Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Los USA arresten a Sadam
14 des 2003
Han intetant, com vam fer amb la seva caiguda, ara fa set mesos, montar una mani però han estat incapaços... per alguna cosa serà!!!
sadamdetenidoporlosUSA.jpg
L'expresident iraquià ha caigut a la seva ciutat natal, Tikrit, en el marc d'una operació practicada per tropes nord-americanes i milicians kurds. L'exrais iraquià hauria alterat el seu aspecte físic per no ser reconegut.

Saddam Hussein ha caigut en mans de les forces militars nord-americanes a l'Iraq després d'estar set mesos, des de la caiguda del seu règim el passat mes de maig, en parador desconegut.

Un dels màxims dirigents de la Unió Patriòtica del Kurdistan, Jalal Talabani, ha aixecat la llebre a mig matí avançant la notícia en declaracions a l'agència iraniana IRNA. A poc a poc es coneixien més detalls de l'operació, mentre altres fonts asseguraven que s'estava identificant un sospitós de ser l'exrais iraquià. El Departament de Defensa nord-americà, però, guardava silenci.

La confirmació ha arribat cap a les dotze del migdia i des de diferents bandes. Des de Madrid, el president del Consell de Govern iraquià, Abdul Aziz al-Hakim, explicava en roda de premsa que després de realitzar unes proves d'ADN al detingut podia confirmar que es tractava de Saddam Hussein. Aziz ha dit que Hussein està detingut sota estrictes mesures de seguretat i ha felicitat els iraquians i a la humanitat per el que ha qualificat de gran victòria.

També ho confirmava el primer ministre britànic. Tony Blair s'ha mostrat confiat que l'expresident pugui ser ara jutjat per un tribunal iraquià i ha dit que la detenció era una gran notícia per el poble iraquià.

Des dels Estats Units s'ha confirmat la detenció però no la total identificació de Saddam Hussein.

No han transcendit massa detalls de l'operació que ha permès capturar Hussein. Se sap que l'han portat a terme tropes nord-americanes i milicians kurds, cap a les 4 de la matinada, i que l'exrais, que no ha oposat resistència, portava una barba postissa per no ser reconegut. Fonts del Pentàgon han explicat que en el moment de la detenció s'estava fent una redada i que en el soterrani d'un magatzem hi havia Saddam Hussein però amb una aparença totalment irreconeixible. Les cicatrius que té l'expresident pel cos han fet sospitar de la seva veritable identitat i se l'ha detingut.

La notícia de la captura de Hussein ha provocat reaccions d'eufòria a tot el país y rebuig.

Més escombreries informatives a : http://www.defense.gov/
Mira també:
http://www.kaosenlared.net
http://acp.sindominio.net/article.pl?sid=03/04/09/1818242&mode=thread

Comentaris

NOTICIA REPETIDA - DATOS FALSOS
14 des 2003
¡LA BARBA NO ERA SUYA Y NO UN POSTIZO COMO DECIS!
Re: ¿COM ES JUTJARÀ SADAM?
14 des 2003
Crec que això és la clau del que pugui passar a partir d'ara.
El judici a Sadam pot servir per consolidar un sistema judicial internacional en la línia de Bosnia o per (juntament amb els sagrestats d'afganistan a Guantánamo) servir per crear una nou sistema judicial USA per al món.
El judici de Sadam és la propera batalla; no deixem que ens fiquin en la lògica de "amb mi o contra mi" i sapiguem veure la complexitat de tot plegat.
Re: Los USA arresten a Sadam
15 des 2003
Jo el que em penso es que a aquest paio el tenien fotut a un zulo els mateixos americans, que l'han tret quan els ha convingut... el Bushito perdia popularitat i això pot encegar a més d'un.
Re: Los USA arresten a Sadam
15 des 2003
a la merda Sadam, bush, blair, aznar etc!
El qe ens hauria de preocupar ara qe ja tenen el qe buscaven fins quan durarà l'ocupació?¿ quan organitzaran 1 govern democràtic qe aplegui totes les etnies de l'iraq?¿
i x últim qi extreurà i comercialitzarà el putu petroli iraqi?¿? iraqians o americans...
Re: Los USA arresten a Sadam
15 des 2003
¡Qué casualidad...ahora que las encuestas de popularidad de Bush estan por los suelos y se acercan las elecciones!...lo tenían escondido para sacarlo cuando conviniera.Esa zona de Tikrit la tenían peinada,repeinada,registrada ptedra a piedra(era el pueblo natal de Saddam)¿no lo habían encontrado,si tienen aparatos que detectan hasta el calor de un cuerpo humano bajo tierra?
No se lo creen ni ellos!!!
Re: Los USA arresten a Sadam
16 des 2003
Segons notícies del Mossad israelí, la captura de Saddam la van fer els kurds fa tres setmanes, aquests el van retindre aquest temps en aquell lloc segrestat, cosa que no fa cap pena per cert, mentres negociaven l'entrega amb els ianquis. La recompensa xifrada era de 25 milions de dolars i possiblement els kurds demanarien alguna cosa més sobre la seva situació com a poble, és per això segurament, que no els ha interesat difondre el que avui diu el Mossad.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more