Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
Detingut el portaveu dels imigrants de les casernes
11 ago 2003
Acabo d'enterar-me que després de la mani de plaça Sant Jaume, han detingut a un chilè de les casernes.

Copio aquí les notícies que ho expliquen. Font:VILAWEB

http://www.sant-andreu.com/casernes/opinions13.htm
Detingut el portaveu dels immigrants dels quarters de Sant Andreu - EUROPA PRESS
   
VilaWeb 09/08/03 - 15.03 h.

El portaveu dels immigrants que viuen a les casernes del barri barceloní de Sant Andreu, Yerko Toro, va ser detingut dijous passat, per delictes contra la Llei d'Estrangeria, després de participar en la primera manifestació que el col·lectiu convocava al centre de la ciutat per reclamar-ne la regularització. Tant fonts del sindicat CGT com l'advocat d'ofici que porta el cas opinen que es tracta d'una "detenció dirigida", ja que és possible que seguissin Toro en acabar la manifestació a la plaça de Sant Jaume i el detinguessin posteriorment. Segons ha informat el seu advocat a Europa Press, el portaveu dels immigrants de Sant Andreu no tenia ni targeta de residència ni permís de treball i fins ara era als jutjats, a l'espera de ser traslladat al Centre d'Internament de la Verneda, al districte barceloní de Sant Martí.




Detingut el portaveu dels immigrants de les casernes - L. N.
   
AVUI 10/08/03

El portaveu dels immigrants de les casernes de Sant Andreu, el xilè Yerko Toro Contreras, va ser detingut dijous després d'una manifestació celebrada a la plaça Sant Jaume. La detenció s'hauria realitzat un cop finalitzada la protesta i quan Toro tornava cap a les antigues dependències militars. L'advocat d'ofici assignat a Toro, Santiago Fernández, va explicar ahir que "es tracta d'un cas una mica extrany", perquè Toro va ser detingut "sense cap motiu". Els agents li van demanar la documentació i li van aplicar la llei d'estrangeria. El xilè està a la comissaria de la Verneda a l'espera que el jutge, davant del qual va comparèixer ahir, decreti l'ordre d'expulsió.




Els immigrants de Sant Andreu denuncien persecució policial i irregularitats en la detenció del seu portaveu - EUROPA PRESS
   
VilaWeb 10/08/03 - 15.13 h.

L'Assemblea d'habitants dels quarters de Sant Andreu a Barcelona, que reuneix els immigrants que viuen a les antigues dependències militars del barri, ha assegurat que la detenció del seu portaveu, Yerko Toro, dijous passat després d'una concentració al centre de Barcelona ha estat "absolutament irregular i selectiva" i que respon a una "situació de persecució policial" ja denunciada anteriorment.
A través d'un comunicat, l'assemblea ha informat avui que al seu portaveu ja se li ha obert un expedient d'expulsió basat en l'acusació de falta de residència legal, malgrat que tant el seu permís de residència com el de treball estaven en procés de renovació.
Fonts del col·lectiu han assenyalat a Europa Press que en el moment de la detenció els agents van informar "verbalment" Toro de la denegació de la renovació de tots dos permisos, conducta que els immigrants van qualificar de "totalment aberrant i que qüestiona l'Estat de dret".
Mira també:
http://www.sant-andreu.com/casernes/opinions13.htm

Comentaris

Re: Detingut el portaveu dels imigrants de les casernes
12 ago 2003
Concentración jueves 14, 19H. libertad Yerko        


Tras los últimos acontecimientos vividos en los cuarteles de Sant Andreu Nort y la confirmación del internamiento de Yerko Toro en la Verneda hasta tanto se resuelva el recurso de reforma planteado. Los residentes de los cuarteles de Sant Andreu Nord hemos decidido convocar una

CONCENTRACION

JUEVES 14 DE AGOSTO, 19:00 HORAS

JUZGADOS NUEVOS, Paseo. LLUIS COMPANYS nº 1

POR LA LIBERTA DE YERKO
POR EL FIN DEL ACOSO POLICIAL A LOS HABITANTES DE LOS CUARTELES    
CONCENTRACION

JUEVES 14 DE AGOSTO, 19:00 HORAS

JUZGADOS NUEVOS, Paseo. LLUIS COMPANYS nº 1

POR LA LIBERTA DE YERKO
POR EL FIN DEL ACOSO POLICIAL A LOS HABITANTES DE LOS CUARTELES
Re: Detingut el portaveu dels imigrants de les casernes
20 ago 2003
Desde Chile...un abrazo y un desceo de libertad para Yerko... por la libertad del preso por luchar...a la calle los justos a la carcel los fascistas...seguir con la concentración desde Chile todo el apoyo a Yerko y los inmigrantes...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more