Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
- Llarga vida a l’Ateneu d’Oficis! -
13 abr 2018
Aquest text és una invitació al vostre col·lectiu per assistir o
participar a una Jornada organitzada per l’Ateneu d’Oficis del Poble
Sec.
cartell ateneu d'oficis.jpg
Ateneu d'oficis.jpg
A l’Ateneu d’Oficis del Poble Sec portem 4 anys intentant construir un projecte autogestionat i autònom, treballant al marge de la lògica mercantil del capitalisme i sense dependre de l’Estat i les seves institucions. Però quan volem posar en pràctica aquestes paraules, de vegades ens trobem amb algunes incoherències i situacions difícils d’afrontar.

Mantenir uns principis ideològics i una actitud de no col·laboració amb l’Estat (per exemple: no treballar per grans constructores i promotores, no fer pisos turístics i no afavorir l’especulació), de vegades també
suposa viure a la precarietat econòmica.

Rebutjar un treball assalariat i caminar cap a un treball lliure també ens fa tenir alguns problemes a l’hora de fer front als moments vitals en que no som productives (per exemple: baixes per accidents, maternitat o paternitat, malalties o entrades a presó).

Per això veiem la necessitat de crear una Caixa de Resistència. Per poder seguir mantenint la nostra autonomia i autogestionar tots els
aspectes de la nostra vida (també en els moments més difícils) ens valem d’aquestes pràctiques que són tant antigues com actuals: la solidaritat i el suport mutu.

La Caixa de Resistència ens ajuda a col·lectivitzar les situacions difícils i a trobar-ne una sortida d’una manera el més propera possible a les nostres idees i pràctiques.

La Jornada “Llarga vida a l’Ateneu d’Oficis!” té l’objectiu de presentar i impulsar aquesta Caixa de Resistència, ja que és allà on rebrem les primeres aportacions per iniciar el que, per ara, és només una idea amb molta voluntat.
Aquesta Jornada se celebrarà el dissabte 14 d’abril de 12 a 16h, a la plaça del Sortidor del Poble Sec i aquest és el programa:

12h – Presentació de l’Ateneu d’Oficis, la Caixa de Resistència i les Formacions en oficis (que començaran a finals d’abril).
Després de la presentació, deixarem espai per una xerrada/debat informal amb altres col·lectius convidats que també gestionen una Caixa de Resistència o Fons de Mutualització.
13h – Vermut musical
14h – Dinar popular: Paella vegana
16h – Final de la Jornada

Tots els beneficis aniran destinats a la Caixa de Resistència i durant la jornada disposarem d’un pot on fer aportacions voluntàries. Si voleu ajudar a organitzar la Jornada podeu contactar amb nosaltres a través del correu: oficis ARROBA labase.info
Si penseu assistir-hi, ens agradaria que confirméssiu quanta gent vindreu aproximadament, per poder fer una previsió de la quantitat de menjar que cuinarem.

Salut, gràcies i fins aviat!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa