Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Anàlisi :: corrupció i poder
13 de setembre, contra l'OMC
05 set 2003
CIUTADANS CONTRA EL ROBATORI I EL XANTATGE

L'OMC (Organització Mundial del Comerç), com el seu nom indica, «regula» el comerç mundial, però segons els interessos de les grans multinacionals i dels seus Estats, que són dels països més rics.

Aquests decideixen els preus, cada vegada més beneficiosos per a les transnacionals i cada vegada més ruïnosos per a la resta de la societat i en especial per a les poblacions humils dels països pobres. Els rics es van enriquint i els pobres es van empobrint. És un comerç «desigual».

L'OMC, pressionada per les multinacionals i, també, pels grups de poder dels països poderosos, obliga els països pobres a «obrir» les seves fronteres al mercat mundial, però, en canvi, aquests mateixos interessos aconsegueixen dificultar l'entrada als països occcidentals dels productes d'aquells països. És la llei de l'embut.

L'OMC fa prevaler els «drets de patent» dels nous medicaments, amb preus abusius, sobre la salut de la població dels països pobres. És un crim. (Sembla que fortes pressions els han fet rectificar sobre aquest punt.)

L'OMC vol obligar tots els Estats a privatitzar els serveis públics de sanitat, ensenyament, defensa del medi ambient, perquè «tot» (fins i tot l’aigua, la salut) sigui objecte de negoci de les multinacionals. Els Estats que s'hi neguessin podrien ser sancionats. És un xantatge revoltant.

Podem seguir suportant aquests abusos i aquest xantatge? El dia 13 de setembre, durant la reunió de l'OMC a Mèxic, acte de protesta de les persones honestes contra aquesta organització criminal. No hi faltis!! A les 6 h, a Pg de Gràcia-Diagonal, per acabar a les 7,30 a Portal de l'Àngel (berenar i lectura del manifest). (Convoca: Xarxa de Mobilització Global.)

Plataforma Horta-Carmel-Guinardó / Un altre món és possible

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more