Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Manifestació Okupa :: Crònica minut a minut
04 oct 2003
Seguiment minut a minut (cada 15 minuts de fet) de la manifestació okupa d'aquesta tarde a Barcelona
21:30 >>> Pl. Sant Jaume, els mossos d'esquadra han detingut a una persona, volia entrar tranquil.lament a l'edifici de la generalitat, no l'han deixat entrar, ha insistit i l'han detingut. Molta poli davant dels dos edificis, era força tranquil tot. A Pl. Sant Jaume s'està llegint un manifest "en defensa dels espais alliberats * aturem els desallotjaments" :: La mani se está acabant, s'esta intentant aclarar la situació del detingut, perquè pot ser no ha sigut una detenció (hi ha qui diu que era algú que s'havia desmallat).

21:15 >>> Via laietana, la mani s'esta ficant cap al gotic per la plaça de l'angel. s'han enganxat cartells a imobiliaries i edificis de la generalitat :: gritos de contra la especulacio okupacio. cine princesa, pegant pancarta debajo bandera nuevo edificio; "parleu de pau, dialeg, civisme i tolerancia i desallotjeu centres socials. un anagrew en el cinisme i la hipocrisia del poder" :: aplausos. bote colores fachada, gente contenta i botas de vino :: gente de Amsterdam con pancarta. coches parados en carril hacia el mar. abajo las hipotecas gritamos unos. la gente dentro rie, musica a tope :: S'ha fet una acció devant de la Cambra de la propietat urbana, penjat pancarta q diu "la propietat es el robatori, okupa i resisteix". S'han tapiat els vidres (que son molt grans) amb papers en forma de ladrillos. Mentrestant s'esplicava que la Camera aquesta es una dels principals especuladors de la ciutat :: LA MANI JA ESTÀ A PLAÇA SANT JAUME ::

20:45 >>> Pujant via Laietana, devant del Cine Princesa (ex-cine okupat, desallotjat en 1998) :: s'han encadenat les portes de la Delegació d'Hisenda :: "AQUI ES PROMOU LA ESPECULACIÓ I ES CONDEMNA LA POBRESA POTENCIANT EL DRET A LA PROPIETAT SOBRE EL DRETA A LA VIDA. AQUI PERMETEN LA DESTRUCCIO DELS BARRIS I ORDENEN DESALLOTJAMENTS.NO A LA NOVA LLEI D'ENJUDICIAMENT CIVIL, ET POT TOCAR A TU" diu la pancarta penjada a Hisenda :: Acció contra Finques Corral: tot l'escaparat i el retol encartellat: "T'APUNYALEM A LES PORTES! FINQUES ACORRALAT" :: es llegeix un comunicat mencionant que la Hamsa, Les Naus i la Casa de la Montanya i altres cases okupades estan amenaçades de desallotjament ::

20:30 >>> 10 lecheras davant delegació govern, tres de las viejas (han sacado todo!) :: es penja un ninot encaputxat i lligat en recolzament dels presos, focs d'artifici , muchas pintadas OKUPA I RESISTE, POLITICOS=MAESTROS DE LA MENTRA, ESTORSION, ESTOP DESALOJO, OKUPA TU BARRIO, NO MAS DESALOJOS :: la mani comença a pujar per via laietana, sembla ser que cap plaça sant jaume.:: calle comercio le han pintado una moto a un policia que estaba de SERVICIO en el bar!! ::

20:15 >>> paseo lluis companys, antiguos juzgados, es llença pintura roja:: despliegueue de pancartas diversos edificios:: se anuncia que en la calle rec-comptal el edif economato se ha ocupado por 3a. vez.:: Arc de Triomf, pacarta recolçant el pati blau (cornellá):: Monument casanova, encaputxant estatua simbolitzant tortures i incomunicació presos.::gran xerrada devant jutgat::poli continua seguint la manifestacio.::paza. urquinaona, més de 3.000 personas:: Crits de suport al manifest de itoiz:: Arco de Triumfo, el padre de Pedro reparte pegatinas: "Pedro asesinado en l'hospitalet por un policia. El asesino en libertad. exigimos justicia!".::Rda. sant pere, pseig. sant joan, gente disfrazada: carrito super con persona y cartel hipoteca, pelucas, cabecera mani 20 bicis.::focs artifici deleg govern.arrivant a la delegacio del govern, . Focs artifici devant el born :: bicicletada dins l'estacion de frança.::rage againts themachine, estacio frança::

19:45 >>> tanquen el Fresh&co.y no hay violencia:: Es continua penjant pancartes:: La mani es molt tranquila, casi demasiado:: carrer fontanella, es pengen 2 pancartes d'un edifici en obres:: La Asamblea de Okupes de Barcelona informa que participen a la mani també grups de Valencia, Madrid, Euskadi, Asturies, França ,Italia, Alemania i Holanda :: es parla de 2500 persones.:: Segon la Haine la mani ha arrivat a la mitad del carrer Fontanella i la cua encara està a pl. Universitat.

19:15 >>> Carrer Pelai:: S'enganxen cartells contra la especulació i es posen plantilles a favor dels anarquistes detinguts. ::"L'impossible esta més apop del que ens pensem". texte pancarta:: fnac-catalunya:: tranquilitat. pintades :solidaritat amb anarquistes detinguts. Gent amb bicicleta encapcela la manifestació, unes 2.500 persones.:: La policia esta fortament desplegada.:: Monument francesc macia (pça catalunya) pancarta: Pujol, Azanar i Clos, sobreviuren al ferum 2004:: Es crida: "derecho al techo! okupa tu també"::

18:45 >>> Plaça universitat:: la mani comença a moure's en direcció pl. Catalunya, ja hi ha entre 500 o 1000 persones, per lo qual es nota menys la presència policial, encara que acaba de passar un helicopter. S'ha penjat una pancarta a la façana de la Universitat, hi ha una furgoneta amb música i s'està llegint un manifest.

18:30 >>> Plaça universitat:: Forca gent i en van arribant. Com a minim 7 furgones de poli + 1 helicopter

18:30 >>> Plaça universitat no s'ha començat. unes 500 persones.

18:15 >>> La policia està realitzan identificacions indiscriminades pels voltants de Plaça universitat i plaça catalunya

18:00 >>> Metro Pl. Universitat :: la policia està registrant totes les motxiles de la gent

17:45 >>> La gent comença a marxar cap a Plaça Universitat

14:45 >>> Barcelona Indymedia estrena la nova eina de seguiment d'events: *Razorwire*

13:45 >>> A Barcelona ens estem preparant per la mani d'aquesta tarda.

Comentaris

Re: Manifestació Okupa :: Crònica minut a minut
04 oct 2003
La persona retenida al Palau de la Generalitat ha estat posada en llibertat amb una acusació de faltes per insults als mossos d'escuadra tras la seva identificació.
Re: Manifestació Okupa :: Crònica minut a minut
04 oct 2003
La persona retenida al Palau de la Generalitat ha estat posada en llibertat amb una acusació de faltes per insults als mossos d'escuadra tras la seva identificació.
Re: Manifestació Okupa :: Crònica minut a minut
04 oct 2003
La persona retenida al Palau de la Generalitat ha estat posada en llibertat amb una acusació de faltes per insults als mossos d'escuadra tras la seva identificació.
traducción al castellano
04 oct 2003
21:30 >>> Pl. Sant Jaume, los mozos de escuandra detuvieron a una persona, quería entrar tranquilamente en el edificio de la generalitat, no lo dejaron entrar, insistió y lo detuvieron. Mucha policia delante de los dos edificios, pero todo bastante tranquilo. En Pl. Sant Jaume se está leyendo un manifesto "en defensa de los espacios liberados, paremos los desalojos" :: La mani se está acabando, se intenta aclarar la situación del detenido (hay quien dice que era alguien que se habia desmallado)

21:15 >>> Via laietana, la mani s'esta ficando hacia el gotico por la plaza de l'angel. se han enganchado pancartas en inmobiliarias y edificios de la generalitat :: gritos de contra la especulacio okupacio. cine princesa, pegando pancarta debajo bandera nuevo edificio; "hablais de paz, dialogo, civismo y tolerancia y desalojais los centros sociales" :: aplausos, colores fachada, gente contenta y botas de vino :: gente de Amsterdam con pancarta. coches parados en carril hacia el mar. abajo las hipotecas gritamos unos. la gente dentro rie, musica a tope :: Se hizo una acción delante de la Camera de la propiedad urbana, colgando pancarta q dice "la propiedad es el rodo, okupa y resiste". Se tapiaron los cristales (que son muy grandes) con papeles en forma de ladrillos. Mientras tanto se explicaba que la Camera es una de los principales especuladores de la ciudad :: LA MANI YA EST� EN PLAZA SANT JAUME

20:45 >>> Subiendo via Laietana, delante del Cine Princesa (ex-cine okupado, desalojado en 1998) :: se encadenarom las puertas de la Delegación de Hacienda :: "AQUI SE PROMUEVE LA ESPECULACIÃN I SE CONDENA LA POBREZA POTENCIANDO EL DERECHO A LA PROPIEDAD SOBRE EL DERECHO A LA VIDA. AQUI PERMETEN LA DESTRUCCION DE LOS BARRIOS Y ORDENAN DESALOJOS. NO A LA NUEVA LEY DE ENJUCIAMIENTO CIVIL, TE PUEDE TOCAR A TI" dice la pancarta colgada en Hacienda :: Acción contra Fincas Corral: todo el escaparate y el rotulo encartelados: "TE APUÃALAMOS A LAS PUERTAS! FINCAS ACORRALADO" :: se lee un comunicado que menciona que la Hamsa, las Naus, la Casa de la Montanya y otras casas okupadas estan amenazadas de desalojo

20:30 >>> 10 lecheras delante de la delegación de gubierno, tres de las viejas (han sacado todo!) :: se cuelga un muñeco encapuchado y atado en apoyo a l@s pres@s, fuegos artificiales, muchas pintadas OKUPA I RESISTE, POLITICOS=MAESTROS DE LA MENTRA, ESTORSION, ESTOP DESALOJO, OKUPA TU BARRIO, NO MAS DESALOJOS :: la mani empieza a subir por via Laietana, parece hacia pl. Sant Jaume :: calle comercio le han pintado una moto a un policia que estaba de SERVICIO en el bar!! ::

20:15 >>> paseo lluis companys, antiguos juzgados, se tira pintura roja :: despliegue de pancartas diversos edificios :: se anuncia que en la calle rec-comptal el edif economato se ha ocupado por 3a. vez.:: Arc de Triomf, pancarta apoyando el Pati Blau (cornellà) :: monumento casanova, encapuchada estadia simbolizando torturas e incomunicación pres@s :: gran charla delante de juzgados :: poli continua siguiendo la manifestación :: pl. Urquinaona, más de 3000 personas :: Gritos de apoyo al manifiesto de Itoiz ::Arco de Triumfo, el padre de Pedro reparte pegatinas: "Pedro asesinado en l'hospitalet por un policia. El asesino en libertad. exigimos justicia!" :: Rda. sant pere, pseig. sant joan, gente disfrazada: carrito super con persona y cartel hipoteca, pelucas, cabecera mani 20 bicis.:: fuegos de artificio delegacion del gobierno. Fuegos de artificio delante del born :: bicicletada dentro la Estación de Francia :: rage against the machin::

19:45 >>> cierran el Fresh&Co, no hay violencia:: Se sigue colgando pancartas:: La mani es muy tranquila, casi demasiado :: calle Fontanella se cuelgan 2 pancartas de un edificio en obras:: La Asemblea de Okupas de Barcelona informa que participan a la mani también grupos de Valencia, Madrid, Euskadi, Asturias, Francia, Italia, Alemania y Holanda :: se habla de 2500 personas. Según la Haine la mani ya llegó a la mitad de la calle Fontanella y la cola todavía está en Pl. Universidad.


19:15 >>> Calle Pelai: se cuelgan pancartas contra la especulación y se ponen plantillas en favor de los anarquistas detenidos :: "Lo imposible está más cerca de lo que nos pensamos". Texto pancarrtas::fnac-catalunya:: tranquilidad, pintadas, solidaridad con anarquistas detenidos. Gente con bicicleta encabeza la manifestación, unas 2500 personas :: La policia está fuertemente desplegada :: Monumento a francesc macià (pl. catalunya) pancarta: "Pujol Aznar y Clos sobreviveremos al Forum2004" :: Se grita: "derecho al techo! okupa tu también" ::
18:45 >>> Plaza universidad:: la mani empieza a moverse en dirección plaza Cataluña, ya hay entre 500 y 1000 personas, por lo cual se nota menos la presencia policial, aunque acabe de pasar un helicóptero. Se colgó una pancarta en la fachada de la Universidad, hay una furgoneta con música y se está leyendo un manifiesto.

18:30 >>> Plaza universidad:: mucha gente y van llegando. Como mínimo 7 furgonetas de la poli + 1 helicóptero.

18:30 >>> Plaza universidad no se empezó. unas 500 personas.

18:15 >>> La policia està realizando identificaciones indiscriminadas por los alrededores de Plaza universidad y plaça catalunya

18:00 >>> Metro Pl. Universitat :: la policia està registrando totas las mochilas de la gente

17:45 >>> La gente empieza a marchar hacia plaza universidad

14:45 >>> Barcelona Indymedia estrena el nuevo instrumento de cobertura de eventos: *Razorwire*

13:45 >>> En Barcelona nos estamos preparando para la mani de esta tarde
Re: Manifestació Okupa :: Crònica minut a minut
04 oct 2003
Hla.bona nit.soc una ciutadan qe pasava x alla i me bolgut assebenta de qe es manifestaven akells joves e damanat papers i informacio, i no e entes re del qe posava, a mes de qe tot era en castella o en engles, no i avia res en catala. qe algu mo expliki. salut i gracies! cal seguir lluitant!
Re: Manifestació Okupa :: Crònica minut a minut
04 oct 2003
collons, jo hi he anat i sí que hi havia coses enen català ciutadana: papers, pancartes, pintades, crits i de tot xD...
Re: Manifestació Okupa :: Crònica minut a minut
05 oct 2003
willard must die
Sindicat Terrassa