Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La classe obrera catalana i la lluita anarquista.Jordi Pons Argilés
20 mar 2017
JORDI PONS ARGILÉS "TARÀNTULA",ANARQUISTA , RESISTENT I MAQUI CATALÀ,FILL DE LA CLASSE OBRERA.
549d47f16010f.jpg
La classe obrera catalana i la lluita anarquista.Jordi Pons Argiléss
a.jpg
La classe obrera catalana i la lluita anarquista.Jordi Pons Argiléss
PONS_ARGILES_1.jpg
La classe obrera catalana i la lluita anarquista.Jordi Pons Argiléss
Jordi Pons Argilés, aliès "Tarántula", va nèixer al sí d´una familia treballadora i pagesa, a la localitat de Puigverd de Lleida(Segrià.Al Setembre de 1912 ingresa a la C.N.T i a la Federació Anarquista Ibèrica(F.A.I)de Lleida,i esdevé membre de la secretaría de la C.N.T.

Un cop acabada la guerra civil , no pot fer més que exiliar-se a França,tot i que continua al exili militant amb els moviments llibertaris.S´incorporà com a "maqui" amb el grup d´en Massana i comença afer incursions atravessant la frontera cap a Catalunya on farà diverses accions de sabotatge principalment contra torres elèctriques amb detonadors que portaven des de França.Les accions es duien a terme al llarg del riu Llobregat des del seu naixement a Castellar de N´Hug(Berguedà) fins a la ciutat de Manresa(Bages), ja que, en aquells moments la majoria de les colònies tèxtils es concentraven en aquest 46 quilòmetres.La majoria de les fàbriques tèxtils solien ser familílies afins al règim i al feixisme espanyol.És per això que moltes accions anaven encaminades a pressionar o segrestar membres d´aquestes famílies.

Durant un enfrontament amb la Guàrdia Civil espanyola a Sant Salvador de Guardiola, provoca una desbandada del grup cap a Barcelona tenent que abandonar armes i explosius a a muntanya.Així doncs Jordi Pons i el seu company Jaume Albana buscan amagatall en una barraca situada a la barriada Valero de Montjuïc.Degut a la ràtzia que hi hagué envers l´anarquisme a Barcelona i els resistens maquis armats,Jordi Pons marxa a la barriada Artigues(Badalona),a casa de Domènec I bars Rosset, a la frontera amb Sant Adrià de Besòs.

La nit del 5 de novembre de 1949, la policia encercla la casa de Domenec Ibars Rosset on s´amagava Jordi Pons,mentre la policia amatrella la casa, Pons va aprofitar un mment de pausa per rendir-se a canvi que deixessin en pau la família de Pere Adrovert Font, que és trobava allà , amb ells.

"Taràntula" va se detingut junts amb altres companys anarquistes i resistents,se´ls va acusar de rebel.lió militar i es va col. locar en el mateix paquet les accions de la resistència llibertària, l´edició de la revista Solidaridad Obrera, les diverses accions armades , o simplement, el fet de formar part del Comitè de la C.N.T a Catalunya.La nit del 13 de març, mentre els militars espanyols s´emportaven als companys al pati per afusellar-los,els supervivvents presos amb ells en aquells moments explicaren que , quan els militars anavén dient els noms dels condemnats de les cel. les, ells responien"Visca la F.A.I""Visca la resistència".La nit del 13 "Taràntula" i cinc companys més van ser assassinats pels botxins.Asssinats pel fet d´haver lluitat contra la tirania i per la llibertat del poble.

AQUEST ES UN HOMENATGE A LA SEVA LLUITA PER L´ANARQUIA, PEL POBLE I PER LA LLUITA DE CLASSES

This work is in the public domain

Comentaris

La classe obrera catalana i la lluita anarquista.Jordi Pons Argilés
21 mar 2017
Modificat: 03:56:11
bocata junkeras.jpg
bocata junkeras.jpg
fai.jpg
la exaltacion de catalunya como nacion y su aspiracion a ser un estado, su uniformidad, su culto a la bandera y su seguimiento obediente a los mass-mierda, subyace la creacion de mitos y de construcciones falsas de conceptos abstractos que sirven para alimentar el sentimiento nacionalista de exaltacion a la patria, para que sirvan de atenuante y droga adormidera y asi eliminar las tensiones sociales, y que olvidemos, que el conflicto real y concreto, es el antagonismo entre explotados y explotadores.Asi el pujolismo de nuevo fortalezido, puede rebajar la represion de los mossos, ya que esa clase dirigente del poder popular, convierte al movimiento libertario en un rebaño, y lo lleva papeleta en mano a las urnas.
La clase politica de la radicalidad (poder popular), en fondo es la misma que la del seny, son parte de la maquinaria que ayuda a mantener la relacion de dominacion en que consiste el pujolismo, y como vamos a seguir viendo en consulta, eleccion y movilizaciones. Estos nuevos politicos ya tienen su salario, su puesto de trabajo, y todos ya se situan en el disfrute de los privilegios, a costa de la opresion y explotacion, que ejerce el pujolismo con sus estructuras de estado y su process soberanista. Muy curioso como va engordando el Junqueras (foto), despues de irse comiendo a los de la cup y a los de cgt y de la cnt, y poniendo como ejemplo de patriotas a dencas y los hermanos badia.
Poder Popular
24 mar 2017
El poder popular es una propuesta para la construcción del socialismo mediante un modelo de democracia participativa y protagónica en la que se sustentaría la organización del Estado socialista.

https://es.wikipedia.org/wiki/Poder_popular
La anarquia a "la española"
25 mar 2017
anarcofacha.png
caca.jpg
breve exposición del futuro del anarcoespañolismo
Sindicat Terrassa