Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : fòrum 2004 : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
L'especulació a BCN de la mà dels que prometen canvis
21 nov 2003
Uns parlen de canvis, d'aliances de les esquerres, d'il·lusions, d'esperances... i mentres tant des de l'ajuntament de BCN i d'altres ajuntaments amb anomenades "coalicions d'esquerres" s'encarreguen de fer negocis amb el sòl, d'especular de la forma més salvatge i legitimar el paper de les grans multinacionals i immobiliàries. Per qui cregui en els canvis de debò, de mostra, un article aparegut avui a El Periodico, d'aquells que de tant en tant dignifiquen la professió de periodista i expliquen les coses tal com són, sense recorre a txupapollismes i visions mercenàries de la realitat que patim dia a dia. Les meves felicitacions, ara només cal que enlloc d'estar amagada a la pàgina 57 la posseu en portada.
EL PERIODICO
Mª Eugenia Ibáñez

UN SOLAR MENYS PER A VIVENDA PÚBLICA

Quan una administració, o organisme públic, ven a l'empresa privada un solar de 10.000 metres quadrats per a pisos-d'alt nivell, és clar- costa de creure en la sinceritat de les promeses electorals que, mig any abans, garantien la construcció de milers de vivendes públiques per incidir en la vergonyosa escalada de preus del mercat immobiliari. Si els polítics que regeixen aquesta administració, o organisme públic, opten per no construir en terrenys propis, perquè se'ls poleixen, ¿on ho faran? O també ¿per què no construeixen vivendes públiques en els propis i en els aliens?
Aclarim tot això. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que té per president el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Casas, ha venut en pública subhasta al grup immobiliari Reyal per 31 milions d'euros (5200 milions de pessetes) el solar de 9.800 metres quadrats de superfície que van ocupar les cotxeres de busos de Llevant, a Llull-Taulat. S'ha d'afegir que la modificació urbanística que va permetre l'operació anterior va reservar una petita parcel·la per aixecar-hi 200 pisos públics.
¿Per què TMB que està controlada per l'Ajuntament de Barcelona, ven terreny al millor postor? El mecanisme seguit per aquesta empresa pública és idèntic al que ha portat, per exemple, Banesto a vendre el seu edifici de Plaça de Catalunya per un total de 60 milion d'euros (10.000 milions de pessetes): aconseguir resultats immediats, tancar el balanç de l'any sense dèficit. En el cas de TMB, a més, pagar les cotxeres que construeix a Collserola -en zona verda, per cert-; en el cas de l'ajuntament, reduir deute, l'olímpic i el que ens caurà pel Fòrum del 2004. Tot això és possible amb 5.200 milions de pessetes, encara que pel camí quedin vivendes públiques que no s'arribaran a construir mai i es doni ales a un mercat immobiliari especulatiu que expulsa els més febles i els més joves. Si això és el que volem, endavant.

Extret de l'edició del divendres 21 de novembre. Pàgina 57.

Comentaris

l'especulació dels que sempren carreguen contra l'esquerra...és de dretes
21 nov 2003
Tens tota la raó...però que te a veure això amb el fet de preferir o d'escollir entre un govern del PSC+ERC+ICV-EUiA i un de CiU+ERC o CiU+PSC?

No és el mateix l'Aznar que el Zapatero, en Jospin que en Chirac, en Lula que en Cardoso....no dic que siguin els meus..dic que no son el mateix...i tu sempre denigres als Zapatero, Jospin, Lula...maragalls, carods o saures...ja sabem que son, que representen i que en poden esperar...però tu...a qui representes? a CiU? si més no sembla que aqcabis preferint que governi la dreta...així les "masses es concienciaran més"..no sé però els hi acabes fent el caldo gros...."tots son iguals...", "tots son uns corruptes..."...Jo sobretot desconfio dels qui sempre diuen desconfiar dels polítics..sobretot si sempre critiquen als mateixos i mai al poder polític, econòmic i mediàtic.
Re: L'especulació a BCN de la mà dels que prometen canvis
21 nov 2003
Trosko: desconfio d'una "esquerra" que es dedica a apagar focs i mantenir estable aquest sistema. Si vols escollir entre rebre dues hòsties ben fortes o quatre de petites allà tu. Jo prefereixo que no m'hagin d'apallissar.
Re: L'especulació a BCN de la mà dels que prometen canvis
21 nov 2003
091 es donen pallisses gratis
Re: L'especulació a BCN de la mà dels que prometen canvis
21 nov 2003
Tranqui troskete, que passa que no t'ha agradat l'article, doncs molt bé. Noto certa tensió en el teu comentari i per això m'agradaria puntualitzar certes barbaritats que em sembla que els nervis t'han portat a dir:

Precissament té molt a veure amb les coalicions i pactes, perque dona la casualitat que aquesta coalició d'esquerres que ens salvarà i canviarà tot i bla,bla,bla és la formada per PSC-ERC-IC, i precissament és la mateixa que està fent aquesta política especulativa a BCN des de l'Ajuntament, i d'altres barbaritats que embruten el nom de l'esquerra. Que la critiqui vol dir que estic d'acord amb una coalició de dretes? Llàstima que les coses no siguin tan simples.

L'únic que uneix a tots els energúmens que m'has enumerat abans, és que són polítics, i com a polítics, diguis el que diguis tu o jo els hi sua la polla de que parlem o quin canvi volem. Tots aquests polítics siguin del partit que siguin, responen a uns interesos que estan per sobre d'ells i que són els que realment manen i decideixen, cap ni un s'enfrontarà a les estructures capitalistes ni els hi plantaran cara. Cosa que em faria creure de debò en algun polític, no per la boqueta de dir-ho sino en fets pràctics de fer-ho.

Que et porta a pensar que sóc de dretes o de CIU? és el mateix argument de que si no votes dones el poder a la dreta, si és així, t'equivoques, no sóc de cap partit ni he votat cap partit per diverses raons que ja he explicat per qui. Mira, que vols que et digui, ningú em mereix confiança i no aguanto l'hipocresia i el mercadeig de valors en la seva boca. Però com em considero d'esquerres crec que haig de criticar els polítics que es diuen d'esquerres perque no ho són. Perque em fa mal que juguin amb valors vàlids per pervertir-los, cosa que la dreta fa però ho diu, són més coherents, et diuen et fotre un pal i te'l foten, l'esquerra a sobre et disfressa el pal amb purpurina. però això no vol dir que prefereixi un pal a un altre.

La meva crítica cap a tots els polítics et porta a desconfiar de mi, bé, que podem fer, tens molts més arguments per desconfiar dels polítics que de mi i esperaria que fossis igual de coherent per assumir-los. No se quina dèria us ha entrat amb els que critiquem els polítics, a veure si ara no podrem.

I per cert qui t'ha dit que no he criticat mai el poder polític, mediàtic i econòmic? Això t'ho has inventat sobre la marxa per fer la bola més gran.

Res més. T'has indignat perque creus en IC? si és així ja se't passarà. Conec molts d'El Prat que també creien.

PD: M'agradaria molt que la coalició que surtís fos la del PSC-ERC-Hipocresia, m'agradaria perque així d'aquí a quatre anys veurieu com no canvia res i no ens fotreu la pallissa les següents eleccions. Llavors no quedarà absolutament cap partit que ningú tingui la decència de defensar a Indymedia i continuarem construint alternatives i espais de llibertat sense cortines de fum.

Una salutació.
Re: L'especulació a BCN de la mà dels que prometen canvis
21 nov 2003
molta gent em diu que té esperançes en que manin psc-erc-icv ja que són d'esquerres i tal ara bé.....em podrieu dir una sola cosa bona mínimament destacable que haci fet el clos portabella and mayol? apart de cobrar un sou de primera res de bó
I m'encantaria que CIU fos a la oposició però amb psc-erc-icv guanyariem moooooolt poc o gens
SALUT I CUP!
Re: L'especulació a BCN de la mà dels que prometen canvis
22 nov 2003
Per a mi Mayol si q n'ha fet algunes de destacables. Sense anar més lluny un meritori inform denunciant l'any passat totes les lleis q OBLIGUEN A EMPRAR L'ESPANYOL, o reservar la sala de premsa per a la roda d'Estrasburg de l'altre dia. Tu ho deus saber millor q jo pq crec recordar q penjaves les cròniques d'estrasburg. Tampoc está mal q s'estiga negociant el dur el tema al parlament no creus? Pot ser es igual q Piqué?

Salut i CUP!
Re: L'especulació a BCN de la mà dels que prometen canvis
22 nov 2003
Qui va denunciar el sabotatge polític de la conferència de premsa d'Estrasburg era Miquel Mayol, d'ERC, no Imma Mayol.
Re: L'especulació a BCN de la mà dels que prometen canvis
22 nov 2003
Tu si que no enens res de res...com vols que cregui en IC???
Pero entre CiU+ERC i un govern PSC+ERC+IC-EUiA em quedo amb el segon...tu amb quin? Contesta això i ja està...
Re: L'especulació a BCN de la mà dels que prometen canvis
23 nov 2003
Després de no contestar absolutament a res, em demanes que et continui contestant? Per cert em sembla que a aquesta pregunta ja l'he contestada, si saps llegir.

Tu que prefereixes morir de gana, morir de por o morir de fred?
Que et clavin una punyalada al fetge o al pancrees?
Mas o Maragall?

Potser jo no entenc res de res, però el teu cas de votant orgullòs és patètic i el fet de reduir a la màxima simplicitat qualsevol debat denota que no només no entens res sino que no vols entendre. Una noticia denunciant l'especulació dels que diuen que faran canvis, mira com l'encaras, com un rabioset votant de qualsevol merda de partit que no permet que es critiqui res del que fan els "seus".

A l'Ajuntament de BCN del PSC-ERC i Hipocresia s'especula o no? Contesta això i ja està. I ves pensant si a les generals votaràs al "gran canvi" de Zapatero amb l'excusa del Rajoy, la dreta, etc, etc.

Tots els polítics són potencialment corruptes. Temps al temps.
Sindicato Sindicat