Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Els Mossos d'Esquadra s'entrenen per el futur
23 ago 2018
Ara que em tingut la ocasió de veure’ls en acció durant les festes de Gràcia pot ser interessant donar un cop d’ull a les condicions d’entrenament de la BRIMO (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?r) ja que recentment han sortit a concurs els espais que utilitza per això, es tracta de l’expedient de contractació IT-2018-655 publicat el 13 d’agots. Es tracta d’un contracte per valor de 102.729,00 € IVA inclòs, d’un any de durada, prorrogable un any més, o sia que el total estimat és de 205.458€. El volen a 50km (com màxim) de la Complex Central de Sabadell això abasta fins més enllà de Vic i de Vilanova és un espai important on triar.
entrenament ME.jpg
Les instal•lacions han de tenir i ha de tenir una gran diversitat d’ambients, concretament:

1.-Plataforma asfaltada, per a treballs d’ordre públic. Amb una freqüència de 4 vegades al mes en horari de 9:00h a 14:00h.
2.-Circuit de conducció per asfalt. Amb una freqüència de 4 vegades al mes en horari de 9:00h a 14:00h.
3.-Edifici d’habitatges per a fer pràctiques d’assalt i escalada urbana. Amb una freqüència de 4 vegades al mes en horari de 9:00h a 14:00h.
4.-Camp de Foc, per a treballs de violència urbana. Amb una freqüència d’1 vegada al mes en horari de 9:00h a 14:00h.
5.-Medi rural, per a treball de recerca de persones i d’intervenció rural. Amb una freqüència de 4 vegades al mes en horari de 9:00h a 14:00h.

1.-La Plataforma, ha de permetre l’ús d’escopeta policial i llençar projectils de 40mm i artificis fumígens i lacrimògens, ha de set prou gran com per permetre l’entrenament de diversos grups a l’hora per fins 20 furgonetes i 140 agents “amb posicionaments fidels a la realitat en actuacions d’ordre públic”. Ha de ser un espai diàfan d’un mínim de 5.000m2 per on es pugui maniobrar a peu o en vehicle.
La plataforma ha d’estar situada el més a prop possible del camp de foc per realitzar entrenaments combinats de “violència urbana”.

2.-El circuït, per un mínim d’un grup operatiu, conducció evasiva i d’intervenció, en combois i moviments d’intervenció en ordre públic. Un mínim de 1.500 metres i 6 d’amplada, amb zones de lliscada, simulació de bolcada i simulador de pluja.

3.-Edifici d’un mínim de 3 plantes, per portar a pràctica entrenaments d’escalada , desallotjament, assalt i combat.Molt important: l’edifici ha d’estar allunyat de sones urbanes i en un entorn discret.

4.-El camp de foc, ha de disposar també d’edificacions a diferents nivells, escales interiors i exteriors, terrasses i balcons i de tots els materials per treballar en zones de foc (extinció, generador d’escuma, BIES...), a de tenir capacitat per entrenar a un mínim de 30 agents. Ha d’estar propera a la plataforma per poder combinar entrenaments d’ordre públic i “violència urbana”.

5.-El medi rural, ha de consistir en un espai arbrat, allunyat de zones urbanes, no especifica superfície, però ha de permetre practicar amb vehicles per terreny accidentat i fer activitats a peu per un nombre suficient d’agents.

La empresa adjudicatària ha de permetre l’ús de còctels molotov i artefactes fumígens i ha de disposar de pneumàtics, palets, 4 contenidors i bidons (simulació de barricada), cons, palets, ampolles de vidre i una certa quantitat de benzina i gasoil.

Tot plegat per 102.729€ per un contracte d’un any prorrogable a dos anys.
Per acabar de donar la nota hipòcrita en els plecs d’una activitat que crema derivats del petroli a l’aire lliura, allibera a l’aire fums i gasos lacrimògens i embruta una gran quantitat d’aigua amb espumògens i derivats de la combustió es donen punts per el “respecte mediambiental. Concretament es donen 2,5 punts si l’empresa que acrediti la utilització de materials reciclats i/o reutilitzats en, com a mínim, una de les instal•lacions objecte d’aquest contracte; i es donen uns altres 2,5 si acredita disposar d’un sistema de reaprofitament de l’aigua.
Mira també:
http://www.negreverd.blogspot.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more