Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
Fòrum Social Llibertari - Saló del Llibre Anarquista
17 oct 2003
Cap Govern, de dretes com esquerres, pot ni vol posar en dubte el capitalisme. Cap Govern, ni avui o demà, ens assegurarà contra els acomiadaments, l'extensió de la precarietat, els salaris de misèria, els atacs contra la protecció social, el desmantellament dels serveis públics, les polítiques tranquil·litzadores i racistes.
Forum Social Libertaire
Salon du Livre Anarchiste





La lògica liberal, portada a terme per la patronal, suscita tantes misèries i rebel·lions que necessita un Estat obertament policial. La ideologia liberal, al reduir les nostres vides tan sol a l'aspecte comercial, és viscuda per molts entre nosaltres com una insuportable opressió que s'expressa en el carrer, en el nostre lloc de treball, en el món associatiu... la denegació d'aquesta societat federa un nombre creixent de persones. Una denegació que construeix les lluites socials però s'autolimita sovint al no dotar-se d'un projecte de societat en ruptura amb el capitalisme.

Paral·lelament, les pràctiques socials llibertàries es desenvolupen : coordinacions de lluites, assemblees general sobiranes, democràcia directa, acció directa, sindicalisme anticapitaliste...

En Argentina, Cabília, Mèxic... a França :
de l'hivern 95 al recent moviment social de la primavera i l'estiu 2003 ;
lluites antiuniversalització (G8 en Evian), a les lluites per la llibertat de circulació i instal·lació juntament amb les persones sense papers;
els moviments de desocupats, la lluita contra el patriarcat o per la gratuïtat dels transports, les lluites ecologistes...

Els llibertaris construïm una alternativa social al sistema. Ells estableixen avui experiències, bases possibles a la societat del demà.

Els llibertaris proposem reivindicacions immediates en ruptura amb el capitalisme, el patriarcat, l'estatisme, el nacionalisme xenòfob, el militarisme, el sexisme, el productivisme i la religió.

Els llibertaris participamos en la instauració de pràctiques autogestionaries basades en l'acció directa, la gestió directa de les lluites, els Comitès de vagues, l'alliberament i el control dels delegats (mandat revocable).

Hi ha en efecte urgència per fer escoltar a les i els qui tenen avui el sentiment de xocar contra la mur que subsisteix l'esperança d'una diferent societat. Aquest mur ningú ho derrocarà per nosaltres.

Els partits polítics es tanquen en la gestió com més o menys social d'aquest sistema. Somien amb un capitalisme de cara humana on no se suprimiran la misèria i la injustícia. Aquest mur, podem derrocar-lo. Altres mons són possibles, és admesa una idea ara comuna, i és en si una victòria.

Altre món, sí, però qual?

Com imaginar a una societat on l'individu està en el centre de l'organització social, on la satisfacció de les necessitats i la divisió igualitària de les riqueses substitueixen al benefici, on l'ajuda mútua i la llibertat substitueixen al poder i a la coerció ?

Us oferim venir del 11 al 16 de novembre de 2003 al Fòrum Social Llibertari i el segon Saló del Llibre Anarquista.

Alternative Libertaire ; CNT ; Collectif de soutien au peuple du Chiapas en Lutte ; Coordination des Groupes Anarchistes ; Fédération Anarchiste ; Federazione dei Comunisti Anarchici (Italie) ; No Pasaran ; Organisation Communiste Libertaire ; Offensive Libertaire et Sociale, Organisation Socialiste Libertaire


MÉS INFORMACIÓ: WWW.cgt.es/cgtcatalunya

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more