Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Secuestrado y torturado en Manresa
28 ago 2003
Manresa/El Bages.- La nit del 17 al 18 de maig als volts de les 2 de la matinada, en Xabier va ser segrestat per un grup de persones encaputxades a punta de pistola, i conduit al bosc de l’entorn de Collbaix, on va ser agredit durant hores. Segons els metges que van atendre'l després, va patir una fractura en una costella i fisura a l’esternó.
Aproximadament 10 dies abans l’agredit havia estat detingut pels Mossos d’Esquadra per pressumpte tinença de material per a fer explosius (pirotècnia, material de muntanya, etc.), segons deien, però havia quedat en llibertat provisional a l’espera d’informes tècnics, malgrat la insistència dels cossos policials al jutge per aplicar la legislació antiterrorista o la presó preventiva.

Durant el segrest, els agressors no van parar d’increpar-lo titllant-lo de terrorista, mentre el picaven colpejaven al tòrax. Es tractava forçosament de professionals ja que en cap moment van deixar-se veure i van torturar-lo sense deixar pràcticament marques. Simultàniament, a més, van anar enviant missatges amenaçadors des del propi mòbil de l’agredit a una companya seva i van fer trucades als seus pares fent-se passar per ell. Finalment als voltants a les 4 de la matinada els agressors van fer-los arribar un missatge on es donaven indicacions aproximades d’on es trobava el company. No se’l va localitzar fins a les 6 de la matinada, dins el seu propi vehicle, en calçotets i amb la seva roba i les claus dispersades per l’entorn.

El diagnòstic de l’hospital, on l’agredit va romandre ingressat durant quatre dies va ser fractura en una costella i fisura a l’esternó, tot i que, com hem dit, no van aparèixer marques exteriors visibles. Un cop donat d’alta l’agredit va posar la corresponent denúncia al jutjat d’instrucció número 2 de Manresa. Aquests fets, a més, els hem de situar en un context d’assetjament constant per part dels Mossos d’Esquadra a l’agredit, tant abans com després de l’agressió, amb múltiples identificacions i seguiments, tant al Xabier com al seu entorn immediat. No deixa de ser paradoxal també que, per una banda, els Mossos d’Esquadra tardessin 15 dies a oferir-li protecció oficial, a la qual el Xabier es va negar davant la negativa dels agents de paisà a identificar-se, i que, per l’altra, des del Servei de Premsa del mateix cos policial es negui la constància de la denúncia interposada per l’agredit.

Des de la Coordinadora Antirepressiva no volem fer una valoració precipitada i assenyalar culpables des de bon principi, ja que no tenim suficients elements de judici per a fer-ho. Ara bé, tenim clar que històricament aquest tipus d’actuacions només han estat perpetrades per grups d’ultradreta altament organitzats i gairebé sempre amb lligams policials o bé actuacions parapolicials que podríem emmarcar en el que es coneix com a terrorisme d’estat, amb clars antecedents a l’Estat espanyol.

Per més info antirepressiu ARROBA manresa.vilaweb.com

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more