Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Llach recolza Muguruza i Chao
03 set 2003
Muguruza i Manu Chao reben suport dels artistes dignes que encara queden
El Periódico:

DEFENSA DE LLUÃ?S LLACH
Lluís Llach també va sortir en defensa de Manu Chao i Fermín Muguruza durant la presentació a Verges del concert Verges 50, que farà dissabte a la localitat gironina. El cantautor va atribuir la suspensió "a la repressió cultural exercida per la ultradreta governant". Llach va denunciar que "en aquest país es comencen a prohibir recitals segons la tendència política d'algun dels músics".
En l'extens comunicat, Manu Chao va exposar la seva indignació. "Les acusacions de promoure assassinats, ser defensors del terrorisme més sanguinari i no sé quantes bestieses més, dolen i ofenen perquè distorsionen i torturen la nostra imatge pública i els nostres ideals més profunds".
"Jo vaig néixer a París --va afegir--, em vaig criar en una república, i si aquesta república m'ha ensenyat res és que tots naixem iguals i que la meva llibertat s'acaba on comença la dels veïns, i això implica un rebuig permanent a qualsevol forma de violència intencionada o gratuïta a una altra persona".
Chao creu que "els vells temps estan tornant, els mateixos vells temps, els mateixos vents rancis que van fer que en lloc de néixer a Bilbao o a Galícia, hagués de néixer a París, lluny de les meves profundes arrels", en referència a l'exili dels seus pares a França després de la victòria de Franco durant la guerra civil.
L'hispanofrancès es va disculpar: "Demano perdó a tota la gent de Màlaga i Múrcia per no haver pogut presentar el nostre espectacle per raons que s'escapen a la nostra voluntat". El cantant manté el concert previst al camp de futbol de Rubí per dissabte, organitzat pel consistori de la població.

_____________________

AVUI:
El cantautor parla del país amb dures crítiques contra els populars i defensant Manu Chao

Lluís Llach: "Espero que el PP desaparegui del mapa"

Jordi Serrat
VERGES


Llach oferirà dissabte a Verges un recital emotiu i únic, ja que cantarà per primera vegada al seu poble natal tots els temes de 'Verges 50', inspirats en el seu Empordà més entranyable.

L es tartanes, el mercat, les escoles franquistes, la moral de l'època i la processó, que continua fent-se cada Setmana Santa amb la tradicional dansa de la mort, són alguns dels records d'infantesa del cantautor que omplen de contingut el treball Verges 50. Malgrat l'acotament cronològic del títol publicat el 1980, Llach creu que el disc continua sent una referència "intemporal" amb música "viva i actual" d'unes cançons que tampoc no li resulten avui gens llunyanes pel fet de viure a Porrera: "Fa set anys que no visc a l'Empordà, però l'Empordà sempre m'és molt proper per deixar d'interessar-me, No n'estic separat, ni em sento aquí descol·locat", comentava ahir des de Verges en la presentació de l'acte, organitzat pel club de futbol local.
La novetat del concert no és només perquè es farà "per primer i últim cop a Verges", sinó perquè Llach tan sols ha cantat complet aquest treball en una altra ocasió al Teatre Nacional. Al concert de dissabte a la nit -del qual ja s'han exhaurit les entrades- el cantant empordanès no només interpretarà les peces de Verges 50 sinó altres de la seva discografia.
La càrrega d'emocions o de possibles enyorances que tindrà l'actuació no va impedir-li ahir a Llach esplaiar-se sobre el moment polític actual. Ell mateix va fer notar que el disc inclou la cançó País petit, on amb l'excusa de Verges es refereix també als Països Catalans. I, com veu avui Llach el país? "El veig fotut amb l'Aznar que ha guanyat a Madrid imposant el seu successor i amb una ultradreta governant com vol", va confessar. "A més, veig una Catalunya amb molts dubtes i molt poc definida de cara al futur. Són temps de dubtes, renúncies i amb moltes incerteses. Però som un poble vell i això ja ho hem viscut moltes vegades i hem intentat superar-ho d'una manera o altra".
Amb ganes d'acabar un impàs històric així, Llach va desitjar que a les eleccions catalanes "el PP desaparegui del mapa". També va qualificar de "repressió cultural" la suspensió dels concerts de Manu Chao a Màlaga i Múrcia arran de les queixes rebudes per actuar al costat del músic abertzale Fermin Muguruza. "Ja es comencen a prohibir recitals segons les tendències dels músics", va lamentar Llach, visiblement molest i emmarcant les anul·lacions dels concerts en un context "on governa una ultradreta" que "fa censura".
A més, el cantautor català va defensar el dret dels abertzales a ser abertzales i va criticar "la vergonyosa il·legalització de Batasuna" . Els seus retrets va dirigir-los, igualment, contra els partits d'esquerres espanyols per no ser "sensibles amb la llibertat d'expressió" i no queixar-se. "El senyor Bono i el senyor Ibarra estan més interessats a remarcar que el discurs de Maragall és accidental que no a denunciar que la llibertat d'expressió està avui en perill". Per Llach, la suspensió dels concerts de Chao és ja un tema "de tribunal de l'Haia".
El músic també va carregar fort contra alguns mitjans de comunicació espanyols i contra els polítics que només pensen "en el seu hortet". Artista compromès amb causes de les més diverses, Llach va elogiar la feina "positiva" de la plataforma ecologista Salvem l'Empordà per la seva feina "vigilant". Però també va voler subratllar que si creu en la salvaguarda del territori no és "per absurds tradicionalismes" ni per mantenir les "essències" sinó perquè els empordanesos puguin viure millor en una terra que va definir com "la ruralitat més urbanitzada de Catalunya". "És una ruralitat que s'està urbanitzant a passos agegantats i no sé si aquesta és la voluntat dels empordanesos", va reflexionar.
Sense voler detallar projectes de futur, sí que va avançar que vol fer una nova col·laboració amb Miquel Martí i Pol per estrenar el maig del 2004.

>El músic Manu Chao va defensar ahir el seu amic i company de gira, Fermín Muguruza. Chao va denunciar en un comunicat que la imatge que s'està donant del músic és "totalitàriament caricaturitzada i tendenciosa", i va lamentar que "els vells temps estan tornant, els mateixos temps rancis que van fer que en lloc de néixer a Bilbo o a Galiza, hagués de néixer a París, lluny de les meves profundes arrels", en referència a l'exili dels seus pares a França després de la victòria de Franco a la Guerra Civil.

Comentaris

Re: Llach recolza Muguruza i Chao
03 set 2003
només faltaria, lluís que t'estimem molt. A veure si et marques un rap. I els feixistes aquests que es pensen -i encerten- que la llibertat d'expressió només existeix a les sèries de policies i lladres, que se'n vagin a la merda, això sí, sense negar-los la paraula... com fan a Cuba.
Llach recolza $$$
04 set 2003
Llach i Chao recolzen $$$.
S'aprofiten de qualsevol sarao per emetre judicis "d'opinió".
aaa
04 set 2003
com a mínim emeten judicis d'opinió ... on estàn tots els 'intel·lectuals' espanyols, tots els de la placa del 'no a la guerra', tots els cantants progres de la psoesquerra espanyola? Ara callen?Patètics que són!
Re: Llach recolza Muguruza i Chao
04 set 2003
Els intel.lectuals espanyols estan acollonits. Quan passa aixó no es reboten, s'abaixen una mica més els pantalons. Volen que quedi clar que ells estan amb els bons, que són els que assenyalen els del PP i el exércit mediàtic i propagandístic.
Una pregunta pel &, que vols dir? Ni Chao ni Llach ni Muguruza obtindràn contractes dels ajuntaments vigilats pel PP. Així que no en treuràn més $$$ de tot aquest merder de repressió ideológica, que ha violat el principi constitucional de la llibertat d'expressió. Aixó mateix, principi constitucional. Aquesta és la prova de que tot alló de la constitución és mentida. Només se n'aprofiten pels seus objectius, contra tots nosaltres.
Re: Llach recolza Muguruza i Chao
04 set 2003
Aquí hi ha gent que fa pena. El que ha dit lo dels $$$ m´ha fet pensar en akella frase de "socialitzem el dolor". Molt hauries de patir tú, desgraciat de merda per arribar a la sola de la sabata a Manu Chao, Fermín Muguruza o Lluís Llach. Que fàcil és dir tonteries, i que difícil criticar una mostra de suport a la llibertat d´expressió amb arguments.
CONTRA L´ANTICATALANISME I L´ANTIVASQUISME, ACCIÓ DIRECTE.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more