Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Comuna Internacionalista de Rojava: Aprèn. Recolza. Organitza.
12 jun 2017
Va néixer l'internacionalista Rojava comuna, un projecte d'internacionalistes en el nord de Síria, que basa la seva tasca en tres branques: aprendre, suport, organitzar.
logo2.png
"Sobretot, siguin sempre capaços de sentir en el més profund qualsevol injustícia comesa contra qualsevol a qualsevol part del món. És la qualitat més bonica d'un revolucionari.“
Che Guevara

Han passat cinc anys des del començament de la revolució de Rojava. Des de l'heroica resistència de Kobani, YPJ/YPG continuen forçant la retirada de les forces reaccionàries de l'ISIS. Alhora, la gent de Rojava està resistint reeixidament tots els intents hegemònics de corrompre i destruir la revolució des de dins. Inspirat i caracteritzat per les idees d'Abdullah Öcalan i per la lluita del moviment d'alliberament Kurd, construït en l'alliberament de la dona, l'ecologia i la democràcia radical, un moviment revolucionari s'està autoorganitzant a Rojava, per aconseguir la fi de la Modernitat Capitalista. Pels continus assoliments de la revolució de Rojava, la gent està sota pressió: la guerra contra ISIS, el terror diari de l'estat Turc, així com l'embargament econòmic, estan ralentint la construcció de la nova societat. En aquesta situació, ara més que mai, Rojava necessita suport mundial.

Rojava necessita atenció mediàtica i suport polític de fora. Al mateix temps, la gent de Rojava necessita suport local i ajudes concretes. Internacionalisme d'acció directa, ja sigui a les YPJ i a les YPG o a estructures civils, expressa el significat de la revolució, el qual va més enllà de Kurdistan i l'Orient Mitjà; a més es necessita, de forma urgent, solidaritat pràctica.

Doctors, professors d'anglès, traductors i enginyers – les institucions i estructures de Rojava necessiten coneixements i idees. Però no només d'experts. Estem buscant gent que vulgui aprendre, participar i ser part de la revolució.


“Sou l'esperança per vosaltres mateixos”

Abdullah Öcalan

Rojava ens necessita, però encara més, necessitem a Rojava. Necessitem esperances, fe, inspiració i noves perspectives en una lluita col·lectiva contra l'opressió. Mentre al món occidental, l'Estat autoritari i els moviments de dreta estan accelerant el seu retorn, els antics estels del neoliberalisme estan de camí al feixisme obert. Trump, Erdogan i Putin estan llevant les últimes màscares de la democràcia. Davant aquesta situació, la majoria dels moviments revolucionaris estan impotents. Marginats i sense perspectiva, dispersos i separats – l'únic rol que tenen en el sistema és d'observadors i crítics. Rojava ens presenta una nova manera de superar aquesta passivitat: Aprendre del moviment kurd és organitzar-se i difondre la revolució.



“Crea dos, tres, moltes Rojavas!”
Comuna Internacionalista

Encara que, durant anys, internacionalistes han estat treballant a Rojava, fins avui no s'ha establert un sistema per portar a gent de fora a Rojava i integrar-la en les estructures de la revolució. A més dels problemes tècnics per viatjar a Rojava, la falta de coneixement de l'idioma, les diferències culturals i la falta de comprensió del moviment i de la regió dificulten la participació útil dels internacionalistes a la revolució.

Estructures locals per educar i preparar internacionalistes, així com estructures per recolzar les institucions locals són inexistents. Actes de forma simple, és necessari un sistema per organitzar treball internacionalista a Rojava.

Nosaltres, la Comuna Internacionalista de Rojava, estem construint aquest sistema autogestionat i autofinançat, al costat del moviment kurd. El primer pas serà establir una acadèmia per internacionalistes a Rojava. Allà organitzarem educació política-cultural, cursos d'idiomes i treballs col·lectius i pràctics. Això permetrà als internacionalistes participar a les estructures locals.

Cridem al fet que tothom s'autoorganitzi per recolzar la revolució.
i que segueixin les activitats de la Comuna Internacionalista.



Comuna Internacionalista de Rojava
Federació el Nord de Rojava
12 de juny del 2017


Web: https://www.internationalistcommune.com
Mail: internationalistcommune ARROBA riseup.net o
internationalistcommune ARROBA gmail.com
Twitter: @CommuneInt
Facebook: https://www.facebook.con/Internationalist-Commune-of-Rojava-
1906370726243022/?ref=bookmarks
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCow8FZfEo_sh_h-aiQQMOHA
Mira també:
https://www.internationalistcommune.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat