilament a l´extrema-dreta...etc, no ho entenc, simplement no ho entenc, crec ke el Bloc s´hauria d´haver ajuntat abans amb Esquerra Unida del País Valencià, amb ERC del País valencià, amb Esquerra Verda, amb plataformes ciutadanes o ecologistes com la del Cabanyal, com la de l´ensenyament, els casals Jaume I...etc, crec ke hi ha altres tipus de gent al País Valencià més propera al ke creia jo ke era el Bloc ke no pas la gent d´Unió Valenciana, per molt escindits ke siguin, alguns militants defensors del catalanisme al País Valencià no oblidem els cops rebuts pels blaveros, i ke tinguin clar akesta gent del Bloc, ke fent coalició amb blaveros reaccionaris de merda potser guanyaran vots dels propis blaveros, cosa ke està per veure, però en perdran molts més vots del catalanisme, ke és la seva base social natural de sempre.
BLOC, US ESTEU EQUIVOCANT, ENCARA HI SOU A TEMPS DE NO CONVERTIRVOS EN UNS TRAIDORS!!
AVUI MÉS KE MAI, PA�S VALENCIÀ...PA�SOS CATALANS!!!!
Re: . Comunicat del BLOC respecte de les últimes notícies
13 gen 2004
Davant de les informacions que s’han publicat a diversos mitjans de comunicació este cap de setmana, moltes d'elles distorsionades i que no responen a la realitat, els membres de l’Executiva Nacional del BLOC:

Volem confirmar l’existència de converses amb el sector progressista i nacionalista que està en procés d’abandó d’Unió Valenciana. Converses que, en efecte, s’han accelerat durant l’última setmana i de les quals ja vam informar, en un primer moment, al plenari de l’Assemblea de Regidors i Regidores Nacionalistes que es va celebrar dissabte passat, 10 de gener, a Alcoi.

Volem explicar-vos l’estat d’unes converses que s’emmarquen dins de la proposta de plataforma electoral valencianista i progressista que el secretari general, Enric Morera, va llançar a l’arena pública durant la celebració del passat Aplec del Darrer Diumenge d’Octubre. Una proposta, ben rebuda pel conjunt de la militància, que està oberta a la globalitat de partits i organitzacions valencianistes que volen treballar per la construcció d’una plataforma política d’estricta obediència valenciana que porte la veu del país i la defensa dels seues interessos al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, Esquerra Verda, Esquerra Valenciana i altres partits també estan participant activament de la proposta.

Si fullegem la ponència estratègica que aprovàrem per una gran majoria el passat congrés extraordinari, podem llegir el següent compromís: que el BLOC "actualitze el seu esperit fundacional, com a organització d’acollida i eina política d’un ample i divers contingut valencianista. El BLOC ha de ser un lloc on siga possible la participació política del conjunt del moviment social valencianista, on s'assumisquen les seues reivindicacions i on els ciutadans i ciutadanes puguen participar activament, tot superant els distanciaments de les estructures partidistes més tradicionals". És, des d’aquest punt de vista, que Enric Morera va llançar aquesta proposta que, com heu pogut observar durant les passades setmanes, ha estat la idea més novedosa al panorama polític valencià de cara a les generals.

El BLOC no renuncia a cap plantejament polític ni simbòlic; a cap. Perquè amb la proposta de la plataforma electoral no es persegueix una política de renúncies per part de ningú, sino el compliment de les línies mestres de la nostra ponència política aprovada en el congrés extraordinari del passat octubre. El BLOC creu que plantejar el debat necessari de la plataforma en termes de renúncies significa devaluar les potencialitats d’aquesta proposta política.

Així les coses, volem deixar ben clar que totes les informacions que es refereixen a les qüestion simbòliques no s’ajusten a la realitat, en cap cas. El BLOC ha apostat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua des de la seua fundació i, com no podia ser d’una alta manera, la plataforma electoral serà escrupulosa amb aquesta institució que naix del consens majoritari del poble valencià. El BLOC, i aquest camí ve de lluny, no farà de la batalla simbòlica l’eix de les seues propostes.

En canvi, la plataforma electoral persegueix, i així ho està fent, una política de consens en els temes essencials per al futur del País Valencià, com la defensa d’una escola valenciana pública i de qualitat, la defensa de la xicoteta i mitjana empresa, la millora integral dels serveis públics, la defensa d’un model sostenible per al territori valencià, el reconeixement de nacionalitat històrica i la necessària reforma de l’Estatut... I això és el que pretén aquesta plataforma: sumar valencianisme i integrar sensibilitats, en línia amb la nostra ponència estratègica, i fer-ho, això, a partir de propostes concretes.

Les converses amb el sector progressista i nacionalista, que abandona Unió Valenciana per la seua oposició frontal a les polítiques antivalencianes i depredatòries del Partit Popular, poden comportar, d’acabar bé, que la majoria dels càrrecs públics, alcaldies i regidors, d’Unió Valenciana abandonen aquesta formació per continuar el pas d’aquest sector que vol donar un pas valent cap a la plataforma, una proposta que representarà, sense dubte, l’única veu del valencianisme a Madrid

Amb la plataforma, rica en veus, podem aconseguir una fita històrica. Que els valencianistes, vinguen d’on vinguen, tinguen una única opció electoral. Que el valencianisme, en el seu conjunt, es presente a la societat sota un paraigües comú (un programa, una plataforma i unes idees) per primera vegada en la història. I que els valencians, superant conflictes estèris, puguen apostar per això.

En tot cas, durant els pròxims dies vos mantindrem informats sobre les converses amb tots els partits que estan disposats a participar en la plataforma. També estem oberts a les vostres aportacions. Per això, feu-nos-les al correu enricmorera ARROBA bloc.ws.
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
13 gen 2004
Realment lamentable i patètic. Espere que la gent del Bloc de Novelda que encara ens diu als Maulets del poble, que són independentistes i estan per la idea dels païso Catalans abandonen per dignitat i higiene mental el BNV. És per a posar-se a plorar que aquesta gent no es done compte del que està fent: si Joan Fuster alçara el cap els fotria un tret a tots aquests pallassos. Per si no ho sabeu: els blavers van ser els assassins de Guillem Agulló, són els qui cremen els casals Jaume I o ataquen el bar Terra a València, i si necessiteu presentar-vos amb aquesta escoria de feixistes a les eleccions espanyoles ja podeu comptar amb el meu vot i amb el de milers de joves valencians i valencianes que cada cop tenim més clar que el que necessitem és un partit polític que siga realment independentista i d'esquerres: el que fa falta és una CUP per a tots els Páïsos Catalans i no tant de regionalista barat.
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
13 gen 2004
ELS PAÃ?SOS CATALANS, O VAN JUNTS O NO VAN!!!
SALUT I FORÇA A TOTS/ES ELS/LES COMPANYS/ES DEL PA�S VALENCIÀ! ELS VALENCIANS SÓN CATALANS!
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
13 gen 2004
I LES VALENCIANES SÓN CATALANES!!!
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
13 gen 2004
Abans d'esverar-vos tant llegiu-vos el comunicat del Bloc.

Per exemple:

"El BLOC <b><i>no renuncia a cap plantejament polític ni simbòlic</b></i>; a cap. Perquè amb la proposta de la plataforma electoral no es persegueix una política de renúncies per part de ningú, sino el compliment de les línies mestres de la nostra ponència política aprovada en el congrés extraordinari del passat octubre. El BLOC creu que <b><i>plantejar el debat necessari de la plataforma en termes de renúncies significa devaluar les potencialitats d’aquesta proposta política.</b></i>

Així les coses, volem deixar ben clar que totes les informacions que es refereixen a les qüestions simbòliques no s’ajusten a la realitat, en cap cas. <b><i>El BLOC ha apostat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua des de la seua fundació i, com no podia ser d’una alta manera, la plataforma electoral serà escrupulosa amb aquesta institució que naix del consens majoritari del poble valencià</b></i>. El BLOC, i aquest camí ve de lluny, no farà de la batalla simbòlica l’eix de les seues propostes."

Es tracta de que el Bloc assoleixi cada vegada més abast social, si així ho aconsegueix doncs perfecte.
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
13 gen 2004
LA primera q et diré, pallaset, és q per definicíó els polítics solen mentir o enredar, així doncs no deixaré de criticar-los pq ells emeten aquestes declaracions. A més a més, és que les seues renuncies ja estàn fetes de fa temps, aquest pacte no fa més que fer-les visibles, i de pas donar ganes de bossar al personal.

I segona, està per vore que la AVL no siga secessionista... o q collons han fet ni dit ells davant dels recents atacs blaveros a la ciutat de València? T'ho pose més fàcil?? Q fan ells? Res de res.
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
13 gen 2004
Gràcies pel teu comentari, he estat llegint per altres bandes i pel que sembla potser el Bloc l'esta cagant. Em sembla perfecte que critiquis el Bloc o qui vulguis, pero aixó de "pallaset" sobra. Donem-li una mica de temps, a veure que passa, encara que com t'he escrit potser no ha estat la decisió més encertada que podríen haver fet.
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
13 gen 2004
Però si l´AVL ja és en si mateixa una aberració, un instrument per intentar acontentar el blaverisme, sinó, els castellanoparlants, perquè no fan una Acadèmia Andalusa de la llengua i una Acadèmia Asturiana de la llengua, i una acadèmia riojana de la llengua, i una acadèmia castellanomanxega de la llengua, i una academia murciana de la llengua, i una acadèmia canària de la llengua, i una academia càntabra de la llengua, i una acadèmia castellanolleonesa de la llengua, i una acadèmia aragonesa de la llengua, i una acadèmia madrilenya de la llengua, i una academia navarresa de la llengua, i una academia xilena de la llengua, i una acadèmia sud-xilena de la llengua,
Guillem agulló ni oblit ni perdó!!!!
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
13 gen 2004
i una academia de la llengua per la gent del litoral central xilè, i una acadèmia de Buenos Aires de la llengua...etc, és absurd!!! doncs si ho és pel castellà ke té 400 milions de parlants, imagina´t si ho és pel català, l´absurditat es multiplica per tantes vegades com menor nombre de parlants té el català.
País Valencià...Països Catalans!!!!
PAREIX KE LES BASES S' ESTÀN REBOTANT!
14 gen 2004
esta notícia m'ha tranquilitzat: pareix ser ke les bases del bloc s'estàn queixant per l' acord.Els militanys del Bloc que estan en desacord amb la desició de concórrer amb blavers s'han donat pressa per a fer una espècie de "bloc" dins del Bloc:el Bloc Sobiranista d'Esquerres,si no recorde malament.
Polítics de merda
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
14 gen 2004
Heu llegit "Societat Limitada" de Ferran Torrent? Doncs això
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
14 gen 2004
Bloc Sobiranista d'esquerres????
JARRRL ACONDEMORRRR FISTRO DUODENARLL
Però on has llegit aixo??????
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
14 gen 2004
Esquerra Verda encapçalarà
la Plataforma Valencianista si el Bloc té el dos

Ester Pinter
VALÈNCIA

Les exigències de Peris topen amb l'acord a què va arribar el Bloc amb exmembres d'UV



Joan Francesc Peris, líder d'Esquerra Verda, la formació coaligada amb el Bloc Nacionalista Valencià en les passades eleccions autonòmiques, ha condicionat l'oferta d'encapçalar la Plataforma Valencianista que els nacionalistes han pactat amb exmembres d'Unió Valenciana (UV) per a les eleccins generals al fet que de número dos hi vagi un membre del Bloc. La direcció del Bloc ha ofert el número u a Peris per acontentar l'ala esquerra del partit i per donar-li un vessant més obert a la plataforma valencianista.
Les exigències de Peris, no obstant, topen amb els termes de l'acord a què va arribar la direcció del Bloc amb els exmembres d'UV, que aquests ocuparien els llocs parells de les candidatures de la plataforma a les demarcacions de Castelló, València i Alacant.
Joan Francesc Peris, a més, va afirmar a aquest diari que tampoc acceptarà encapçalar la candidatura per València de la plataforma si això suposa fer concessions de principis. "La coalició va donar bons resultats en les passades eleccions amb l'ideari i l'estratègia marcada aleshores i no tenim per què cedir ara ni en símbols ni en temes com el reconeixement explícit de la unitat de la llengua", va afirmar. Per Peris no caben les negociacions: "Si gent d'UV vol sumar-s'hi, que accepti l'ideari del Bloc-Esquerra Verda, però si els que hem de cedir som nosaltres, Esquerra Verda no estarà en aquesta plataforma".
L'acord entre el Bloc i els exmembres d'UV passa pel fet que aquests reconeguin l'ortografia oficial de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i a canvi s'evitarà parlar de qüestions de simbologia i identitat, com la unitat de la llengua catalana, agafant-se estrictament al que diu l'Estatut d'Autonomia. El corrent d'esquerres del Bloc, Bloc d'Esquerres Sobiranistes (BES), valorava anit si defensarà la proposta de Peris en el Consell Nacional del partit de dissabte.
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
14 gen 2004
Si senyor. Heu llegit "Societat Limitada" i "Espècies Protegides" d'en ferran Torrent? Doncs hi ha un partit anomenant "Front Nacionalista Valencià" molt sospitós...
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
15 gen 2004
Ni una concessió al blaverisme!!!
Per la catalanitat del País Valencià i per higiene, gent del Bloc, trenqueu amb els blavers!!!
Països Catalans, una sola llengua, una sola cultura, un sol poble!!!!!!
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
08 mar 2004
pense que l,unio sera positiva ya que encara que hi hasquen tantes diferencies sempre les podrem arreglar entre nosatros si guanyem.i no per nosatros com fan ara els espanyols.mes val fer realitat un 50%dels nostres somnis amb la tolerancia ,que per cabudessa no conseguirne cap2@
VISCA NOSATROS I NO ELS DE FORA
08 mar 2004
eL PROBLEMA ES QUE NO NOS VOLEM.ENCARA NO HE SENTIT A CAP CATALA PARLAR DEL VALENCIA NI COM A DIALECTE.PER AMI EL VALENCIA EXISTEIX ES MES JO EL PARLE.¿PERQUE PAISOS CATALANS I NO VALENCIANOCATALABALEAR?LES NOSTRES LLENGUES (O DIALECTES COM VOLEN ALGUNS QUE SIGUEN )NO TENEN IMPORTANCIA EN LA NORMALITZACIO ¿QUE VOS PASA?NO TENIU SENTIMENT DE VALENCIANS?SE QUE CANVIAR LA FORMA DE PENSAR A CERTA EDAT ES DIFICIL .PERO EL DIALOGAR IPENSAR A LLARG PLAÇ COM HO ESTAN FENT ESTOS DOS PARTITS DE IDEES COMUNS I AL MATEIX TEMPS TAN DIFERENTS PER A MI NO ES CRITICABLE
a CHAY
09 mar 2004
la meva experiencia es totalment diferent a lo que dius. tinc amics/gues catalans/es que diuen que son valencians del nord. moltisimes voltes cuan s'enteren que soc valenciana, cautament, me diuen ¿parles valencia? aixo ho he parlat amb altra gent de valència i me han contat lo mateix, que a catalunya la gent de valència som molt ben binguts/des.

aixina que lo unic que puc dir es que la teva experiencia es different i que no es pot generalitzar com tu dius.
Re: El BNV es torna un bloc regionalista i blavero. Fora botiflers!
22 des 2004
SALUT, JO SOC UN JOVE DE VALÈNCIA. ESTIC D'ACORD EN QUE EL BLOC NEGOCIE AMB ELS PROGRESSISTES D'UNIO VALENCIANA. ES MOLT POSITIU QUE AMBDOS BANDOLS DIALOGUEN I ARRIBEN A UN ACORD, AIXINA ES COM ES F� UNA NACIÓ. VULL QUE SAPIAU QUE ELS QUE SOM DEL BLOC NO ENS CONSIDEREM CATALANS, SINO VALENCIANS, PERÒ SOM DEL MATEIX GRAN PA�S QUE ELS CATALANS, ELS BALEARS, ELS ROSILLONESOS, ELS ANDORRANS... ESTA ACCIÓ PER PART DEL BLOC ELS HORNRA, PERQUÈ, A DIFERÈNCIA D'ERC, ELS DEL BLOC SABEM DIALOGAR I NO ENS TANQUEM EN NOSALTROS MATEIXOS. VISCA EL PA�S VALENCIÀ I VISCA LA TERRA LLIURE!!!!!!!!!! ||*||

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more