Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
El Pensament És Una Arma: Formació i tertúlia política a l'Ateneu Llibertari del Palomar
09 mar 2016
tertulies-generic-web.jpg
Us presentem les formacions i tertúlies de l’Ateneu Llibertari del Palomar, un projecte per a la recuperació i actualització dels espais de formació i aprenentatge popular que històricament han caracteritzat sempre els ateneus obrers i llibertaris.

Un espai per a la socialització del coneixement, la reflexió pausada, i la comunicació oral -cara a cara-, requisits tots ells indispensables per a la construcció col·lectiva del vincle i el llenguatge comú que ens ha de permetre anomenar el que estem vivint, traçant perspectives de ruptura i emancipació social.

Un projecte d’aprenentatge amb la pretensió de ser insubmís a les doctrines fossilitzades i identitàries de qualsevol capella ideològica, entenent la teoria com l’acompanyant de la pràctica, en diàleg i contraposició permanents.

Un espai que en ple segle XXI, el de l’anomenada societat de la informació, ja no troba com a obstacle principal l’analfabetisme, sinó el caos cacofònic del soroll mediàtic, espectacular i descontextualitzat, l’intent de reduir-nos a consumidores d’una informació que es produeix a la mateixa velocitat que s’autodestrueix, funcionant a cop de tuit, de titular, de missatge curt immediat, incapaces de profunditzar i transcendir la superficialitat de les coses.

Un moment per a fomentar, en la mesura de les seves possibilitats, una formació autònoma al domini institucional i a la lògica de creació de valor mercantil, útil a les lluites dels moviments socials i la seva necessitat de comprendre la realitat que pretenen confrontar. Perquè només un anàlisi encertat ens pot portar a una intervenció política encertada.

El Pensament crític és una arma… Carreguem-la juntes.



Programa i materials de les formacions i tertúlies aquí:
https://grupelissa.wordpress.com/tertulies/
Mira també:
https://grupelissa.wordpress.com/tertulies/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat