Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Dimecres 12. Concentració per la LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ al Prat de llobregat. Plaça Vila, 19:00 hores
11 nov 2003
Després de la denúncia a dos membres del Kasal Okupat per MANIFESTACIÓ IL·LEGAL que ascendeixen a 1.800 euros, 12.000 euros en cas de no pagar-se la primera suma en quinze dies, tornem a sortir al carrer per denunciar les retallades als drets més elementals com la llibertat d'expressió i l'intent de criminalització dels membres del KOP- Alta Tensió. Ens concentrem per dir-los un cop més que ni ens faran callar, ni ens faran creure, ni aturarem la lluita per alliberar espais i ments d'aquesta societat malalta. En dos minuts us podeu posar al dia de com està la situació al Prat de Llobregat des de que al gener s'okupés un nou espai, el cinqué en 10 anys d'okupació al poble, llegint el manifest de l'assemblea del KOP-Alta Tensió.
LLIBERTAT DâEXPRESSIÃ= 900 EUROS DE MULTA

El passat 10 de maig es va realitzar al Prat una manifestació contra lâespeculació, organitzada pels membres del KOP-Alta Tensió, que va transcorre per tot el poble en un to festiu i reivindicatiu consistent en una rua que anava escenificant els diferents sectors que sâenriqueixen amb el preu del sòl com bancs, immobiliàries, polítics i constructores. Durant el recorregut es realitzaren diverses accions âlúdico-reivindicativesâ?als locals dâaquestes entitats, fins arribar a les Cases dâen Puig on un desproporcionat cordó policial va impedir la continuació de la rua, desconvocant-se en aquell moment sense que hi hagués cap incident per part nostra.
Aquesta manifestació no va fer repensar als polítics la seva implicació en la situació crítica de la vivenda ni en la dificultat de la població per accedir a aquesta, tant al nostre municipi com arreu de lâestat. Lluny de plantejar-se un debat sobre aquest problema prioritari, els polítics del consistori van portar el debat a la crítica de la manifestació en si, el perque sâhavia permès que uns joves denunciessin al Prat els excessos especulatius.
Posteriorment a això han passat moltes coses, la nit de la campanya electoral, 26 de maig, Antonio Gallego realitzava la seva ridícula provocació davant del Kasal, llençant octavetes del partit popular per tota la façana i amenaçant als membres del Kasal que el veieren (âYo a ti te conozco, a partir de mañana os vais a enterar, te voy a partir la cara, no soy un niño de papaâ?). Tampoc va haver-hi cap incident per part nostra.
Pocs dies després, el 14 de juny, dia de constitució del consistori, es realitzava un desproporcionat dispositiu policial sense precedents al Prat, ocupant-se la Plaça de la Vila i arraconant, filmant i gravant els joves que realitzaven unes jornades de portes obertes a la mateixa plaça i a la vegada denunciaven els fets ocorreguts la nit del âGallego-showâ?, tampoc va haver-hi cap incident per part nostra.
Fins el 17 de setembre no vem poder participar al ple per denunciar lâacció del portaveu popular i lâabsoluta retallada de la llibertat dâexpressió del posterior 14 de juny. La resposta de tots els membres del consistori (IC-PSOE-CIU i PP) va ser lâabsolut menyspreu cap a les nostres qüestions i la decissió de passar al següent punt sense atendre cap de les demandes ni preguntes que els hi ferem. Vem abandonar el ple, que ompliem nosaltres, sense cap incident per part nostra.
Actualment la situació de provocació del portaveu popular ha restat impune gràcies al corporativisme entre tots els grups polítics, i no només això, sino que han donat fruit totes les crítiques que es van fer a la manifestació del dia 10 de maig amb la que començavem lâescrit. Dues persones, casualment germans i un dâells menor dâedat, han estat denunciades per la subdelegació del govern, dependent del PP, per participació en MANIFESTACIà ILâ¢LEGAL, amb lâobligació del pagament dâuna multa que ascendeix a 1.800 euros (300.000 ptes) i que pot arribar a 12.000 euros (2 milions de ptes) en cas de no dipositar la primera xifra en el plaç previst de quinze dies o de plantejar-se un recurs.
Davant dâaquesta situació dâespiral repressiva i criminalitzadora volem denunciar:
-     Que el fet de qualificar una manifestació dâilâ¢legal és una situació sense precedents al nostre municipi que denota una retallada creixent de les llibertats. Criminalitzant-se les idees i els drets de manifestació i llibertat dâexpressió.
-     Que en cap cas es va produir cap identificació de cap manifestant pels efectius policials, sustentant-se lâidentificació dâaquests en proves filmades per la policia sota lâarticle 1/92 de lâantiga Llei Corcuera, que lâúnic que demostren és que aquests companys estaven allà. Lâimposició dâuna multa a dos participants, casualment dos germans, i no a tot el conjunt, és una mesura arbitrària que penalitza el dret de certs individus a manifestar-se i denota una persecució policial a certes persones.
-     Que en cap cas estem disposats a assumir el pagament dâuna multa només pel fet de manifestar-nos contra els especuladors del nostre poble, i molt menys aquestes xifres desproporcionades que ens volen ofegar econòmicament un a un i que volen sentar un precedent exportable a dâaltres localitats de Catalunya.

Tots aquests fets denoten una criminalització creixent dels membres del Kasal Okupat per lâúnic fet de dissentir dâaquesta societat i plantejar altres vies alternatives dâorganització i autogestió fora de les institucions i els interesos partidistes i econòmics. Tot i que la nostra resposta ha estat en tots els casos mesurada i argumentada no només hem trobat el menyspreu i lâactitud autista de les institucions polítiques, sino que a més sâens persegueix administrativament, però la nostra paciència també té un límit. Cridem a totes les associacions del Prat i rodalies a solidaritzar-se i denunciar lâintent de retallar les llibertats més essencials al nostre municipi i la criminalització dels membres del Kasal Okupat. Avui nosaltres sóm lâexcusa per retallar les llibertats de tots/es, esperem entre tots/es aturar aquesta censura repressiva que parla de manifestacions ilâ¢legals enlloc de plantejar-se perque ens manifestem i intentar solucionar-ho. Per tot això us convoquem a solidaritzar-vos en la concentració que es farà el dia 12 de novembre del 2003 a la Plaça de la Vila a les set de la tarda, en defensa de la llibertat dâexpressió i els drets elementals que ens retallen i contra la criminalització dels membres del Kasal Okupat.

âPensavem que el que feiem queia en el no-res, però la vostra indignació dona sentit a totâ?.                         Assemblea KOP-Alta Tensió. 4 novembre 2003.
Sindicat Terrassa