Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Comenta l'article | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
La mani del 8j... una decepció
10 jun 2024
Potser era massa optimista pensar que les coses podien anar d’una altra manera a la mani salut terra futur. La veritat és que estic una mica desconnectat per motius de salut familiar i que vaig acollir la convocatòria des de una certa distància que es va limitar a fixar adhesius i assistir a la mani.
Es veritat que al cartell es parlava d’un “acte central” (com si la resta fossin accessoris) molt en la línia de moviments polítics autoritaris allunyats de l’ecologisme social, però no es pot ser tan tiquis miquis i vaig pensar que era retòrica “èpica” afegida.
La web no era precisament un exemple de claredat, durant uns dies ses podia mirar el llistat de convocants, desprès ja no i ara mateix ja no te cap sentit, però segueix sense ser accessible, en el moment en que podia consultar els adherits era una majoria de casals independentistes, com que l’adhesió estava en procés i son prou dinàmics no havia res a malpensar.
De cop i volta el darrer cartell (el del «acte central») va passar a estar signat per organitzacions concretes, ja no per la convocatòria (#ManiEco8J o salutterrafutur) en resum, la tradicional sopa de lletres (una mica reduïda però amb logos més grossos).
El desenvolupament de la mani, malgrat l'èxit engrescador i l’alegre participació, va confirmar les sospites, una mena de «servei d’ordre» amb braçals d’un verd apagat bastant autoritari que al principi apressava a córrer als participants i que al final va tenir aturada la mani durant uns 20 minuts o més mentre es muntava una tarima per el tancament de la mani, espera que va provocar la retirada de la major part dels asistents.
Poca pintada en el recorregut, sols un esforçats joves encaputxats van decorar algunes façanes d’establiments comercials i bancaris, davant el Hard Rock café una pitada aolorida... si, però a terra!! la façana ben neta (???).
També es van fer visibles els conserges de les organitzacions portant i recollint manats de banderes per donar visibilitat a la seva opció política.
La «foto finish» de la mani va estar molt treballada, després de l’aturada (i la desbandada) es van encendre unes bengales i es van posar a la capçalera mitja dotzena d’estelades (afortunadament de triangle groc i estel roig) i van anar avançant compassadament, tot va quedar molt bonic, però un xic sectari.
Al desfer-se ja la mani vaig anar trobant companys d’altres mogudes, havia un cert malestar per l’hegemonització per part d’Arran, per la manca de voluntat per confluir amb espais afins i vaig marxar cap a casa, amb una certa tristesa i preocupació per si disputes i intents de supremacies organitzatives tornen a malmetre oportunitats populars i unitàries dins la diversitat.

Bona nit.

This work is in the public domain
La facilitat d'afegir comentaris als articles publicats té com a finalitat el permetre:
  • Aportar més informació sobre l'article (enriquir-lo)
  • Contrastar la seva veracitat
  • Traduir l'article
ATENCIÓ: Els comentaris apareixen publicats amb retard.
Afegeix comentari senzill (apareix amb retard) Supervisar la moderació
Títol (En Minúscula Normal)
Nom El teu correu-e

Comentari

Codificació
Anti-brossa Introdueix el text a la casella:
Per afegir comentaris més detallats, o per carregar fitxers, mira a formulari complert de comentaris.