Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : guerra
Boicot a la Coca-Cola a les Festes Majors de Manresa
30 ago 2003
EL boicot Preventiu s'extén i arriba a la Festa Major de Manresa.
El Regió 7 de dissabte publica:
Els bars de la festa major s'uneixen al boicot preventiu contra la Coca-cola
EALBA R. FELIP/Manresa.

Mecca-cola o Coca-cola. Aquesta serà la decisió que hauran de prendre els clients dels bars situats als actes de la Festa Major de Manresa quan vulguin prendre un refresc de cola. A través d'uns cartellsqueexplicaran les diferències entre la marca americana i la incipient marca alternativa, els consumidors podran escollir la beguda que s'ajusti més a les seves conviccions, de manera que puguin «beure a consciència» i «triar amb criteri», tal com indicaran els cartells.

Aquesta mesura parteix de la proposta de la Plataforma Bages Aturem la Guerra de fer boicot a l'americana Coca-cola perquè, segons la plataforma, és una font de finançament del govern republicà de George Bush. «Un boicot pretén educar i denunciar. Creiem que amb informació la gent deixarà de consumir Coca-cola i prendrà altres begudes alternatives», ha explicat Jacob Montsec, de la plataforma. «La beguda amb compromís. No em sacsegis, sacseja la teva ment», és l'eslògan de la Mecca-cola, un refresc comercialitzat per l'empresari francès d'origen tunisià Tawfik Mathlouthi, que destina el 10% dels seus beneficis nets a ajudar els nens palestins i el 10% a ONG dels països on es distribueix. «No és un producte de comerç just, però de moment és l'única alternativa ideològica i èticament recomanable a la Coca-cola», ha insistit Montsec. En aquests moments el preu de la Mecca-cola és lleugerament més elevat que la Coca-cola, però tal com ha explicat el regidor de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Manresa, Xavier Rubio, «perquè sigui competitiva es vendrà al mateix preu. El que interessa és que la ciutadania pugui escollir amb criteri». La Plataforma Bages Aturem la Guerra ha volgut insistir que «no volem fer propaganda de la Mecca-cola, sinó que l'objectiu era boicotejar la Coca-cola. Però la Comissió Manresa de Festa ja tenia contractes fets i, finalment, vam negociar aquesta alternativa».

Els que duran la proposta de la Plataforma Bages Aturem la Guerra fins a l'extrem seran els de la Festa Major Alternativa, que han decidit no vendre cap producte registrat de la marca Coca-cola. Però tampoc no tindran Mecca-cola perquè, com ha explicat Laura Amella, membre de l'Alternativa, «és un producte difícil d'aconseguir. Tot i que és un refresc més car, teníem la intenció d'utilitzar-lo, ja que la qüestió no és tan econòmica com de conscienciar la gent què hi ha rere una guerra». Amella creu que el fet de no tenir Coca-cola disminuirà la venda de begudes, però, a la vegada, «és el mínim que podem fer perquè es vegi la nostra col·laboració al boicot».
Sindicato Sindicat