Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Els soldats centreamericans de l'Iraq s'entrenaran a Girona
06 ago 2003
ESPANYA EN LA POSTGUERRA IRAQUIANA // EL DESPLEGAMENT MILITAR
Els soldats centreamericans de l'Iraq s'entrenaran a Girona.
• Trillo anuncia que es prepararan durant una setmana a Sant Climent Sescebes.
Els 1.195 soldats centreamericans que formen part de la Brigada Multinacional Plus Ultra juntament amb les tropes espanyoles destinades a l'Iraq s'entrenaran a la base de Sant Climent Sescebes (Girona) a partir de mitjans d'agost, abans de ser enviats al seu destí. Així ho va confirmar ahir el ministre de Defensa, Federico Trillo, després de la reunió que va mantenir amb la Junta de Caps d'Estat Major, acompanyat pel comissionat del Govern per a la reconstrucció de l'Iraq, el secretari d'Estat de Defensa Fernando Díez Moreno.
Trillo va explicar que aquestes tropes, que depenen del general espanyol Alfredo Cardona, portaran a terme una preparació especial, durant una setmana. Posteriorment, els 110 militars de Nicaragua i els 300 de la República Dominicana s'establiran a Ad Diwaniya, amb els espanyols, i els 415 d'Hondures i els 370 del Salvador aniran a la província veïna de Najaf.
El ministre va assegurar que el desplegament s'està efectuant "amb absoluta normalitat" i que la segona fase es portarà a terme entre el 9 i el 14 d'agost, amb l'enviament de 915 soldats espanyols. Del total de 1.417 militars que aniran a l'Iraq, a final de mes tornaran els 129 encarregats de les operacions de trànsit.

"RISC MODERAT"
Les tropes només correran un "risc moderat", segons els informes dels serveis d'intel.ligència. Trillo va fer èmfasi en les converses que el general Cardona està mantenint amb les autoritats de la zona i amb els líders xiïtes, que no han manifestat "ni queixes ni rebutjos" a la presència espanyola.
El Govern ha descartat definitivament enviar guàrdies civils a l'Iraq per realitzar feines policials o de seguretat, encara que Díez Moreno va precisar que experts d'aquest cos destinats a Bagdad estan "ajudant a crear una espècie de milícia policial a l'espera de la reconstrucció del cos de policia iraquià".

INVESTIGACIÓ
El secretari d'Estat va explicar que, d'acord amb la resolució 1483 de Nacions Unides, el Govern està investigant si en territori espanyol hi ha béns de l'Estat iraquià per poder procedir a congelar- los i utilitzar-los després en la reconstrucció de l'Iraq, d'acord amb la Conferència de Donants, que se celebrarà a la tardor a Espanya i a la qual s'espera que assisteixin entre 40 i 50 països.
Mira també:
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=5&idioma=CAT&idnoticia_PK=62055&idseccio_PK=8&h=030806

Comentaris

Re: Els soldats centreamericans de l'Iraq s'entrenaran a Girona
06 ago 2003
Y viajaran con Ryanair je je...
De conte.
26 ago 2003
Vergonyós.

Mister Busch explica al seu bon amiguet Anznar que per poder continuar jugant amb ell i el Tommy, ha d'aportar com a mínim 3000 soldadets, que li serviràn per a poder protegir els interessos de Repsol (la de les subcontrates) a l'Iraq.

-Pero mire usssted, y de doinde saco yo 3000 bravos soldaditos ahora?

Es pregunta el pobre home. I és que curiosament, la "juventud española", d'ençà que ja no és obligatori anar a l'ejercit, ha descobert de cop una poca afició a l'ho militar.

- Trillo de quantos disponemos despues de lo perrejill ??
- 1500 + o -.


Després de pensar i meditar, ja ha trobat la solució.

S'en va de viatge "relampago" per varis països de centreamerica i retorna amb els 1500 "peons" que li fan falta per a poder continuar la partida.

I a canvi de què? Doncs imagineu...

Aquell crèdit que un dia els va fer, ajuda humanitaria per catastrofes "naturals", els guardies civils que tenen per allà, armes, ....

Ironic, si no fos tristament real.


- Y encima estaran bajo las ordenes de un polaco !!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more