Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El sindicat CGT demana la llibertat de Laura Riera
29 ago 2003
El sindicat Confederació General del Treball (CGT) va demanar ahir la posada en llibertat de Laura Riera, la jove de Terrassa empresonada fa dos anys per la seva presumpta col·laboració amb el comando Barcelona d'ETA i que continua a l'espera que se celebri el seu judici.
En un comunicat fet públic ahir, la CGT denuncia que Riera "està privada de llibertat sense haver estat jutjada" i defensa la innocència de la seva afiliada. El sindicat basa la seva convicció que Riera és innocent en el fet que, en el moment de la seva detenció, no era a casa seva i "malgrat veure el desplegament policial, no tenia res a ocultar ni a amagar". En aquest sentit, la central sindical recorda que la Guàrdia Civil "després de sis hores de minuciós registre no va trobar res" i, tot i així, li va ser aplicada la legislació antiterrorista.
Riera, afiliada a CGT i membre del col·lectiu okupa de Terrassa, havia treballat a l'Ajuntament de la localitat com a substituta d'auxiliar administrativa i està acusada de proporcionar als etarres informació a la qual tenia accés per cometre atemptats, entre ells el del 13 de desembre del 2000 que li va costar la vida al regidor del PP a Viladecavalls Francisco Cano.
D'acord amb l'argumentació de la CGT, la jove vallesana va negar davant el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón la declaració que havia firmat davant la Guàrdia Civil al·legant que havia patit tortures. La CGT lamenta en el seu comunicat que Laura Riera continuï empresonada "sense cap prova que la inculpi ni cap declaració de ningú que la responsabilitzi de cap fet delictiu".

Comentaris

Re: El sindicat CGT demana la llibertat de Laura Riera
29 ago 2003
Llibertat Laura Riera, Llibertat presos dels moviments socials!!!
Re: El sindicat CGT demana la llibertat de Laura Riera
29 ago 2003
En un comunicado hecho público ayer, la CGT denuncia que Laura Riera "está privada de libertad sin haber estado juzgada" y defiende la inocencia de su afiliada.

El sindicato basa su convicción que Riera es inocente en el hecho que, en el momento de su detención, no estaba en su casa y "pese a ver el despliegue policial, no tenía nada a ocultar ni a esconder". En este sentido, la central sindical recuerda que la Guardia Civil "tras seis horas de minucioso registro no encontró nada" y, aún así, le fue aplicada la legislación antiterrorista.

Laura Riera, afiliada a CGT y miembro del colectivo okupa de Terrassa, había trabajado en el Ayuntamiento de la localidad como sustituta de auxiliar administrativa y está acusada de proporcionar a los etarras información a la cual tenía acceso por cometer atentados, entre ellos lo del 13 de diciembre del 2000 que le costó la vida al regidor del PP a Viladecavalls Francisco Cano.

De acuerdo con la argumentación de la CGT, la joven vallesana negó ante el juez de la Audiencia Nacional Baltasar Garzón la declaración que había firmado ante la Guardia Civil alegando que había padecido torturas.

La CGT lamenta en su comunicado que Laura Riera continúe encarcelada "sin ninguna prueba que la inculpe ni ninguna declaración de nadie que la responsabilice de ningún hecho delictivo".
Re: El sindicat CGT demana la llibertat de Laura Riera
31 ago 2003
Laura, no ens oblidem de tu
ja portes dos anys empressonada injustament com altra gent,i els mitjans de comunicació callen,els partits polítics callen,i els moviments socials fan com si no passés res, que a ells no els hi afecta aquesta repressió que estàs patint. Quan la repressió del pp s´accentui, sapiguem que quan va ser el moment, no vem fer tot el possible per exigir la vostra llibertat com a presos polítics.

PRESOS al CARRER. Us volem a casa ARA!
Solidaritza´t amb els pressos, ACTUA!
Re: El sindicat CGT demana la llibertat de Laura Riera
01 set 2003
+ INFO EN : http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/51851/index.php
Sindicato Sindicat