Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
algo sobre la cimera de Carcasona
07 nov 2003
Els governs de París i Madrid decideixen crear equips conjunts d´investigació "contra ETA". També augmentaran els mitjans i efectius de la "divisió nacional antiterrorista" francesa.
Magistrats, fiscals i policies espanyols i francesos treballaran plegats en una mateixa investigació i tindran com a prioritat "la lluita contra el terrorisme, segons l´acord obtingut ahir dijous (6-11-03) en el transcurs de la cimera franco-espanyola desenvolupada a Carcasona.

Els ministres de justícia dels dos estats, Dominique Perben i José María Michavila, respectivament, van subscriure ahir aquest acord. El memoràndum, signat en la cimera franco-espanyola liderada pel president de la República francesa, Jacques Chirac, i el president del Govern espanyol, José María Aznar, permetrà, segons han indicat, que les policies d´un i altre estat actuin com a Policia judicial.

Michavila explica que "un jutge espanyol podrà acordar enviar a França a funcionaris per un assumpte relacionat amb ETA i aquest equip treballarà com si estigués a Espanya, encara que subjecte a la Constitució i a les lleis franceses". Després de definir l´acord com "instrument d´extraordinària eficàcia en la lluita contra el terrorisme", el ministre espanyol de justícia indica que els primers equips podran actuar a partir del proper any i que tindran com a prioritat "la lluita contra el terrorisme". >>> Què s´amaga darrera de tot això?

Dominique Perben afirma que es tracta d´un acord "molt important i innovador, que no té precedents a Europa o a nivell internacional".

En el comunicat s´indica que "la posada en marxa d´aquests equips conjunts constituirà el primer cas dintre de la Unió Europea i contribuirà a reforçar i completar els nombrosos acords bilaterals ja existents".

Un cop acabat l´encontre bilateral, Aznar i Chirac, van comparèixer en roda de premsa. El president espanyol assegurà que els dos estats "tenen la mateixa visió en el que significa el tractament de totes les qüestions de fons de la lluita contra el terrorisme i de tot allò que es vol amparar en el terrorisme per a aconseguir objectius suposadament polítics". Manifestà que "és especialment significativa i important" la creació d´equips d´investigació conjunta, ja que "ens permetran fer un treball que fins ara no havíem pogut realitzar".

La cimera es tancà també amb la decisió d´augmentar "tant el nombre de mitjans com d´efectius de la Divisió Nacional Antiterrorista per a incentivar la lluita contra ETA". Referint-se a aquest punt Aznar va fer una crida "al principi de discreció en la lluita contra el terrorisme" per a no donar "precisions sobre el decidit increment i reforçament". Jacques Chirac, per la seva part, destacà "la profunda col.laboració" d´ambdós estats en matèria d´Interior i Justícia.

En el context de la cimera franco-espanyola de Carcasona (Occitània) també es va donar a conèixer que abans del pròxim any entraran en funcionament noves comissàries franco-espanyoles a Biriatu (Pais Basc) i a Canfranc (Aragó).

Comentaris

Re: algo sobre la cimera de Carcasona
07 nov 2003
petit compte-rendu manif anti-Chirac & Aznar de Carcassonne

On a essayé de faire du mieux qu'on pouvait, et bien évidemment avec du bleu partout.
La CNT11, solidaire, et, aux côtés des plus démunis a tenu au max un des ponts de Carcassonne, sous la Cité médiévale, et a généré un bordel monstre dans la gestion du sommet franco-español. La Conf. Paysanne de l'Aude, les Chômeurs et Précaires Enragés, les Intermittents, Occitània Libertària, étaient à nos côtés, comme la veille pour l'occupation des ASSEDIC de Carcassonne dont on s'est fait virer manu-militari par les forces de l'anti-terrorisme social (forces terroristes anti-sociales).
De leur côté les grosses boutiques syndicales manifestaient aux côté des ouvriers CGT de l'armement (GIAT-Industrie). Certains s'interrogeaient sur l'opportunité de se joindre à eux alors que nous appelions à une grosse manif unitaire, contre les politiques antisociales des Aznar-Chirac, depuis plusieurs mois, et qu'ils nous en ont pondu une à eux, tout fraîchement. La CNT a clairement exprimé son refus de se traîner derrière les organisations bureaucratiques, et s'ils souhaitaient, eux nous rejoindre, ils savaient où nous trouver. Nous avons été entendu, et à la grosse majorité, on est resté ! Après avoir fait leur petit tour symbolique, ils (CGT et autres...)ont réussi à se retrouver carrément face à nous.

Ça a failli tourner vinaigre, mais ils ont contourné nos banderolles et à part quelques coup de gueules, c'est passé(et nous étions vraiment vraiment moins nombreux qu'eux !). Milieu d'aprem, nous étions très très peu et risquions des incidents ingérables.
À la majorité, nous avons décidé de plier le camp. Au nombre où nous étions, on s'en est pas trop mal sorti.
Salut à toutes et tous.
La lutte continue !

Confédération Nationale du Travail de l'Aude

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more