Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Mini acció a la Sedeta
16 feb 2019
Avui a la Sedeta (Industria cantonada Sicilia) el Mobile World Congress celebre una sesió per nens, una rentada de cara per el MWC i una rentada de coco per la canalla. Als voltants del lloc hem enganxat uns cartells amb el text de l’entrada anterior i uns mòbils ensangonats com simbol de tot el dolor i la nocivitat que generen en la seva fabricació, us i eliminació.
MWC 1.jpg
mwc 2.jpg
Text del cartell:

Contra el Mobile World Congress (MWC), i la societat que el fa possible
Que suposa el Congrés dels mòbils a Barcelona?.
El WMC suposa un gran cost econòmic per la ciutat en forma de subvencions directes, despeses de personal (seguretat, transport, planificació...) i costos generals per la ciutat, tot plegat per aportar negocis per una minoria i llocs de treball temporals, precaris i mal pagats per a molts.
Però les tecnologies mòbils suposen més coses...
-Per fabricar un mòbil són necessàries matèries primeres cada cop més rares i escasses, per obtenir-les cal la mineria en condicions d’esclavitud per obtenir el coltan, la mineria a cel obert per obtenir liti... l’extrativisme i la contaminació minera està destruint la terra.
-Per controlar les fonts de matèries primeres es porten a terme guerres i operacions de càstig, i intrusions imperialistes i neocolonials es recluten treballadors a la força, generen mort, dolor i sofriment.
-Per fabricar un microxip fan falta gran quantitat d’energia i aigua (i amb la miniaturització extrema, a nivell de nanòmetres cada, cop més) i es produeixen residus tòxics i emissions a l’atmosfera.
-Les empreses de microelectrònica oprimeixen els seus treballadors fins el límit. FOXCONN, el principal productor d’electrònica (més d’un 40%). Explota a més de 1.250.000 de treballadors directes, i és culpable d’empènyer a molts treballadors al suïcidi per les condicions laborals imposades.
-Tota la tecnologia mòbil fora d’us és difícilment reciclable i els seus residus s’acumulen a la terra, la economia circular és un frau!!.
-L’ús dels mòbils i de les xarxes socials destrueix les relacions socials reals i distorsiona la afectivitat, desertitzen la comunicació directa entre persones.
-Totes aquestes tècniques estan dissenyades per vulnerar la teva intimitat i recopilar dades teves amb fins comercials i policials. Tots portem a la butxaca un venedor, un policia... i un capitalista que compra, a molt baix preu, la teva vida i la teva intimitat.
I molt mes!!...
El MWC ha programat una rentada de cara, per donar un to amable al que sols és explotació i dominació. Per això celebra per tot Catalunya, sobretot a Barcelona, la farsa d’un seguit d’actes “lúdics”, “educatius” i “creatius” que poc tenen que veure amb la realitat del congrés.
Els mòbils son destrucció i nocivitat, mort i opressió!! Fora el MWC de Barcelona, fora el MWC del sistema solar!!, CONTRA TOTA NOCIVITAT!!!
Mira també:
https://viladesgracia.blackblogs.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mini acció a la Sedeta
17 feb 2019
No era suficient "@graciamorta", ara a més viladesgracia... bona desgracia per la Vila, és que no hi ha cap altra barri a Barcelona perque els frikis es distreguin amb les seves tonteries???
Sindicat