Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat : pobles i cultures vs poder i estats
[19/3 L'H] Presentació del llibre: "¿Nos matan con la heroína?" amb el seu autor Juan Carlos Usó
10 mar 2016
El dissabte 19 de març a les 19:00h Juan Carlos Usó visitarà l’Ateneu per presentar el seu últim llibre “¿Nos matan con heroína? Sobre la intoxicación farmacológica como arma de Estado” editat per Libros Crudos.
12794530_1516556251984008_190956668174581975_n.jpg
El dissabte 19 de març a les 19:00h Juan Carlos Usó visitarà l’Ateneu La Pua per presentar el seu últim llibre “¿Nos matan con heroína? Sobre la intoxicación farmacológica como arma de Estado” editat per Libros Crudos.

En aquest llibre, l'autor desmunta el mite de la estratègia
bio-política per part dels Estats amb l'objectiu d'acabar amb la dissidència. Partint des de lesGuerres de l’Opi realitza un repàs a diferents moments la història, especialment a la segona meitat del segle passat a l’Estat Espanyol, on noms com Black Panther Party, Moviment Llibertari i Grups Autònoms o Moviment d’Alliberament Nacional Basc ressonen entre les seves pàgines.

“Urdida desde hace casi dos siglos, la teoría del envenenamiento opiáceo de la población con fines políticos ha ido saltando de un lado al otro del tablero sociocultural a lo largo de la historia. Finalizada la Segunda Guerra Mundial, su articulación se reconfiguró en el crisol holístico de la contracultura, propagándose a partir de entonces en el formato puramente conspiracional:”Sistema vs. Individuo”. Disfrazada de vieja incógnita en círculos amplios de la
sociedad, creída como verdad irrefutable en otros, su influencia, lejos de desintegrarse en la
era de la información, gravita aún hoy desde la ambigua nevera del subconsciente colectivo”

Juan Carlos Usó és llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de València, i doctor en Sociologia per la UNED. És autor dels llibres “Drogas y cultura de masas”, “Spanish trip” i “Píldoras de realidad”.

Per no perdre les bones costums, en acabar la presentació hi haurà sopar per cobrir lesdespeses de l’activitat.

This work is in the public domain
Sindicat