Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : mitjans i manipulació
Ja és públic el directori de moviments.info, amb uns 2700 col·letius catalans
21 des 2003
El Directori de Col·lectius, ja està en marxa; la nova eina de comunicació que des d'ara és a disposició dels moviments socials i de la gent intereressada en transformar la societat.
Amb aquest projecte l'infoespai (www.infoespai.org ) es marca els següents objectius:
- Facilitar la intercomunicació horizontal entre persones i entitats, entre els que necessiten participació i els que volen participar i entre tots aquells que vulguin coordinar-se.
- Documentar totes les informacions útils (dades de contacte, recursos, noticies, reflexions..) que es generin des de els col·lectius que treballen per una societat que es basi en el benefici col·lectiu i la cooperació social, en lloc d'en el lucre, l'individualisme i la competència ferotge com el capitalisme imperant. S'ha començat amb les dades de contacte dels col·lectius però l'objectiu com deuem és anar-ho ampliant a més tipus de recursos

Al directori hi podeu accedir des de la plana de http://www.moviments.info o directament des de http://directori.moviments.info Hi ha unes 2700 entitats, la qual cosa significa una ampliació del treball realitzat amb la Guia Ãtil 2003 per a la transformació social, on n'hi havia aprox. la meitat.

La recerca es pot fer d'un parell de maneres
- Podeu cercar col·lectius que treballin el tema que us interessi, navegant des de la pàgina principal fins a trobar el tema que busqueu.
Hi ha més de 600 temes referenciats.
- Podeu buscar a partir del camp que us interessi amb les eines de cerca que trobareu a la web

Aquest mes de desembre totes les entitats de les que tenim adreça física o electrònica, unes 2500, han rebut el nom d'usuari i la contrasenya i amb això poden modificar directament les seves dades. Si de la votra entitat no l'ehu rebut ens la podeu demanar a info ARROBA moviments.info
Si una entitat que coneixeu no apareix en el directori us animem a afegir-la a través del formulari d'altres que també hi trobareu. Per això a la web http://directori.moviments.info hi trobareu un link que es diu "afegir alta" on hi podeu afegir un col·lectiu nou.
Evidentment un recurs així només podrà mantenir-se actualitzat si tots i totes hi col·laboreu, així que us animem a fer-ho.

A més a més a través del fòrum: âDirectori de Col·lectiusâ? accessible des de la mateixa plana web, es podran realitzar consultes i suggerencies a la millora del projecte, tant a nivell tècnic, com de facilitat d'ús, disseny, etc..

El programari utilitzat és Anydata, un programari lliure que s'ha creat amb aquest propi projecte, i permetrà aviat afegir altra mena de dades en aquest directori com poden ser fitxers (cartells, imatges, documents) i links.
Pas a pas, es preten que http://directori.moviments.info sigui un punt de referència virtual per a trobar, ben classificada temàticament i territorialment, qualsevol entitat i qualsevol mena d'informació útil sobre els moviments socials que estigui a internet.

Salutacions,

Infoespai; grup de treball de http://www.moviments.info
info ARROBA moviments.info tf 933907236
Plaça del sol 19 â 20 baixos 08012 Barcelona
Mira també:
http://www.infoespai.org
http://directori.moviments.info
Sindicat Terrassa