Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
EMBAT: Per què una organització estratègica llibertària?
14 jun 2018
perquè.png
L’organització, en construcció permanent, preten ser una eïna que ajudi a donar impuls i participi directament dels moviments socials i populars amb l’intenció de que aquests es constituexin com a subjecte polític autònom que opti pel desenvolupament del poder popular i l’unitat d’acció com a estratègia en la defensa dels interessos de les classes populars.

Veiem necessari que qui dugui a terme aquesta tasca sigui el poble organitzat mitjançant les seves pròpies organitzacions populars que progressivament vagin acumulant força, experiència i recursos en base a un programa i a les tàctiques necessàries per portar-ho a terme, exercint des de el present un poder popular que deslegitimi a les classes del poder, i dignifiqui a les classes populars.

Fa poc més de 4 anys, un grup d’activistes socials de tradició llibertària va iniciar una sèrie de trobades amb l’objectiu d’articular una organització política a Catalunya. Aquesta organització, sempre en construcció i concebuda com una eina per a dur una sèrie d’idees i tàctiques de tall llibertari al si dels moviments socials contestataris del pais, s’articula al voltant d’un programa polític que estableix unes línies mestres per a l’actuació de les persones que formem Embat.

Lluny d’establir cap mena de fetitxe al voltant de l’organització específica, ni de concebir-la com un partit leninista on els seus integrants teòricament representen una avantguarda de la classe treballadora i del poble, que es troba per sobre d’aquests, nosaltres creiem que és una de les maneres més vàlides de poder portar als moviments socials, laborals, juvenils i per la defensa dels drets i les llibertats idees, però també maneres de fer i tradicions de lluita que els converteixin en subjectes polítics autònoms que optin per tenir una acció revolucionària i obertament anticapitalista que es cristal·litzi en la creació i dinamització del poder popular.

La concreció d’aquestes intencions es vertebren mitjançant el programa. És a través d’un programa polític en constant construcció, debatut al si de l’organització, contrastat amb la realitat i establint necessitats i demandes a curt, mitjà i llarg termini com podem articular i transmetre als moviments una proposta d’ideari que cerqui l’enfortiment d’aquests i que vagi cap a la construcció d’un poble fort.

Tot això, sempre ha de tenir una vessant pràctica i malgrat al si de l’organització específica hi hagi un alt grau d’elaboració de formacions i debats, l’acció principal de la majoria de les persones que l’integrem ha de tenir lloc als sindicats dels nostres llocs de treball, al teixit veïnal organitzat i combatiu, als moviments per la defensa de les llibertats i l’autodeterminació, als nostres centres d’estudi, militant als feminismes, en defensa del territori i en definitiva: allà on la injustícia ens oprimeixi, allà on s’encengui la flama de la lluita.

Construïm #PoderPopular, avancem cap al socialisme llibertari.
Mira també:
http://embat.info/embat-per-que-una-organitzacio-estrategica-llibertaria/
http://embat.info/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: EMBAT: Per què una organització estratègica llibertària?
15 jun 2018
El petit germá de la CUP disfrassat de anarquista molt guay!
Desde hace 4 años solamente palabrería...estamos hartxs de vuestro engaño! Copiar viejos programas politicos de la CNT no sirve de nada en éstos tiempos. Quien se lo cree? A ver si la practica algún dia llega y quienes de vosotrxs siguen con la lucha hasta el final. Sacar panfletos es muy facil si no hay una necesidad de convertir lo en la lucha de cada dia. Y mezclar anarquismo, socialismo libertario y comunismo, a ver quien se lo traga. Mientras hay nacionalismo el mundo empeorará! Ni patria, ni amo ni cnt-cup!
Re: EMBAT: Per què una organització estratègica llibertària?
15 jun 2018
Bones "open your mind" el teu missatge no sembla de persona amb el cap molt obert, ni tant sols has llegit o entés res del que planteja aquesta gent. Nevermind!
Re: EMBAT: Per què una organització estratègica llibertària?
15 jun 2018
¿Que quiere decir "defensa dels interessos de les classes populars"? Se incluye los intereses del proletariado con ellos? Cuales son los intereses del otros clases que defendes?
Re: EMBAT: Per què una organització estratègica llibertària?
15 jun 2018
Que quiere decir "una accio revolucionaria i obertament anticapitalista"?. Acaso a puerta cerrada la charla es otra?. Se puede saber?.
Re: EMBAT: Per què una organització estratègica llibertària?
15 jun 2018
Oberta-ment = clara-ment
Re: EMBAT: Per què una organització estratègica llibertària?
16 jun 2018
Avui es fa una trobada anarquista, al mercat de collblanc, anireu? Parleu de la CUP, i de la creacio i/o destruccio de l'estat català! Jo no puc estic a deu mil km, quina pena @:(
Re: EMBAT: Per què una organització estratègica llibertària?
18 jun 2018
La estrategia comunista verticalizadora que nos quiere emancipar. Algo asi como volver a los soviets - al pre bolchevismo... pero sin soviets y con pensadores cuya prepotencia les situa en nuestra vanguardia... en fin, entre unos libertarios y otros unos sindicatos roninegros, otros negrirojos... al final vamos a tener que montar un parlamento negro para oficializar tanta disciplina de partido político. Salud!
Sindicat