Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
28S: Fem un pas endavant per un nou #critglobal per l'avortament legal!
24 set 2018
La lluita mundial del moviment de dones contra els governs capitalistes, que neguen els nostres drets, ha fet tremolar la terra.
IUT-CI.jpg
Hem fet la segons vaga internacional de dones contra la desigualtat salarial i els plans d'ajust, ens hem manifestat als carrers contra la violència de gènere i sexual i per l'avortament legal i hem conquerit amb la mobilització avançar amb el dret a l'avortament a Irlanda. Perquè sabem que la història dels nostres drets és la de la conquesta als carrers, aquest 28S, dia d'acció internacional per la despenalització i legalització de l'avortament, tenim la tasca d'impulsar una jornada global per l'avortament legal.

En el marc de l'onada de les lluites de les dones, la de l'avortament legal a l'Argentina ha generat una marea verda que s'ha estès pel món, amb una immensa solidaritat internacional i amb el despertar d'aquesta lluita a Amèrica Llatina, regió on en la majoria dels països l'avortament es troba o restringit o totalment prohibit. A Xile, a Mèxic, Veneçuela, Perú, Paraguai, Costa Rica, Colòmbia i el Brasil les dones s'han reprès amb força aquesta lluita. Els mocadors verds han esdevingut un símbol que representa la lluita pel dret a decidir sobre els nostres propis cossos. Així mateix s'han realitzat mobilitzacions molt importants a diverses ciutats de Brasil, Xile i Mèxic.

L'Església Catòlica, una de les principals institucions responsables de la il·legalitat de l'avortament a tot el món, es troba amb una forta crisi pel seu paper reaccionari davant les lluites del moviment de dones i per la diversitat. Però també està embolicada en els escàndols d'abusos sexuals a nenes, nens i adolescents, el que va generar mobilitzacions durant l'últim viatge del Papa Francesc a Irlanda, on més de 14.500 persones s'han declarat víctimes d'abusos sexuals per membres de l'església amb l'encobriment de les jerarquies eclesiàstiques. A això, cal sumar-li un informe judicial a Pennsilvània que involucra a més de 300 sacerdots en 1.000 casos d'abús sexual de l'Església Catòlica als Estats Units i els nous centenars de casos a Alemanya. Mesos enrere el Papa es va veure obligat a fer renunciar a tots els bisbes de l'Església xilena per la mega-causa judicial per abús sexual a infants i adolescents, que afecten a més de 150 membres de l'església, amb més de 250 causes d'abús.

Gràcies a la rebel·lió mundial del moviment de dones, avui estem en millors condicions per continuar la lluita pel dret a l'avortament en el 40% del món on encara és clandestí. Reflex d'això, és la presentació del projecte de despenalització de l'avortament a Xile o el recurs judicial presentat pel PSOL al Brasil per acabar amb la criminalització de les dones que decideixen interrompre els seus embarassos.

El 28 de setembre hem de continuar als carrers pel segon crit global pel dret a decidir sobre els nostres propis cossos. Perquè les més de 1.400 milions de dones que vivim en països on l'accés a l'avortament presenta algun tipus de restricció puguem decidir. Per acabar amb la il·legalitat d'aquest dret que el sistema capitalista patriarcal pretén conservar en la clandestinitat per mantenir-nos submises, controlades i per sobreexplotar-nos. I sobretot, per acabar amb les més de 47.000 dones que moren cada any per complicacions relacionades amb els avortaments clandestins. Els avortaments insegurs són responsables del 8 a l'11% de la mortalitat materna global i són les dones treballadores, pobres, joves i migrants, les que acaben pagant amb les seves vides. Són els governs capitalistes els responsables de la clandestinitat i la mort de les dones per avortar.

També aquest 28S hem de seguir als carrers contra l'intent de dificultar, frenar en els països on les dones ja van conquerir aquest dret, l'accés a l'avortament mitjançant de l'objecció de consciència o retallades en el sistema de salut, com passa als Estats Units amb el govern reaccionari i masclista de Trump. Com les dones espanyoles i les poloneses han demostrat, només amb la mobilització del moviment de dones podem frenar els intents de restringir el dret a decidir sobre els nostres cossos.

Des de la Unitat Internacional de les i els Treballadors- Quarta internacional (UIT-QI) fem una crida al conjunt del moviment de dones, les organitzacions feministes i partits polítics i organitzacions sindicals a organitzar accions en els diferents països, per lluitar per l'educació sexual per decidir, per anticonceptius per no avortar i per l'avortament legal per no morir. I per un moviment de dones que lluiti per contra l'opressió patriarcal i s'uneixi a les lluites de la resta dels sectors oprimits i explotats en una perspectiva socialista a tot el món.

Unitat Internacional de les i els treballadors- Quarta internacional (UIT-CI)

http://www.uit-ci.org/index.php/noticias-y-documentos/mujeres/2103-28s-v
Mira també:
http:// http://www.uit-ci.org/index.php/noticias-y-documentos/mujeres/2103-28s-vamos-por-un-nuevo-gritoglobal-por-el-aborto-legal

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 28S: Fem un pas endavant per un nou #critglobal per l'avortament legal!
29 set 2018
Misoprostol: la solucion barata y eficaz para los embarazos no deseados:
https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/meds/a689009-es.html
(Lo de los troskos tiene solución -final- pero es más complicada)
Re: 28S: Fem un pas endavant per un nou #critglobal per l'avortament legal!
29 set 2018
Hola "hasta aquí hemos llegado":

Decirte que a excepción de lo embarazos por violación, que son muy muy raros, no existen embarazos no deseados, es un cuento chino, al 99% existen embarazos deseados y su represión. Quien vende medios de represión del deseo, si estos no funcionan deberían pagar una indemnización a las consumidoras engañadas por su propaganda, por ejemplo los vendedores de condones dicen que pueden reprimir las consecuencias de desear un embarazo, pero solo funciona el 90% de las veces. ¿Se hacen responsables del otro 10% en que funcionan? No, luego es es un fraude. Lo mismo vale para los que venden o recomiendan el misoprostol, ¿se hacen responsables de las consecuencias estas si no deseadas en quienes les hacen caso? No.
Re: 28S: Fem un pas endavant per un nou #critglobal per l'avortament legal!
01 oct 2018
Dígale usted señor "." a las mujeres bosnias que fueron víctimas en la guerra de los Balcanes, que "los embarazos por violación son muy muy raros"...

Las "consecuencias del deseo", no son siempre un embarazo. Hay quien puede sentir deseo sexual, sin querer embarazos. El aborto, no es como usted dice la represión del deseo, sino otra manifestación del eros y en ocasiones, la represión del eros es el embarazo.
Re: 28S: Fem un pas endavant per un nou #critglobal per l'avortament legal!
01 oct 2018
Buenas, señora Aliss:


Yo no lo veo así. Para mi la idea neomalthusiana de que se puede separar sexualidad y reproducción es la mentira del siglo, y ha sido la base ideológica necesaria para el desarrollo de una industria mundial apenas menor que la del automóvil; la industria de la represión de la sexualidad humana. De esa megamentira salen falsedades realmente vertiginosas como la de “salud reproductiva” para nombrar la cirugía y química sobre los embriones a deshauciar, o la de llamar “embarazos no deseados” para los embarazos simplemente deseados naturalmente, antes de la disociación ideológica y el sometimiento del proceso a la panoplia de los medios represivos del eros cultural contra el eros natural, por citar dos realmente flagrantes. Pero ese mundo del valor de cambio anti sexual en el que ni un solo concepto es verídico se ha desarrollado en co-evolución con la industrialización de la manipulación y producción del deseo, durante el fordismo y ell toyotismo, hasta alcanzar los asombrosos niveles actuales.

El eros cultural del capital aplasta al eros natural del proletariado, su industria ideológica, basada en cataratas de imagenes, palabras y voces permanentemente bombardeando miles de millones de cerebros, produce industrialmente alienación para habituarnos a normalizar la cosificación humana, y expande la cosificación de los seres humanos y su normalización a todas las esferas y al mayor grado posible, pugnando por elevarse a un nivel superior durante la robotización.

Finalmente, la robotización es la universalización de la cosificación humana, a través de ampliar los antiguos y generar nuevos mercados, entre ellos muy especialmente los anti sexuales erotico-normativos y los de expropiación de los cuerpos humanos y su naturaleza viva. En esta situación es importante, crucial, tomar consciencia de la posición supercosificada en que se pone estructuralmente a los embriones humanos, en tanto seres humanos irreversiblemente decidibles, la misma que a las mujeres prostituidas, en cuanto seres humanos consumibles, entre otros sujetos de la depauperación absoluta del proletariado comtemporánea. Y no caer en los jibarismos de los discursos vacios y sintetizados en laboratorios ideológicos globalistas, con camuflaje comunista y/o anarquista, sobre el eje del derecho burgués, como el de aquí arriba.

El problema ahora, en esta esfera, son los desembarazos no deseados, los no embarazos no deseados, y los desembarazos por preferencia de deseo producido industrialmente, por cosificación y alienación, que ocurren en las condiciones capitalistas reales en que se desarrolla el falsamente neutro derecho burgués al aborto que glosa la propaganda de ahí arriba. Y esta es una cuestión completamente amalgamada con la de la paulatina formación, simultanea al incremento de la robotización, de un vasto ejercito de reserva femenino en la reproducción (y la producción), sobrante a la acumulación de capital a escala internacional, compuesto por cientos de millones de mujeres.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more