Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
LA POLICIA MATA EN UNA CARRETERA DE GIPUZKOA
24 des 2003
Un ertzainza mata un ciutadà en una carretera guipuscoana:
un fet que ha passat inadvertit, com si no hagués passat.
La víctima es va baixar del seu cotxe mentres que el tràfic estava interromput per un accident, per parlar amb els seus companys de treball, que viatjaven en un altre vehicle. Un agent de l´Ertzaintza li donà un cop al coll amb la seva arma i li disparà un tret. L´agent ha estat suspés del servei.

Per tenir més informació podeu anar al web del diari La Voz de Galicia, del 23 des de 2003.


Durant la tarda del 22 de desembre va ser enterrat "en el lugar de Gudín, en Xinzo de Limia (Ourense)", José Atanes Rodríguez, de 42 anys, que va morir el passat divendres en una carretera de Guipuzkoa després de rebre al cap un tret d´un ertzaina, segons Efe.

La víctima, natural de la vila de Gudín, treballava desde feia més de 10 anys a una empresa de construcció de Beasain, lloc a on es dirigia amb la seva xicota i altres companys de feina, per a recollir la seva maleta i dirigir-se a passar les seves vacances de Nadal a Galicia.

El portaveu de la família Francisco José C., de 24 anys d´edat, realitzà el dimarts un relat dels fets, basant-se en el que ja van declarar la nòvia i companys de la víctima a la Policia Autonòmica Basca. Segons aquestes declaracions, el vehicle que portava els companys i el germà de José Atanes, es va aturar a la N-1, entre Alegia i Beasain, per la qual cosa el turisme conduït per la persona que resultà morta es va detenir enrera d´aquest, en un punt de la carretera on una dotació de l´Ertzaintza atenia un accident de tràfic.

D´acord amb la declaració d´aquests testimonis, José Atanes va baixar del seu cotxe i volent-se apropar a l´altre vehicle, un policia s´aproximà a ell, li demanà la documentació i, mentres que Atanes li explicava que només s´havia aturat un moment, el policia autonòmic li donà un cop amb la culata de la seva pistola i moments després va disparar.

Un sospitós

Quans els companys, germà i xicota, baixaren dels cotxes i s´atansaren, l´agent -segons el relat del portaveu de la família- els digué que Atanes es va tirar sobre d´ell i després afegí que se li disparà l´arma.

En una nota oficial del Departament d´Interior es diu que "un dels agents observà un cotxe que li resultà sospitós". El Departament d´Interior explica en la nota que els ocupants del vehicle van intentar agredir el policia i, en el transcurs dels fets, es va produir "un tret fortuit de l´arma de l´agent, que tocà un dels agressors al cap".

El portaveu familiar indicà que ja han declarat tots els testimonis, també un conductor d´un transport que es va posar en contacte amb la família per oferir la seva versió, ja que passava pel lloc en el moment de succeir els fets.

El propietari de l´empresa de construcció, on estava treballant José Atanes Rodrígues, va posar a disposició un advocat, que dimarts o dijous 26, presentarà denúncia al jutjat de Donostia contra l´Ertzaintza. La víctima no tenia antecedents, segons fonts policials.

Comentaris

Re: LA POLICIA MATA EN UNA CARRETERA DE GIPUZKOA
25 des 2003
José Atanes, vecino de Beasain, murió el viernes a consecuencia del disparo de un ertzaina en la N-1. Las versiones que ofrecen la Ertzaintza y los familiares que le acompañaban difieren sustancialmente. Es preciso que las circunstancias en las que se produjo el disparo se esclarezcan con rapidez. El Departamento de Interior debe recordar que su obligación se acerca más a la de fiscal público que a la de abogado defensor de sus agentes. Y entre todos debemos evitar que una muerte así pase desapercibida.
Re: LA POLICIA MATA EN UNA CARRETERA DE GIPUZKOA
26 des 2003
para mi la mayoria de los ertzaintzas son guardiaciviles vestidos de rojo.Creo que lo he dicho todo.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more