Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : fòrum 2004 : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
Vecin*s ha llegado la especulación tambien a mi casa
02 oct 2003
me echan dentro de un mes probablemente de mi casa despues de 10 años pagando el alquiler y eso es legal.
como tod*s sabemos la especulación no solo intenta desalojar a l*s okupas porque denuncian sus trapicheos. mucha gente que conozco directamente de oidas tambien la ha sufrido o esta sufriendo. consciente de ello he asistido a manis okupas y otras movidas por el estilo. una cosa muy triste es que veia muy poc*s vecin*s en estas movidas. no se si es porque l*s ocupas han comunicado mal, si es que la gente tiene miedo o esta siempre demasiado atareada o que. por ejemplo, el martes iba al pasacalles okupa en gracia y una pareja de viejos me preguntaron porque me disfrazaba, les explique y me dijeron que gracias. pero... con las gracias no hay bastante ya que en la concentracion no llegabamos a 100 (seguramente influiria que lluvia).

vuelvo a mi caso, para que la gente se lo piense, quizas se de cuenta de lo que nos estamos jugando y se anime a movilizarse mas. vine a barcelona en los tiempos en que el gotico acababa de sufrir la limpieza de las olimpiadas pero todavia era un barrio donde se conocian l*s vecin*s, donde habia tiendas para vecin*s (no como ahora que son para turistas con monederos repletos), donde todavia se podia encontrar pisos de alquiler accesibles (el mio a 50.000 pelas a compartir entre tres). en aquella epoca no habia la feroz especulacion que sufrimos ahora y como provinciana, aunque me lo leí, no preste demasiada atención al contrato. contrato de tres años renovable cada año tras su caducidad. y ... solo me tienen que avisar un mes antes de la fecha de caducidad de cada año para que me vaya... y ahora lo han hecho. la abogada me dice que no tengo nada a hacer... ¿cómo encuentro yo una casa en barcelona en un mes con la situación tal y como está?

aun no he hablado con el administrador de fincas, un superbufet de abogados en paseo de gracia, que representa al dueño de mi piso que al mismo tiempo es dueño de toda la finca (calculamos que se saca mas de medio kilo al mes en alquileres), que a la vez posee varias fincas, que a la vez esta casado con una señora que posee muchas mas. a dos vecinos este año les ha subido el alquiler unas 30.000pelas al mes. con un poco de suerte hoy cuando les llame "tendran piedad" de mi y me renovaran el contrato subiendome el alquiler esa "modica" cantidad. si no... bufffffffffffffffffffffff (por si alguien tiene dudas, todos los años me han subido el precio del alquiler segun la subida del nivel de vida)

nosotr*s somos tres a pagar y puede que podamos asumirlo... por lo menos unos meses hasta que encontremos un piso... a pesar de la bajada de salario que he tenido por culpa del euro (cobro lo mismo pero todo es mas caro) ... pero ... ¿y una familia? un amigo me decia ayer que por eso en barcelona cada vez hay menos familias. ¿¿¿¿NO PUEDEN SEÑOR CLOS LAS FAMILIAS CATALANAS VIVIR EN BARCELONA???? en esa magnifica ciudad de su campaña electoral (si hay algun* vecin* que vote que se acuerde en estas proximas elecciones). o como me contaba una pareja mayor en las fiestas de gracia, sus hijos no encuentran pisos en el barrio aunque les gustaria vivir cerca de sus padres para con independencia seguir conviviendo y no estar a una hora de metro.

VECIN*S OS ESPERO EN LA MANI DEL 4OCT!!!
ESTO NO ES SOLO UN PROBLEMA DE OKUPAS!!!
NO ESPERES A QUE OTR* TE RESUELVA EL PROBLEMA!!!

Comentaris

Re: Vecin*s ha llegado la especulación tambien a mi casa
02 oct 2003
Vull aplaudir la iniciativa la la "Vecina" a l'escriure aquesta nota. Estic totalment d'acord amb tu.
Jo també sóc una victima de l'atemptat especulatiu. Tinc 45 anys i visc a la Vila de Gràcia, ara ens renoven el contracte i ens el pujen 60 euros. El meu sou i el de la meva companya no ha pujat tant, al contrari ha baixat per la perdua de poder adquisitiu. El menjar també ha pujat, tot.
Estic amb tu que hem de fer costat als i les joves que lluiten contra aquesta forma de terrorisme que és la especulació, el i les okupes. D'ells és la lluita però l'especulació arriba a tothom, doncs la lluita és de tothom.
Des d'aquí vull fer una crida a totes les dones i homes per a fer costat a les mobilitzacions dels moviments ocupes front el terrorisme especulatiu d'aquesta Barcelona del "Ferum".
Re: Vecin*s ha llegado la especulación tambien a mi casa
02 oct 2003
Feu costat i participeu activament de tot això. Sentiu-vos-ho tant vostre com us sentiu vostre el problema. La lluita no és només responsabilitat dels joves, que no podem amb tot!
Gràcies!
los y las viejos/as
02 oct 2003
a ellos/as que tienen tan poca información y tanto tiempo, a estas personas que el fotut2004 les esta tirando de sus casas, como en muchos otros barrios. ¿alguien sabe como hacerles llegar la convocatoria? ¿alguien sabe como comunicarles la importancia de que vengan?

lo mismo para el resto de vecinos/as, familias...

ideas y sobretodo acciones a este nivel son bienvenidas.
Re: Vecin*s ha llegado la especulación tambien a mi casa
02 oct 2003
La llàstima de totes aquestes situacions continua sent l'indiferència en que molta gent d'aquesta societat es troba inmersa. Els problemes seriosos que tots/es estem patint són evidents i moltes vegades l'impotència i la ràbia ens porten a dessistir o tancar-nos en la nostra bombolla particular. En la societat actual hi ha suficients formes d'existir sense tenir en compte els problemes, encara que hi siguin i ens afectin.

Crec que a la meva població com a la resta, una gran majoria de gent coincidiria en que el tema de la vivenda, més que un problema s'està convertint en una tragèdia per moltes famílies i persones. Una guerra qüotidiana que tothom comença a veure i a patir, a través de la pròpia persona o de familiars, amics, coneguts...Tanmateix l'única reacció davant d'aquest problema és la queixa davant de com esta tot i l'inacció més absoluta.

Una de les causes d'aquesta inacció crec que és el fet de que les manifestacions sobre la temàtica de l'especulació estiguin monopolitzades pel moviment okupa, del qual en certa manera formo part des de fa molts anys, i les connotacions que això comporta en bona part de la població.

Aquesta monopolització s'ha degut històricament a que hem sigut membres d'aquest col·lectiu els que des de fa anys venim denunciant aquesta barbàrie especulativa i a la que hem plantejat una solució: l'okupació. I és normal que sigui des del moviment okupa que es vehiculi la resposta i és normal que es monopolitzi, quan ningú més ha aportat un altre que no siguin paraules buides sobre pisos de protecció oficial, bla, bla, bla. Però els prejudicis estúpids de l'estil: mira que pintes, són uns drogadictes, sempre s'estan queixant...fa que molts no ens fagin cas. Tot i que si se'ls hi expliqués cara a cara el perquè de la nostra lluita l'entendrien.

Però també hem de fer autocrítica i no sempre hi ha diàleg entre els okupes i la resta de societat. Molts centres socials han funcionat com guettos, tancant-se a la població, inclús molts ho han fet com a forma de reacció davant de l'incomprensió que han rebut quan han anat a parlar amb algú. Tampoc sóm predicadors i volem convencer a ningú, ni estem obligats a donar explicacions de cada cosa que fem.

El cas és que tot i patir un mateix problema, per uns s'acaba en ell mateix i per nosaltres s'enllaça a unes condicions socials que en són causa i per tant també criticables. A vegades volem explicar-li a la gent que és l'especulació i volem que també assumeixin els nostres mètodes o el nostre anàlisi total de la realitat.

Per desgràcia la meva experiència em diu que per molt que et donin la raó, per molt que estiguin d'acord amb tu i pateixin el problema, mai venen amb tu a una manifestació i sempre sóm els mateixos. Això crema: donar un debat, arribar a consensos, fer xarxes d'afinitat i a l'hora de la veritat, la gent no surt al carrer per protestar al costat teu. Perque sóm qui sóm i des de dalt ja s'han encarregat de definir-nos d'una forma que fa que qualsevol que es passegi pel seu poble amb nosaltres sigui un "radical-violent-anarquista" o ves a saber quin tipus de "terrorista". Aquesta crec que és la trista realitat de molts centres socials i de moltes persones de bona fe que han patit un apartheid total després de relacionar-se amb el nostre moviment. Hem parlat amb entitats de tot tipus, associacions de veïns, sindicats, etc. Tots ens han dit que si que molt bé, però que ja us ho fareu.

Nosaltres continuem treballant al nostre poble en trencar el silenci i explicar poc a poc la nostra realitat que en definitiva és la de tots. Però entre els prejudicis, tancaments mentals i en definitiva aquestes cortines de fum que trenquen el diàleg, no crec que arribem a sortir més dels que sóm a defensar el que creiem.

M'alegra moltíssim que una veïna hagi obert aquest tema, i m'alegra veure que es mou per canviar la seva situació, per desgràcia és una excepció. La desmobilització general de la societat i la criminalització del moviment okupa fa que aquest tema encara s'allargui molts més anys, i em temo que encara que pugin el doble els pisos. Però de totes formes els okupes ja hem plantejat una solució pel problema de la vivenda i tampoc ens importa molt si algú li agrada o no, perque la considerem legitima. És el moment de trencar tabus, tant en el moviment okupa com a la població, i fer sortir a la gent al carrer per solucionar el problema, que té mil cares i per tant mil formes de trencar-la.

El dia 4 d'octubre cridem ben fort
PROU ESPECULACIÓ
DEFENSEM ELS ESPAIS ALLIBERATS
DRET A UNA VIVENDA DIGNA I POPULAR
los y las viejos/as
02 oct 2003
a ellos/as que tienen tan poca información y tanto tiempo, a estas personas que el fotut2004 les esta tirando de sus casas, como en muchos otros barrios. ¿alguien sabe como hacerles llegar la convocatoria? ¿alguien sabe como comunicarles la importancia de que vengan?

lo mismo para el resto de vecinos/as, familias...

ideas y sobretodo acciones a este nivel son bienvenidas.
perdon
02 oct 2003
es que no estoy acostumbrado a publicar aqui y le he dado a recargar por si habia algun comentario nuevo y se ha duplicado mi comentario. si alguien de indymedia lo puede borrar y este tambien. gracias.

muy bueno lo que dice Lo Gaiter. yo no estoy en ocupa porque un dia fui a una y me senti muy incomodo. pero me gusta vuestro movimiento y me gustaria saber como entrar sin que se me mirase como un bicho raro por no llevar cresta. seguro que hay csoa que no lo hacen pero ¿donde estan?¿como las encuentra la persona que va por primera vez y no conoce a nadie? me gustaria saberlo.
Re: Vecin*s ha llegado la especulación tambien a mi casa
02 oct 2003
continua el debat també a

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/55256/index.php
Re: Vecin*s ha llegado la especulación tambien a mi casa
03 oct 2003
A joven

Realment hi ha una dinàmica interna a cada centre social, a vegades molt hermètica i tancada. Un dels motius pot ser l'ingerència sovint d'elements sospitosos a les assemblees, en concret la possibilitat que s'infiltri un secreta o un element distorsionador que només vol ensorrar la feina de les assemblees.

D'altres vegades sóm nosaltres mateixos, els quals ens coneixem i ja ens està bé, ser els que sóm. D'altres vegades no sabem posar millor cara i semblem antipàtics, tot i que alguns intentem no ser-ho.

En tot cas, animar-te a buscar el centre on et sentis més agust, hi ha molts i en el fons tant heterogenis com la gent que forma part. No et diré que et sentis bé a cada casa, això és un impossible, hi ha centres on jo mateix o d'altres okupes ens sentim malament en entrar.

Però existeixen centres molt oberts i amb moltes ganes de que la gent porti projectes, solen ser els més actius i els que realitzen més feina cap enfora. Si algun centre crida a la col·laboració en les activitats, ho fan sincerament. Noms no et donaré, per no deixar unes cases sobre les altres, per no ser subjectiu i perque ningú coneix ben bé tot el moviment. Però segurament pel teu cap solen rondar uns quants.

Com diuen als iogurts: "Sigue buscando"

Salut i ànim, que necessitem molta gent.
a joven
04 oct 2003
A molts barris hi ha centres socials okupats on hi va molts tipus de gent, no nomes amb crestes (es mes, la majoria no en porta) i molts no hi viuen sino que van a asistir a activitats o a reunions o a muntarles seves iniciatives. Tampoc pots petendre que en entrar en un centre social la gent s'et faci amiga, cadascu te la seva dinamica...Hi ha un munt d'activitats que pots consultar al butlleti mural infousurpa.
Re: Vecin*s ha llegado la especulación tambien a mi casa
08 oct 2003
la continuación de lo que me esta pasando esta en otra noticia en http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/55256
gracias por las muestras de solidaridad :)

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more