Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Desembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
Mini acció a la Sedeta
16 feb 2019
Avui a la Sedeta (Industria cantonada Sicilia) el Mobile World Congress celebre una sesió per nens, una rentada de cara per el MWC i una rentada de coco per la canalla. Als voltants del lloc hem enganxat uns cartells amb el text de l’entrada anterior i uns mòbils ensangonats com simbol de tot el dolor i la nocivitat que generen en la seva fabricació, us i eliminació.
MWC 1.jpg
mwc 2.jpg
Text del cartell:

Contra el Mobile World Congress (MWC), i la societat que el fa possible
Que suposa el Congrés dels mòbils a Barcelona?.
El WMC suposa un gran cost econòmic per la ciutat en forma de subvencions directes, despeses de personal (seguretat, transport, planificació...) i costos generals per la ciutat, tot plegat per aportar negocis per una minoria i llocs de treball temporals, precaris i mal pagats per a molts.
Però les tecnologies mòbils suposen més coses...
-Per fabricar un mòbil són necessàries matèries primeres cada cop més rares i escasses, per obtenir-les cal la mineria en condicions d’esclavitud per obtenir el coltan, la mineria a cel obert per obtenir liti... l’extrativisme i la contaminació minera està destruint la terra.
-Per controlar les fonts de matèries primeres es porten a terme guerres i operacions de càstig, i intrusions imperialistes i neocolonials es recluten treballadors a la força, generen mort, dolor i sofriment.
-Per fabricar un microxip fan falta gran quantitat d’energia i aigua (i amb la miniaturització extrema, a nivell de nanòmetres cada, cop més) i es produeixen residus tòxics i emissions a l’atmosfera.
-Les empreses de microelectrònica oprimeixen els seus treballadors fins el límit. FOXCONN, el principal productor d’electrònica (més d’un 40%). Explota a més de 1.250.000 de treballadors directes, i és culpable d’empènyer a molts treballadors al suïcidi per les condicions laborals imposades.
-Tota la tecnologia mòbil fora d’us és difícilment reciclable i els seus residus s’acumulen a la terra, la economia circular és un frau!!.
-L’ús dels mòbils i de les xarxes socials destrueix les relacions socials reals i distorsiona la afectivitat, desertitzen la comunicació directa entre persones.
-Totes aquestes tècniques estan dissenyades per vulnerar la teva intimitat i recopilar dades teves amb fins comercials i policials. Tots portem a la butxaca un venedor, un policia... i un capitalista que compra, a molt baix preu, la teva vida i la teva intimitat.
I molt mes!!...
El MWC ha programat una rentada de cara, per donar un to amable al que sols és explotació i dominació. Per això celebra per tot Catalunya, sobretot a Barcelona, la farsa d’un seguit d’actes “lúdics”, “educatius” i “creatius” que poc tenen que veure amb la realitat del congrés.
Els mòbils son destrucció i nocivitat, mort i opressió!! Fora el MWC de Barcelona, fora el MWC del sistema solar!!, CONTRA TOTA NOCIVITAT!!!
Mira també:
https://viladesgracia.blackblogs.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mini acció a la Sedeta
17 feb 2019
No era suficient "@graciamorta", ara a més viladesgracia... bona desgracia per la Vila, és que no hi ha cap altra barri a Barcelona perque els frikis es distreguin amb les seves tonteries???

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more