Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina : xarxa i llibertat
Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
11 gen 2004
FONT: VILAWEB
Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans El govern cubà ha promulgat una llei que veta l'accès a milers de ciutadans i ciutadanes a internet. Segons la nova legislació, hom prohibeix l'accès a la xarxa a través del sistema telefònic estatal de baix cost, és a dir, el que empra la majoria de la població de l'illa. D'aquesta manera, la població cubana només podrà tenir una finestra oberta al món si contracta un servei telefònic més car i que, a més, només es paga amb dòlars (que normalment només poden pagar els estrangers o les grans empreses, no pas els particulars). Tanmateix, aquest requisit no garanteix, en cap cas, una absoluta llibertat de moviments, atès que el govern cubà continua establint un fort control en les comunicacions virtuals. De fet, la companyia de telecomunicacions estatal, Etecsa, endurirà un xic més els controls per evitar el frau.
Malgrat que milers de cubans es connectaven a la xarxa de manera il·legal fent servir comptes en prèstec o comprats al mercat negre per xifres que poden arribar als cinquanta dòlars mensuals, la majoria de la població no té accès a les tecnologies de la informació.
En aquest sentit, no és pas el primer cop que es vulneren les llibertats individuals a Cuba. Només a tall d'exemple, recordem que el 2002 el Ministeri de Comerç Interior va prohibir la venda d'ordinadors personals, impressores i accessoris a particulars, associacions i fundacions sense ànim de lucre. Aquesta mesura, com la que ha entrat en vigor aquests dies, restringeix un xic més la possibilitat de comunicació amb l'exterior.
Mira també:
http://www.vilaweb.com

Comentaris

No fem el joc a l'imperialisme
11 gen 2004
Salut!

No prentenc en aquest medi d'entrar a discutir sobre la revolució cubana, perquè considero que aquesta mena de fòrums oberts són un camp abonat al confusionisme.

Tot i això, voldria comentar vàries qüestions per tal que tots i totes poguem tenir més esperit crític respecte la divulgació de notícies que, absolutament sempre, són contràries al sistema cubà.

Un tema a tenir en compte sempre que volguem tenir un cert esperit crític és el coneixement de la font informadora. No em refereixo a la persona que ha publicat aquesta intoxicació en aquest sistema de fòrums, sinó a la font que l'ha generada. Podem seguir la pista de la notícia, fàcilment, visitant les webs corresponents, anant a vilaweb (http://www.vilaweb.com), a la revista digital consumista ianqui del grup terra.es i Lycos que s'anomena Wired News (http://www.wired.com), i d'allà a l'agència ianqui imperialista Associated Press (http://www.ap.org).

Allà ens assabentarem que l'origen de la informació, és a dir, l'autoria de la redacció d'això mateix que algú/na a penjat justament sobre aquestes ratlles, és fruit de l'Institut per a Estudis Cubans i Cubano-americans (sic) de la tan poc progressista Universitat de Miami (http://www.miami.edu/iccas). Allà podreu consultar d'altres "informacions" i "estudis" sobre Cuba generats per l'ultradreta mafiosa cubana que habita i campa per aquella ciutat, i que, per cert, va possibilitar la tupinada electoral que va dur al poder ianqui a en George W. Bush.

Felicitats, doncs, company(a) "-1" per seguir les consignes de l'ultradreta ianqui més recalcitrant.

I és que alguns/algunes, en la seva dèria anticubana, troben aliats ben estranys i, diria, que antinaturals.

Però bé, "intoxica, que alguna cosa queda".

Quina pena! Una mica més d'esperit crític, sisplau.
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
11 gen 2004
Intoxica que algo queda...os aconsejo una fuente de información mucho más fiable que estos "anticastristas furibundos" :www.rebelion.org
Ahí encontrareis el rastro a esta que no es sino una más de las noticias del Urdazi y TVE...
Penoso !
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
11 gen 2004
Si llegiu més amunt la noticia sobre "Reporteros sin Fronteras",voreu d'aon treuen les noticies aquesta gent de "Vila-ous"...El anticastrisme visceral fa estranys companys de llit !!!
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
11 gen 2004
Però algú pot dir alguna pàgina web o explicar què hi ha de cert en aquesta notícia, siusplau?
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
11 gen 2004
Senyor Nelo i demés: la notícia és certa o és falsa? Aquesta és la qüestió.
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
12 gen 2004
pregunto el mateix: la notícia és certa o falsa? Jo crec que és certa i que d'una vegada per totes cal que agafem el toro per les banyes. Cuba té defectes i cal que els analitzem des de l'esquerra sense dir cada cop que una crítica és fer el joc als ianquis, sinó ens acabarem convertint nosaltres mateixos en cecs i per a cecs ja n'hi ha prou a la dreta.
És veritat o no? Hi ha llibertat d'expressió a Cuba?
La resposta, d'aqui a unes hores.
RSF
12 gen 2004
Reporters Sense Vergonya

El dia 3 de maig del 2003 vaig acudir a la presentació, en l'edifici de Bancaixa, de l'Informe annual que confecciona l'ONG Reporters Sense Fronteres sobre l'estat de la llibertat i la repressió dels mitjans de comunicació i els seus membres, també coneguts pel nom de "periodistes". L'event comptà amb una breu conversa telefònica de Jon Sistiaga, des de l'hospital on la seua companya estava a punt de parir. Rostre visible de Tele 5 en Iraq, durant la invasió ianqui. Enhorabona de tot cor, Jon!! La vida, ja es sap, va i ve... Participà també l'enviat de Canal Nou a la zona, i un jove periodista guineà, exiliat per raons "informatives", com era adient al cas...

El cas és que quan obris l'anomenat informe, veus al primer pàragraf la següent informació: "en 2002, la situació de la llibertat de premsa es degradà en alguns estats, com Colòmbia, Veneçuela i Cuba [...] En aquest aspecte, el continent americà continua éssent una terra de contrasts. Junt a països respetuosos amb la llibertat de premsa, com els Estats d'Amèrica del Nord (sic), Equador..." Cal a dir, que quan parlen de Colòmbia, citen com a principal perseguidor de la llibertat de premsa a Manuel Marulanda, alias "Tirofijo", cap de la coneguda guerrilla FARC. I ni una paraula sobre les "forces de l'ordre" ni sobre el seu president, el conegut pacifista i amant de l'expressió lliure, Àlvaro Uribe. I açò és el botò de mostra de qui són realment aquesta gent. Evidentment, el nostre estimat Mumia-Abu Jamal, que porta més de 15 anys podrint-se als corredors de la mort de Pensilvània (això està als USA, no?) i que probablement se li aplique una condemna perpètua (!!!!) ha estat sistemàticament ignorat al punyetero "informe". Expliquen en les pàgines interiors, que ja saben eixes ximpleries, "que si vos preocupeu més del països del tercer món que dels occidentals, bla, bla...". Argumenten que pitjor és no menjar, que menjar malament. Cert. És molt millor que un míssil d'un país alié t'esborre de la existència mentres redactes la darrera crònica, que si el teu propi govern t'apallisa i et tanca 5 anys a la presó. EEUU ja ha provat aquest mètode a l'Afganistan i recentment a l'Iraq amb membres d'Al Jazira, la sensació informativa del moment. Altre afortunat treballador de la cadena qatarí, roman entre barrots i temperatures de 40 graus a Guantànamo, on un curiós càmping porta dos anys fent curiosos experiments amb els animalets que "l'amo" es va trobant en les seues "visítes" a països exòtics.
De Couso es parlà, com no. Tots vam riure quan un dels conferenciats qualificà a Powell com a "novio de Ana Palacio", però no es qualificà a Bush d'assassí d'en Couso, ni això, ni res semblant. Evidentment, no es pot considerar totes les ràdios i periòdics que la CIA va llaurant per allà on passa, com a crim contra la llibertat de premsa, perquè no mor ningú, no?. En el cas d'Israel, nomenen tres periodistes morts i una vintena d'arrestos. Sols obliden de 5 morts més i 254 ferits. Però, total, qui diu tres diu cinc, i ferit no és estar mort, no?, no calía filar tan prim... Per si açò no té prou gustet, i parlant de filar prim, passeu a la pàgina 100, secció Veneçuela, on durant 13 pàgines (cap país en té tantes) s'esplaien reproduïnt un centenar d'agressions per part de "simpatitzants xavistes", "membres dels Cercles Bolivarians", etc... a periodistes dels mitjans privats veneçolans. Espentes, insults (que es reprodueixen literals), colps, amenaces i més colps són les terribles agressions que patiren els sofrits imperis mediàtics veneçolans, instigadors, participants i celebradors d'un colp d'estat feixista. En cap país dels que aquests curiosos estadistes anomenen democràtic, romandria cap obert, ni cap director al carrer, és normal... En Veneçuela estan tots oberts i a tota màquina. Francament no ho entenc, i de fet, jo no haguera estat tan indulgent, en nom de la Democràcia!! Crec que és pitjor un míssil al cap o una cadena perpètua, que colps i insults, no foteu!
Passeu ara a la pàgina 56, secció Espanya. Democràcia, per tant fulla i mitja són suficients. Es fa referència a les dificultats que el govern va posar als periodistes per informar en Galicia, quan reventà el "Prestige" : 14 línies. Es fa referència a una periodista marroquina, que fou detinguda a Ceuta, interrogada i expulsada a Marroc. Es parla de José Luís López de Lacalle (un mort amb nom, no com els palestins i altres étnies extranyes), assassinat per ETA, de l'enviament de cartes-bomba, per part d'ETA, a periodistes diversos, i una agressió d'un ertzaina a un càmera amb la porra reglamentària. I ja. Per qué gastar paper nomenant amb detalls morbosos, algunes de les centenars d'agressions físiques que es produeixen a l'Estat? Jo les he vist, i al cap d'un any en són centenars, no ho dubteu. Evidentment, les presons reiteratives del senyor Pepe Rei, sempre absolt pels tribunals, i el fraudulent i il.legal tancament d'Egin, Ardi Beltza i ara Egunkaria (açò no ho dic jo, sino els tribunals espanyols), no són tema adient. Tampoc la fulminant
destitució del director de TeleMadrid, o els programes censurats a Línia 900, o els programes (així, en general) prohibits del Gran Wyoming, del periòdic La Realidad, clausurat per una denúncia del PP, del tot injusta, de l'eliminada pàgina web de l'Associació Contra la Tortura, que no és un mitjà de comunicació...o sí ho és? I mirant a casa, el robatori del segle, RTVV. Quan vaig voler intervindre en la ronda de preguntes del públic, el moderador del debat, habilment em va interrompre, donant-li la paraula al seu company de taula. Així que, com que aleshores no vaig tindre la mala lleteta de fer-me sentir, ara diré el que volia dir i després vos ho explicaré.
Per qué si el revisionisme nazi, que vol negar una trista realitat, és delicte, està penat per la llei, del que me'n alegre molt, no ho és el fet de que la brutal repressió francesa (amb connivència espanyola) a la victòria del FIS en Argèlia, s'atribuïra a "grups islamistes integristes"? Estem parlant de milers de morts!! Es que els cadàvers jueus valen més que els cadàvers àrabs?. En aquest sentit, els quasi 3000 morts palestins dels tres darrers anys, almenys són atribuïts, sense cap problema de reconeiximent per la seua part, a l'exèrcit israelià. És un detall.
Pinochet preparà a l'opinió pública per la salvatge repressió de després del colp, amb el que ell anomenava "importante poder de pluma periodística". O com titula un llibre sobre el tema, "deshumanització de la societat". Hitler amb els jueus, Tzars, Stalin i Putin amb els txetxens, Bush i Sharon amb els àrabs, Aznar amb els bascos i els immigrants, els oligarques veneçolans amb els pobres veneçolans. La història de sempre i de tot arreu. Que, senyorets oenegeros, hipòcrites, poltroneros, intel.lectals-funcionaris? Que hem de dir, quan és la premsa la pitjor arma de destrucció massiva contra la humanitat?... Vostés, senyorets de Reporters Sense Fronteres, mai diran res seriòs, perque formen part d'això. Que quede clar, però clar, vostés mai han segut amics de les coses clares, no els convé, així de senzill.

www.rsf.org
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
12 gen 2004
Cuba intenta restringir internet
por josé ((i)) [cut, traduce & paste] • Friday January 09, 2004 at 10:38 PM


.

Cuba intenta restringir internet.

La Habana - Cuba está aumentando su control sobre internet, prohibiendo el acceso a la mayoría de los ciudadanos al servicio de conexión telefónica de menor costo (proporcionado por el gobierno), a través de una nueva ley promulgada ayer Viernes 9 de Enero.
La medida podría afectar cientos, o quizás miles de Cubanos, cuyo acceso a internet en sus hogares no posee autorización, y que utiliza para ello computadores y cuentas de internet compradas en el mercado negro, con conexiones a la red de más de $50 dólares, por 80 horas al mes.
La mayoría de los Cubanos no tiene acceso autorizado a la red, aunque algunos pueden acceder a correo electrónico internacional, y más opciones gubernamentalmente controladas, en los empleos y las escuelas.
El proyecto de ley aprobado ayer Viernes, restringe aún más el acceso.

Fuente: Infoshop news
Traducción: José, indymedia-santiago

www.chile.indymedia.org
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
12 gen 2004
¿Algú té una sola prova de que aixó siga veritat?
Vos tragueu tot,per aixó funciona tan bé la "Brunete Mediática"...i els aparells de propaganda.
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
12 gen 2004
si algu pot demostrar qe aqesta noticia es falsa, qe posi l'informació real obtinguda i la web on trobar-la!!
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
12 gen 2004
Yo no sé si la noticia sera cierta o falsa. Lo que sí se es que en el sistema capitalista, desde donde muchos internautas quieren hacerse jueces de las decisiones que toma un país SOBERANO, el acceso a internet está altamente restringido.

Solo que no lo controla un burócrata, sino la ley del mercado. Una hora en internet en un cibercafe puede costar 1 euro, dinero total del que cuentan muchas personas al día para poder sobrevivir (la mayoría de los habitantes del planeta, por si acaso). De ser en casa, el acceso a internet puede costar alrededor de 50 euros al mes, tomando en cuenta la suscripción, más el acceso a la línea telefónica. Esto, claro está, sin contar con la infraestructura necesaria para acceder a la red, como el ordenador, modem, monitor y demás periféricos, que pueden llegar a los mil euros.

Entonces, la pregunta es

¿Quién restringue más el acceso a internet? ¿Cuba o USA?

Saludos
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
12 gen 2004
Salut!

Jo penso que qui acusa és qui ha de posar-hi les proves. Si no, malament rai!

Jo sóc crític amb certs aspectes de la revolució cubana, igual com qualsevol revolucionari (incloent-hi els i les cubanes), però mai seré d'aquelles persones que estan disposades a "creure" (com ha dit algú aquí) infàmies com aquesta.

D'altra banda, negar que aquesta notícia ha estat "fabricada" per l'ultradreta cubana és equivalent a tirar per terra les motivacions més eficients que ens van mobilitzar contra la guerra a l'Iraq, és a dir: no creure's les manipulacions ianquis que pretenen d'envair pobles.

Els ianquis podran envair Cuba, però mai ocupar-la, perquè n'és ple de persones revolucionàries conseqüents (amb les errades que volgueu).

I si des d'aquí vam enviar brigadistes a l'Iraq (i també això que se'n va dir "escuts humans", tot i que es diferent), que era governat per un règim horrible (però probablement no tant com el d'ara), doncs, conseqüentment, ens haurem de comprometre en la defensa de Cuba en un valor molt més elevat.

El de la solidaritat internacionalista.

Prepareu-vos, perquè en George W. Bush ja va dir que ara li toca el torn a Cuba. No us en recordeu?

Doncs és obvi que la infame campanya mediàtica contra Cuba ja ha començat (de fet, fa 45 anys que ha començat).

Fins la victòria sempre! Socialisme o mort! (I perdoneu els maximalismes)
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
12 gen 2004
Salut!

Jo penso que qui acusa és qui ha de posar-hi les proves. Si no, malament rai!

Jo sóc crític amb certs aspectes de la revolució cubana, igual com qualsevol revolucionari (incloent-hi els i les cubanes), però mai seré d'aquelles persones que estan disposades a "creure" (com ha dit algú aquí) infàmies com aquesta.

D'altra banda, negar que aquesta notícia ha estat "fabricada" per l'ultradreta cubana és equivalent a tirar per terra les motivacions més eficients que ens van mobilitzar contra la guerra a l'Iraq, és a dir: no creure's les manipulacions ianquis que pretenen d'envair pobles.

Els ianquis podran envair Cuba, però mai ocupar-la, perquè n'és ple de persones revolucionàries conseqüents (amb les errades que volgueu).

I si des d'aquí vam enviar brigadistes a l'Iraq (i també això que se'n va dir "escuts humans", tot i que es diferent), que era governat per un règim horrible (però probablement no tant com el d'ara), doncs, conseqüentment, ens haurem de comprometre en la defensa de Cuba en un valor molt més elevat.

El de la solidaritat internacionalista.

Prepareu-vos, perquè en George W. Bush ja va dir que ara li toca el torn a Cuba. No us en recordeu?

Doncs és obvi que la infame campanya mediàtica contra Cuba ja ha començat (de fet, fa 45 anys que ha començat).

Fins la victòria sempre! Socialisme o mort! (I perdoneu els maximalismes)
Re: Cuba veta l'accès a internet de milers de ciutadans
12 gen 2004
I perdoneu la repetició del missatge, sisplau. Em sembla que ha passat quan he actualitzat la pàgina des de l'explorador.

Sóc una mica tonto, ja ho sé (però no pas l'únic).
Colera camping CNT