Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
L'habitatge no és cap luxe!
16 oct 2003
Vilafranca del Penedès

Els fets del dissabte 11 d'octubre en el transcurs de la manifestació de protesta pel desallotjament de Casal Popular Okupat Can Cellerot denoten una problemàtica política i social que ve de lluny, i no pas com es vol fer entendre en el comunicat, d'un problema de civisme o d'una simple qüestió d'ordre public.
habitatge.gif
Reaccions davant la manifestació de protesta pel desallotjament de Can Cellerot

Els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Vilafranca van emetra ahir un comunicat conjunt que la CUP no ens hem avingut a signar, per que creiem que era simplista i mancat de contingut, i que simplement eludia el problema, sense plantejar solucions a aquests. El text que ens ha fet arribar l'equip de govern i que se'ns instava a signar es aquest: "Els grups municipals de l'Ajuntament de Vilafranca rebutgen enèrgicament els actes d'incivisme protagonitzats el dissabte passat dia 11 d'octubre, en els quals es van malmetre façanes d'edificis públics i privats mitjançant pintades. Tots els grups municipals del consistori remarquen que tothom té dret a expressar les seves idees lliure i públicament mitjançant els mecanismes democràtics legalment establerts , però en cap cas es poden imposar aquestes idees als altres ciutadans mitjançant el vandalisme i l'agressió a béns públics i privats." Per aquest motiu publiquem aquest comunicat expressant els nostres punts de vista i el "perquè" de la nostra negativa a signar-lo tal com estava, qüestió que l'equip de govern no volia entrar a debatre.

------------------------------------------

COMUNICAT DE LA CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR (CUP) DAVANT LES REACCIONS PELS FETS OCORREGUTS EL PASSAT 11 D'OCTUBRE DURANT LA MANIFESTACIÓ DE PROTESTA PEL DESALLOTJAMENT DEL CPO. CAN CELLEROT.

Des de la CUP pensem que el comunicat impulsat per l'equip de govern municipal a mans del PSC amb el suport de CIU, ERC i PP parteix d'un plantejament erroni, per aquest motiu no ens hem avingut a signar-lo tal com se'ns demanava des del govern municipal.

Els fets del dissabte 11 d'octubre en el transcurs de la manifestació de protesta pel desallotjament de Casal Popular Okupat Can Cellerot denoten una problemàtica política i social que ve de lluny, i no pas com es vol fer entendre en el comunicat, d'un problema de civisme o d'una simple qüestió d'ordre public. El que no podem fer els grups municipals es quedar-nos amb el simple rebuig dels esmentats fets, ja que aquests són efecte, conseqüència i símptoma un problema més profund i complex del qual no ens en podem desentendre.

Des de la CUP s'insta al govern municipal i a totes les forces polítiques representades en l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès a establir mecanismes de diàleg amb els joves de la vila en lluita per el dret a un habitatge digne per a tothom (dret reconegut en la “Constitucion Española�, que es troba en constant contradicció amb el dret a la propietat privada) i en lluita també, en contra l'especulació (que devora ferotgement el nostra territori i en el qual l'equip de govern en te una gran responsabilitat). Aquests son problemes que afecten de forma real a la societat vilafranquina i no nomes al joves, tot i que aquests últims mostren una actitud mes combativa davant del problema, ja que es el seu futur el que està en joc.

En el comunicat, les forces polítiques de la vila que l'han signat queden excloses de tota responsabilitat i traslladen aquesta responsabilitat a part de la societat vilafranquina. La CUP creiem que això es del tot irreal i injust, i assumim la nostra responsabilitat, tot i no estar governant, per sentir-nos incapacitats per trobar una solució real a aquestes problemàtiques.

Des de la CUP lamentem els fets ocorreguts el dissabte, i creiem que aquests no aporten cap solució al problema. Per aquest motiu ens comprometem a fer tot allò que estigui a les nostres mans per que fets similars no tornin a passar. Des de la CUP impulsarem el diàleg i la reflexió amb els col·lectius en lluita per uns drets bàsics i no caurem amb l'immobilisme que suposa el simple rebuig i la condemna.

Candidatura d'Unitat Popular
14 d'octubre de 2003
Vilafranca del Penedès
http://www.cupvila.org
Mira també:
http://www.cupvila.org

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more