Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Espies a la porta de l'Escola!!!
27 feb 2019
Durant aquests mesos hem estat aixecant un “mapa de la videovigilància” a Gràcia. A resultat una empresa impossible la videovigilància és pràcticament inabastable, no sols a Gràcia sinó en el conjunt de Barcelona.
Malgrat tot presentarem el mapa en breu junt amb la proposta de anar-lo construint d’una manera cooperativa.
Hem pogut constatat la presència de gairebé 600 punts de videovigilància (amb una càmera o mes), des de forns de pa, fins a casernes de policies, hospitals, pàrquings, escales de veïns, monuments religiosos, la via pública pura i dura, el transport públic... és impossible fer un recorregut pel barri, anar a l’escola, a comprar, a agafar el metro... sense creuar-nos amb diverses càmeres que registren el nostre pas, el que fem i fins i tot en alguns aparells el que sentim.
Però el cas més punyent que hem trobat a estat el de les càmeres instal·lades al Passatge de Isabel Vicente que uneix el carrer Bailèn amb la Plaça John Lennon i el carrer de Ramis passant per la entrada de l’Escola Univers. És una via pública, però esta dotada de portes als seus extrems per tancar el passatge.
espies a la porta.jpg
És un espai especialment sensible, per el passatge accedeixen a l’Escola els alumnes de l’Escola Univers i de la EBM (escola Bressol Municipal) el Petit Univers, a les hores de sortida i entrada de la canalla el passatge està ple de gom a gom.

El passatge és també utilitzat per les veïnes i els veïns que van al mercat o al metro o als seus assumptes.

Doncs be, dins d’aquest espai públic, encastades al sostre, hi ha dues càmeres domo de videovigilància...

Qui les ha instal·lat? ...l’Ajuntament, el Districte, el Consorci d’Educació de Barcelona, l’Escola...

Quina és la seva suposada utilitat?... vigilar als veïns, als pares, als nens, a hipotètics assetjadors?

És greu!, no es pot dir que incompleixin la llei ja que no estan a un espai pròpiament escolar (una aula, un pati d’esbarjo, el gimnàs, vestuaris...), però s’acosten a l’incompliment, per la proximitat al pati de la EBM, a una violació de la intimitat del procés educatiu, però és que a més no estan senyalitzades (com seria obligatori a les dues entrades del passatge), ni consta qui és el titular de l’arxiu de les videograbacions per poder exercir els drets (hipotètics) que tenim sobre la nostra imatge.

Saben les mares i els pares que la quitxalla és gravada en vídeo? I que no hi han garanties de la confidencialitat d’aquestes gravacions?.

Saben les noies i nois de l’escola que son vigilats, no sols dins, sinó fins i tot a la porta de l’edifici?

NECESSITEM ESTAR VIGILATS PER SENTIR-NOS SEGURS?

VILADESGRACIA campanya permanent contra la explotació i el control social

viladesgràcia ARROBA riseup.net, https://viladesgracia.blackblogs.org , @viladesgracia.
Mira també:
http://viladesgracia.blackblogs.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Espies a la porta de l'Escola!!!
27 feb 2019
Y no os habéis parado a pensar que a lo mejor los padres y/o los vecinos puedan querer seguridad. Poder dejar que los niños vayan solos a la escuela y poder andar tranquilos de noche por el barrio???.
Re: Espies a la porta de l'Escola!!!
27 feb 2019
Seguro... que no eres policía? :) Lo que llamáis "tranquilidad" es miedo. Lo que llamáis "seguridad" es control. Lo vuestro, hablando de "padres y vecinos" es demagogia y de la peor, miserable. Madero de mierda.

Vamos a romper vuestras cámaras, vuestros coches y vuestros huesos. Prou control! Mercenaris fora del nostres barris!!
Re: Espies a la porta de l'Escola!!!
03 mar 2019
Si hombre. Metamos canaras hasta en los baños. Que es el deseo de todos estos espiones de la vida de lxs demas. Es más porque no ponemos cámaras también en todos los dormitorios y slcobas?. Así sabremos también los actos más inconfesables.

Vaya mundo de mierda que quieren hacernos vivir1
Sindicat Terrassa