Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Recordatori útil
23 jul 2017
Us recordo aquests importants primers punts de Miquel Riera.
Val la pena, per als que tenen un mínim d'honestedat
perrodeguerraespañol.jpg
1.
Recuperarem l’estat propi que ens van arrabassar fa 300 anys

Amb la caiguda de Barcelona, l’11 de setembre del 1714, Catalunya va perdre les seves institucions de govern que havia mantingut des de l’època medieval. L’any 1716, amb el Decret de Nova Planta, el rei Borbó Felip V les anul·lava legalment i sotmetia Catalunya a les lleis del poder central. Des de llavors, els catalans només hem gaudit d’autogovern –limitat sempre per les lleis espanyoles– durant la Segona República i des del 1977, quan es va reinstaurar la Generalitat.

2.
Tindrem les eines per garantir el progrés de Catalunya sense els condicionants polítics i econòmics del lligam amb Espanya

Amb un estat propi, Catalunya podrà disposar de tots els importants recursos que genera i decidir on els inverteix sense estar condicionada i encotillada per les lleis espanyoles i per les decisions polítiques arbitràries que dicten els governs de Madrid.

3.
Per tantes i tantes persones que van lluitar per aconseguir-ho, que no ho podran veure i que ho desitjaven fermament

Amb l’assoliment de la independència es faran realitat els desitjos de molts catalans, alguns dels qual, malauradament, no ho podran veure. Molts d’ells, a més, van perdre la vida lluitant per aquest ideal. Tot un homenatge.

4.
Aturarem l’espoli fiscal que ofega el nostre creixement

Cada dia, uns 40 milions d’euros van cap a Madrid i només una part torna de manera escadussera. Setze mil milions l’any són tot un espoli, un dels dèficits fiscals més alts d’Europa, prop d’un 9% del PIB català. Concretament l’any 2016, el dèficit fiscal va ser de 14.623 milions d’euros, segons el govern.

5.
Perquè som una nació amb més de mil anys d’història

Catalunya té les seves arrels en l’edat mitjana i es considera que neix de facto com a estat l’any 988, quan el comte Borrell II es va negar a renovar el pacte de vassallatge amb el rei francès, Hug Capet, i va instaurar la independència dels territoris sota el seu poder. Catalunya té també una llengua i una cultura pròpies, trets propis de qualsevol nació.

6.
Perquè tenim dret a decidir el nostre futur segons el dret internacional!

* * *

Segueix en:

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1174924-100-argum
Mira també:
http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1174924-100-arguments-per-dir-si-a-la-independencia.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Recordatori útil
23 jul 2017
Me parece casi increíble que no salga el sólito colono, o colonialista, de los que se hacen pasar por ser ”de la izquierda” y hasta anarquistas, insurgiendo en contra de burgueses nacionalistas catalanes y eso, para que rezamos en favor de la Sagrada Unidad de la cosa esa, ex-paña.
De paso, hasta en el País Vasco se han enterado de este formidable artículo (Véase por ejemplo Jose Mari Pastor en http://www.berria.eus/paperekoa/4551/008/001/2017-07-22/eta_dimakoei.htm ) y me parece que tendremos que hablar de ello más veces...

Lo siento por los seudo-liberta-RIOS,ENEMIGOS DE LA LIBERTAD DE LOS PUEBLOS...
Re: Recordatori útil
23 jul 2017
"Perquè som una nació amb més de mil a nys d’història"... i els fans d'Els Pets, són una Pedania... collons! el que s'ha d'aguanatr, inclòs en una web supossadament "altermundialista"!!
Taliban útil
24 jul 2017
Esos que ondean la cuatribarrada (bandera de la corona de Aragón) no se dan cuenta de que estábamos en Aragón cuando los monarcas decidieron unirse a Castilla.
Re: Recordatori útil
25 jul 2017
Catalunya "neix de facto com estat l'any 988" quins collons teniu per dir aquestes ximpleries, no se us ha acudit alguna altra manera de crear nacionalisme que no sigui inventant-vos la historia?
Nacions de quan les nacions no existien
26 jul 2017
Als nacionals els és imprescindible reescriure la història, ja que la realitat és massa diversa com per encaixar en un discurs polític del present.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more