Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
can we speak valencian in our country?
24 nov 2003
Un regidor de Xàbia es nega "per principis" a contestar preguntes en valencià.
can we speak valencian in our country?


Tony Cabban, regidor independent a Xàbia afirma que “per principis no contesta cap pregunta feta en valencià als plens�, com es pot comprovar al text extret de l’exemplar de novembre del periòdic The New Entertainer, pàgina 21.
És per tot això que la CAPPEV junt a Valencianisme.com volem proposar una campanya virtual de protestes electròniques per tal que, una vegada més, sigueu vosaltres qui ens ajudeu a denúnciar les actituds de menyspreu vers la nostra llengua.

Fullejant l’exemplar de novembre del periòdic The New Entertainer hem trobat a la pàgina 21 una entrevista amb el regidor de l’ajuntament de Xàbia. D’aquesta entrevista ens ha sorprés desagradablement el fragment que a continuació reproduïm i traduïm

Q. What about understanding the Valenciano language?

A. Of course, that is the natural first language of many people who work in this town hall; however since colleagues and town hall employees want me to understand they are always considerate enough to speak in Castellano. At the very first monthly Council meeting the opposition asked me a question in Valenciano, actually I understood but as a matter principle I would not answer questions posed in Valenciano. Since then questions have been in Castellano, although much of the council meeting is conducted in Valenciano.

P. Entens el valencià?
R. Per descomptat, aquesta és la primera llengua natural de moltes persones que treballen en aquest ajuntament; no obstant això, els col·legues i els empleats de l’ajuntament com volen que els entenga són sempre prou considerats i em parlen en castellà. Al primer plenari mensual de l’ajuntament, l’oposició en va fer una pregunta en valencià que realment vaig entendre, però per principis jo no conteste cap pregunta feta en valencià. Des d’aleshores, les preguntes han estat en castellà, encara que gran part del plenari es desenvolupa en valencià.

www.valencianisme.com/xabia
Mira també:
http://www.valencianisme.com

Comentaris

Re: can we speak valencian in our country?
24 nov 2003
blaverisme.ESPAÑA

valencianisme.com, cau d'ex blavers d'UV reciclats. som uns pancatalanistes no? no hem d'enterrar velles ferides no? (però les bombes patides i els morts els posem nosaltres)

a fer commpanyia al lizondo
Re: can we speak valencian in our country?
24 nov 2003
Conec mínimament a la gent de valencianisme.com, i crec que accions com la de denúncia d'aquest post ajuden, i molt, a dignificar la nostra llengua.
A mi no m'importa si alguns d'ells estaven o no a UV, el que és realment important és la seua fian hui en dia. Molt haurien de fer-s'ho veure, molt de parlar però poc d'actuar.
Re: can we speak valencian in our country?
24 nov 2003
company, comparteixo perfectament el missatge de denúncia, però no des de la perspectiva que el valencià és la llengua del regne de valència, com sabràs que diu aquesta gent. també UV i el GAV xerren de defensa del valencià (i ja sé que el nom no fa la cosa). fins aquí hem arribat

ni pelleters, ni fusets, ni quintacolumnistes

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more