Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Comenta l'article | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí
Imagina
04 jul 2024
Imaginar és pas primer per realitzar.
LA UTOPIA ÉS CAUSA DE TOT INVENT O CANVI -
ABANS DE REALITZAR S'HA D'IMAGINAR

RELAT UTÒPIC.
Escrit a l'inici del conflicte armat entre Rússia i Ucraïna. Aplicable a Palestina, a totes les guerres i violències que, des de fa segles estripen les persones, els països i el món.

IMAGINA.
Rússia va començar a envair, Ucraïna a resistir i mig món a tremolar. Tots contra el malvat Putin. (o contra Hamàs), la guerra estava en marxa. Fins on arribaria? Llavors es va produir un fet insòlit, que va marcar un abans i un després en la història de la humanitat: alarmades, persones molt rellevants de tot el món, van difondre un missatge urgent: una lúcida crida a reaccionar prest.

PODÍEM ESTAR AL PRINCIPI D'UNA TERCERA GUERRA MUNDIAL, POTSER NUCLEAR.
Una gran por, i seguidament una gran onada de consciència i compromís es va escampar. Arreu va haver-hi moltes accions de protesta i enormes i seguides manifestacions a favor de la pau.

EL GOVERN UCRAÏNÈS (O HAMÀS), VA ENTENDRE QUE, PER PROTEGIR LA SEVA POBLACIÓ,
els béns materials i l’estabilitat mundial, la guerra era el pitjor camí. Deixant les armes i ajudats pel poble, van respondre amb resistència noviolenta. No trobant oposició armada, triomfants, els agressors avançaven sense fer grans estralls. Tanmateix, la persistent no col·laboració i l’obstrucció pacífica, sumada a una gran pressió internacional, va abocar els invasors (russos, jueus o altres), a una situació absurda i ridícula, racionalment i èticament insostenible.

ELS GOVERNS DEL MÓN, ENCARATS A LES SEVES ELITS
i poblacions conscienciades i actives, van haver de rectificar, i van obligar a retirar les tropes a negociar. Així, llevat d’algun inevitable accident, no va haver-hi ferits, ni morts, ni refugiats... Tampoc sancions, gasoductes tancats, inflació galopant, rearmament global... ni perill de guerra biològica, nuclear o altre. Cap població, ni camp de refugiats, ni hospital, van ser bombardejats, cap estructura important va ser destruïda.

AQUESTS FETS SENSE PRECEDENTS VA REACTIVAR LA COMPRENSIÓ PROFUNDA,
que la pau, personal i social, sempre és preferible a la guerra, perquè la violència condueix a més violència, a crueltats immenses, a vencedors prepotents i a vençuts oprimits i traumatitzats. Així fent, la injustícia i l’abús persistien i el conflicte ressorgia... en un continu batallar, patiment i mort forçada. Pobra humanitat! Frenar aquesta inèrcia fatídica semblava impossible, però a poc a poc es va fer real.

TOTA LA PENOSA HISTÒRIA DE LA HUMANITAT, 
plena d'imperis totalitaris, invasions colonials, guerres, genocidis... explotacions, esclavisme i violències de tota mena, origen d'enormitat de patiments i desastres variats... havent arribat a un clímax, van desembocar per fi a un horitzó d'esperança.

LES PERSONES VAN ANAR COMPRENENT,
que els cobejosos dirigents de les grans nacions, totes les guerres que havien provocat en llur absurda, cega i genocida brega per l'hegemonia, eren res, en comparació amb un conflicte atòmic. Que la concòrdia havia de substituir a la discòrdia, que era possible esquivar l'anunciat desastre i convertir el planeta en un paradís.

PER PRIMERA VEGADA,
l’antic, irracional i poderós instint guerrer, va quedar sobrepassat, el seny, la intel·ligència, la bondat... van superar la barbàrie. La mobilització massiva i perseverant ho va aconseguir; demostrant als violents, que la llei del més fort, astut i cruel, continua sent vàlida per a molts animals, però ja no per als humans.

PER FI LA HUMANITAT VA FER UN SALT EVOLUTIU,
va comprendre que la guerra no la guanya ningú, sinó que la perd tothom; que la cobdícia i la violència crònica, entre humans i envers la naturalesa era nefasta; que estava generant un desastre humanitari i ecològic colossal, del qual ningú quedaria exclòs.

LA INTERDEPENDÈNCIA GLOBAL ES VA FER EVIDENT.
Una majoria va entendre, que més enllà de les diferències, tots som subjectes iguals en dignitat, drets i deures, que només el respecte i l’estimació recíproca era garantia de benestar i pau duradora. Aquesta va anar esdevenint l'actitud normal.

FALTA D'ENEMIC, L'OTAN VA QUEDAR OBSOLETA.
La màquina de provocar guerres que era l'imperialisme va col·lapsar. Els estats, exèrcits, multinacionals, bancs,  religions... origen de grans mals, van ser qüestionats i transformats.  L'ONU, ja no formada per estats-nació, va assumir un Govern Global, menat per savis; ecosòfic i noocràtic, basat en els Drets Humans i en la Carta de la Terra.

PACIFICADA LA RELACIÓ ENTRE POBLES I NACIONS,
aplicant els recursos humans: materials, tècnics, científics, econòmics... no a la guerra sinó a la pau, va començar la gran transformació que ens ha portat a l'actual Nova Era d'esplendor, en la que cada ésser humà pot desplegar llurs potencials i la Natura és respectada i estimada. Per al bé de cadascú, dels altres, de tots els éssers i totes les coses.

Més informació> www.terraindia.cat
Mira també:
http://www.terraindia.cat
http://www.rocaviva.cat

This work is in the public domain
La facilitat d'afegir comentaris als articles publicats té com a finalitat el permetre:
  • Aportar més informació sobre l'article (enriquir-lo)
  • Contrastar la seva veracitat
  • Traduir l'article
ATENCIÓ: Els comentaris apareixen publicats amb retard.
Afegeix comentari senzill (apareix amb retard) Supervisar la moderació
Títol (En Minúscula Normal)
Nom El teu correu-e

Comentari

Codificació
Anti-brossa Introdueix el text a la casella:
Per afegir comentaris més detallats, o per carregar fitxers, mira a formulari complert de comentaris.