Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Passejada contra els aeroports i la societat que els necessita
16 set 2021
DISSABTE DIA 18 DE SETEMBRE, PASSEJADA CONTRA ELS AEROPORTS I LA SOCIETAT QUE ELS NECESSITA. A la zona del Delta del Llobregat afectada per l’ampliació.
Ens trobarem a les 10:00 a la sortida del metro L-9 Sud del Prat.
Si no has esmorzat a casa es convenient portar alguna cosa de menjar, malgrat que hi ha punts d’aigua de la xarxa a diversos punts del recorregut seria bo portar, si més no, una cantimplora petita, sabates còmodes, barret i crema solar. Si tot va be cap a les 14:00 tornarem a estar a Moreres
cartell ricarda2.jpg
El recorregut voreja primer el riu i desprès l’aeroport passant pel costat sud, fins la platja del Prat, així podrem veure l’aspecte més brutal de l’activitat aeroportuària (el soroll, les emissions, la militarització de l’espai...). Passarem per la zona d’ampliació, per un camí (gentilesa d’AENA) a la zona que va patir un petit incendi fa uns dies.

Al arribar a la platja, des de el mirador de l’Illa hi ha una vista privilegiada de la pineda de la Ricarda i dels aiguamolls de l’Illa i de la casa Gomis, la casa dels ricatxos que van edificar torres particulars a tot el litoral de la pineda, mantenint-la tancada i que ara es postulen com puntals de la cultura catalana i ecologistes «avant la lettre».

En tornar si el temps i els ànims acompanyen podem baixar per el camí de la Bunyola fins el mirador del Semàfor, que seria l’extrem de l’ampliació i que ens permetrà una mirada als aiguamolls de Cal Tet.

La situació de la possible ampliació ha acabat en una opereta d’hipocresia, escenificada per els ajuntaments metropolitans, Barcelona, la Generalitat, el Govern de l’Estat i tots els partits. Els mateixos que van permetre que es trinxes el Baix Llobregat, amb altres ampliacions de l’aeroport, l’ampliació del port, el desviament del Llobregat, autopistes, AVE, el Pla Ponent, l’ARE Eixample Sud del Prat.... ara fan el ploricó per el patrimoni natural i el «territori».
A l’enllaç https://www.google.con/maps/d/edit?mid=1c4h5YdYOS8GxffKlnaeCtN4VvkLoPUUY
Podeu veure l’itinerari bàsic.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Passejada contra els aeroports i la societat que els necessita
17 set 2021
Per què es censuren tants articles covids al lloc on els experts que se suposa que són objectius i moralment neutres pronuncien judicis absoluts?
Re: Passejada contra els aeroports i la societat que els necessita
17 set 2021
Porque toca ir de la manita toda la izquierda, para parar el fascismo. Así que mascarilla, cine, y no a la ampliación del aeropuerto, algo tienen que hacer para que parezca que hacen algo.
Sindicato Sindicat