Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Aquest Nadal beu vins i caves etiquetats en català
02 des 2003
Si per aquestes festes heu de comprar o regalar caves o vins catalans de denominació d’origen tingueu en compte que compleixen els mínims exigits per la llei pel que fa a la informació de l’etiqueta. Així segons l’article 34 de la Llei 1/1998 del Parlament de Catalunya totes les dades obligatòries i les informacions voluntàries que figurin en l’etiquetatge de vins i caves de denominació d’origen catalanes han d’ésser necessàriament com a mínim en català.
20.gif
Després de 5 anys de vigència de la Llei encara algunes poques empreses no tenen ni un sol producte de gran consum complint la legislació:


No compreu vins i caves de les marques:

Freixenet
Castillo de Perelada
Castellblanch
Conde de Caralt
Marqués de Monistrol
Ramon Roqueta
Pinord

Compreu vins i caves en català de cellers totalment adaptats o en procés d’adaptació a la Llei

Codorníu
Masia Bach
Parxet
Raventós i Blanc
Albet i Noya
Jaume Serra
Sumarroca
Joan Sardà
Robert J. Mur
Arvicaterey
Marfil Alella
Freixa Rigau
Gibert
Cooperativa Artesa de Segre
Torelló
Montesquius
M. Torres
Agustí Torelló
Masachs
J. Sigüenza
Mestres
Oliveda
Montferrant
Maria Sagué
Rosés Vila
Scala Dei

Comentaris

Re: Aquest Nadal beu vins i caves etiquetats en català
02 des 2003
Jo faré el que em doni la gana. Per empinar el colze no cal saber idiomes.

Qualsevol dia arribareu al ridícul de fer una campanya perquè només vagis de putes a bordells que tinguin el rètol en català. Deixeu-nos viure en pau, collons.
Re: Aquest Nadal beu vins i caves etiquetats en català
02 des 2003
fas llastima no et tens ni respecte
Re: Aquest Nadal beu vins i caves etiquetats en català
02 des 2003
Es veritat el que escriu el borratxo, encara que segur que aquest borratxo és dels que donaràn mil voltes pels bars cercant una MeccaCola o com collons s'anomeni... no era que per beure cola tot és el mateix? Oh, és que és palestina.
Ja veus, per empinar el colze tot és el mateix si es tracta de l'etiquetatge en català. Pero quan es tracta de beure cola, només MeccaCola. Que patetic!!

Pero aixó va de que si a Finlàndia o Portugal tenen -com a mínim- les etiquetes en les seves llengües, nosaltres ens mereixem menys? Per qué ha de ser <b>només</b> en castellà? Es massa demanar que també estigui en català?

Que li passa al borratxo que anirà a donar mil voltes per trobar una MeccaCola pero no serà capaç de beure un ví etiquetat en català?
Re: Aquest Nadal beu vins i caves etiquetats en català
03 des 2003
fastigosament capitalista

si aquests són els paràmetres de la vostra lluita... sou com ells, com els que anomeneu els vostres enemics!

necis, nècies!
Re: Aquest Nadal beu vins i caves etiquetats en català
03 des 2003
Beure vi ens fa "fastigosament capitalista", sobretot si triem vi etiquetat en català? La nostra lluita contra el capitalisme va més enllà dels teus paràmetres patètics i tancats
Re: Aquest Nadal beu vins i caves etiquetats en català
03 des 2003
vull dir que el fet de beure vi amb etiqueta en català no farà que aquest consum sigui més reivindicatiu de res... i ara em diràs que preferint codorniu prefereixes una opció més anticapitalista... perquè serà que codorniu és una cooperativa autogestionaria (?)
el cava jo el compro al carrer major de masquefa, al celler d'uns avis que no es gasten la pasta en etiquetatge... i em cago en els explotadors en català lo mismo que me cago en los explotadores en castellano.
Re: Aques Nada beu vin i cav etiqetas en català
03 des 2003
Visca Catalunya catalana y capitalista!.

Consumiu maleïts, consumiu!

A vosaltres us preocupa massa que es consumeixin productes d'altres parts com la Mekk-cola, però no us importa res, com s'han fet aquests productes catalans. Empreses tan catalanes com Raimat, Codorniu,... fan treballar en condicions d'explotació semblants a les de la esclavatge a immigrants presos i a presos catalans i de tota reu. Els vostres vins i caves, estan regats amb sang del poble; i l'aneu a celebrar amb una bacanal nadalenca. Maleïts sigueu mil vegades!. Sou uns reaccionaris i tan feixistes com els del PP.
Sobtat
03 des 2003
Reconec que em sobta veure gent que dedica el seu temps a fer campanya per veure en catala.
Igual em sobta veure gent fent campanya pels drets de les gallines i els pollastres.

Pero que hi farem, mentre no fassin mal a ningu,
hem de reconeixer que es una causa justa, i s'ha de respectar, per molt borratxo que siguis.
Re: Aquest Nadal beu vins i caves etiquetats en català
03 des 2003
Ves per on!
De tant en tant compro MeccaCola, si en vull una per estudiar i no dormir, m'agrada fer la punyeta a la CocaCola.
Si vull aigua, solc comprar Aigua de Ribes. No se que fan per alla dalt, pero com que se que els feien la punyeta per etiquetar amb la meva llengua i un pam de senyera la compro.
Si puc, compro coses d'agricultura ecologica (si puc) i miro de reciclar minimament la meva escombraria.
En una moguda que estava es va decidir fer boicot al "El Pais" (tortures del 92). Fa 11 anys que no el compro.
Fa temps que no em paso per llocs de comerç solidari o com es diguin. M'agradava comprar una xocolata que en penso que era nica que ... (i si ho acompanyes de rom cuba...)
Per suposat que no em comprare unes Nike (les cremaria)(i em penso que valen una pasta, no?)
Llet nazi Pascual prohibida.
Tenia uns amics neorurals que feien un pa...!

Mentre arriba l'utopia amb els cales que guanyo faig el que dongui la gana (i solc pagar als music de carrer que m'alegren la vida, un plaer).


(es veritat, em pirren els donuts plastificats dels dumkindonuts)
Re: Aquest Nadal beu vins i caves etiquetats en català
03 des 2003
Que patètics que son alguns!! Ara resulta que beure vi etiquetat en català et converteix per alguns en còmplice de l'explotació capitalista, etc i etc i fins i tot de que estiguin estrenyits!! Quines parides s'arriben a llegir, ser combatiu amb el capitalisme no significa ser un gilipollas. Perque, per exemple, no visc a Masquefa sino a Barcelona així que el ví el compro a la tenda del barri. Contribueixo a l'explotació capitalista mundial comprant ví etiquetat en català a la tenda del meu barri a Barcelona? Sembla mentida que hagis alguns capaços d'arribar a convertir una demanda tan normal i evident en un terrible i menyspreable acte. Si deixant de beure vi aconseguís alliberar a tothom arreu del món que treballa explotat, ho faría sense dubtar-ho. Pero no es així, senzillament. Tota la resta son parides. Em sembla que hi ha penya que flipa molt...
Sindicat Terrassa