Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
violència de genere en una localitat mallorquina
02 gen 2004
Empieza la cuenta, ¿Hasta cuando?
Por Poch
La violència de gènere ha començat ja el seu compte aquest any en una població de les Illes Balears. Algunes persones no han tingut ni temps de passar la primera ressaca de l´any, altras no han trigat en incomplir els clàssics bons propòsits de l´any nou. El masclisme, en la seva forma més violenta, no ha trigat ni 20 hores en fer-se present.

La Guardia Civil cerca l´home que a nit matà d´un tret a la seva esposa i ferí a dos dels seus fills amb una escopeta en S´arenal de Llucmajor, a la illa de Mallorca. A les Balears foren tres les dones que moriren a mans dels ex-marits o ex-companys sentimentals durant l´any 2003.

Les minses campanyes promogudes per l´administració i algunes associacions no aturen les morts, maltractaments o vexacions. Tampoc les aturen les reformes sobre reformes a nivell judicial. En la seva base, el sexisme institucional, el masclisme encobert (o no) a l´educació oficial, el paper de la dona a la televisió, etc, són causants del problema que les oligarquies i el mercat no tenen interés en modificar.

Potser sigui aquest any en el que els moviments socials aconseguim, massivament, treure endavant reflexions, discursos i accions que vagin més enllà de les bones intencions. hi han projectes en curs, però la majoria només sembla que se´n recorda del tema pel dia de la dona o quan els mass-media ens ofereixen xifres i estadístiques.

Comentaris

Re: violència de genere en una localitat mallorquina
02 gen 2004
(02/01/04). El sexisme a les joguines. Un dels principals protagonistes de les compres de nadal són les joguines. Les nenes i els nens per escollir les joguines que volen es guien pel que veuen a la tele, revistes, fulletons publicitaris... La televisió és el principal mitjà de socialització a totes les cases.

Molts dels anuncis imposen el sexe a les joguines, determinant el gènere de la mainada a qui va destinada, la societat atribueix uns rols a les nenes i als nens, "coses de nenes i coses de nens", "coses de dones i coses d’homes".

Actualment, les joguines que trobem al mercat són representacions en petit del món adult, introdueixen, familiaritzen la nena i el nen amb els objectes, l’ajuden a establir un nexe entre el seu món imaginari i la realitat quotidiana.

Pel fet de considerar el joc infantil com una preparació per a la vida adulta, les joguines s’han distribuït tradicionalment en funció dels rols que s’espera que les dones i els homes desenvolupin en la societat segons els estereotips sexuals. Sabent que la joguina és un mitjà per educar i aprendre, hem de ser conscients que el que som de grans és el que hem après de petites. (Comunicat de www.Maulets.org).
Re: violència de genere en una localitat mallorquina
02 gen 2004
Per elles cap poderòs sortirà a manifestar-se, no faran crides des dels telenoticies i diaris per acudir a manifestacions preparades, financiades i dirigides pel govern, no sortiran autocars de cap capital de província amb entrepà i hotel, no veurem els polítics davant de pancartes que exigeixin la fi del terrorisme masclista que ells continuen denominant "violència domèstica", no demanaran que tothom condemni sense lamentar, no faran funerals amb banderetes sobre el taut, assistència d'autoritats i plors monàrquics, no il·legalitzaran les organitzacions masclistes, no treuran dels llibres de text escolars les acepcions homofòbiques, no hi haurà cap decret-llei que faci cumplir el màxim de penes a quaranta anys, no es castigarà l'empresari que comparteixi fins amb els masclistes donant menys sous a dones que a homes, no es treuran tots aquells anuncis de neteja de la llar o de la roba on només es dirigeixen a dones, no augmentaran la protecció de les amenaçades perque ja ho han fet segons ells prou.....

Hi ha morts de primera i morts de segona, si a la societat hi ha classes als cementiris també, l'any 2003 tres persones van morir a mans d'ETA, tot i aquesta ridícula xifra la principal preocupació dels "espanyols" continua sent el terrorisme (basc).

Sabeu quantes dones van morir en el 2003 a mans dels seus amants, marits, ex-marits, companys, nuvis o com vulguem dir-ho?
Sabeu quantes persones han mort a l'estret per lleis feixistes que impedeixen sobreviure als esclafats del tercer món?
Sabeu quants obrers han mort en el seu lloc de treball?
Sabeu quanta gent morirà de fred aquest hivern?
Sabeu....

Si no ho sabeu no us preocupeu, això no toca saber-ho. La principal preocupació del món és acabar amb el terrorisme. AMEN.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more