Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Unitat entre sindicats revolucionaris? Possible?
25 feb 2016
Bones, aquesta és la meva pregunta:
Seria possible la unitat d' acció, la cordinació entre sindicats afins com podrien ser CGT,CNT-AIT,COS ?
Crec que seria el més positiu que hagués pogut passar en molts anys dins de l' ambit laboral... i tenint en compte que aquest sindicats estan augmentant forces en els últims temps... una unitat, coordinació, fraternitat entre ells sols faria que retroalimentar la seva visibilitat pública, augment de suports...
Una unitat coordinació, i per tant visibilització mediàtica d'aquests sindicats també podria donar una empempta a altres zones on el treball és precari..bla bla... però encara no hi ha la força necessària... Un exemple per anar detonant aquestes forces ha sigut el correscales..
Per una altra banda aprofito per felicitar treure'm el barret amb la CGT. Que em sembla que està present a totes les lluites provinents dels moviments socials.. i això té mèrit...

Salut.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Unitat entre sindicats revolucionaris? Possible?
25 feb 2016
unidad,coordinación...eso es precisamente lo que ahoga la accion anarcosindical,los poderes que buscan la unidad para que nadie se salga del carril,y la coordinación para que saber en todo momento que hace cada uno...bagggg
no pretenderas que vayamos de la manita con gente que aparte de entrar al juego electoral,a las primeras de cambio te dejan colgado en mitad de una mani y te venden a la policia.
no es la primera vez que a algún compa que expresa su rabia es "detenido" y entregado por los servicios de "orden" de estos "sindicatos" que nombras.
Al enemigo ni agua
Re: Unitat entre sindicats revolucionaris? Possible?
25 feb 2016
Primero entender que la unidad de acción es alianza, no fusión de organizaciones. Por tanto esta alianza se hace en base a unos presupuestos comunes. Y por tanto es posible y es así como se funciona. Por ejemplo en la huelga de metro están los sindicatos CGT, CNT, COS y ACTUB que colaboran en el comité de huelga y que dinamizan la asamblea de trabajadores. Eso es unidad de acción.

Pero para llevar a cabo una huelga general necesitas tener posiblidades de parar la producción. Lamentablemente entre todos los sindicatos de la izquierda sindical y alternativa llegan apenas a un 10% de la representación del sindicato más grande, CCOO. Por tanto hay pocas garantías de que una convocatoria de estos sindicatos sin tener en cuenta a los grandes, tenga posibilidades.

La situación lleva años así. Las relaciones entre los sindicatos anticapitalistas han mejorado bastante, además hemos crecido numéricamente cada cual en su ámbito, pero aún así estamos bloqueados ante la evidencia de que la clase trabajadora donde se organiza, lo suele hacer por UGT y CCOO antes que por el anticapitalismo.

Otra cosa es intentar paralizar algunos sectores estratégicos de la economía, como estos dias el MWC y el transporte. Vemos el impacto y habrá que estudiar repetir estas "semanas de lucha" más a menudo.
Re: Unitat entre sindicats revolucionaris? Possible?
25 feb 2016
El problema és que la gent es queixa dels grans sindicats: ERE'S, corrupció,pactes a la baixa. Però pocs dels que es queixen s'afilien i militen a altres sindicats com CNT,CGT o COS. I em un 15% d'afiliats ja en tenen prou per erigir-se amb representants de tots els treballadors.

També hi ha el discurs desde els mitjans més reaccionaris però que també segueix part dels moviments socials i l'esquerra de que "Tots els sindicats són iguals". Un discurs que ha calat molt.

I per suposat que molts treballadors han perdut la consciència de classe i s'hi ha de sumar que el sistema els té agafat pels collons/ovaris amb les hipoteques per exemple.

Per tant, els que militem en sindicats anarcosindicalistes o combatius intentem lluitar contra tot això i de fet en els últims temps hi han lluites i victòries interessants, però cal reconèixer que queda mooooolta feina i que lluitem contra un gegant.
Re: Unitat entre sindicats revolucionaris? Possible?
25 feb 2016
La movida es que CCOO tiene 140.000 afiliados (http://www.ccoo.cat/aspnet/afiliacio.aspx), UGT tendrá 120.000 y USOC unos 30.000 y bajando todos. Pues estos tres hoy en día ya no son capaces de paralizar la economia catalana. O sea que el resto de alternativos que no llegamos ni a 25.000 entre todos no podemos aspirar a tener más influencia en la calle que los mayoritarios.

Por tanto nuestra estrategia debe ser otra, la de la confluencia en la calle de los sindicatos con los movimientos sociales y todo proyecto que se apunte.
Re: Unitat entre sindicats revolucionaris? Possible?
25 feb 2016
Somos conscientes de la importancia de
establecer alianzas, el asunto es con quién. La Historia ha dejado en claro las consecuencias nefastas que han significado para lxs anarquistas alianzas con grupos autoritarios y/o a favor de la política institucional, los que siempre se inclinarán por el Poder aplastando finalmente cualquier iniciativa libertaria. ¿Es que debemos agachar la cabeza y dejar pasar aspectos que para nosotrxs son indispensables? De ninguna manera.

El ceder en aspectos éticos importantes ha dado como resultado, entre muchas cosas, el ir cada vez más a remolque de movimientos izquierdistas, ciudadanos y demócratas con lo que nada tenemos que ver,ellos sostienen el Poder que nosotrxs intentamos eliminar de nuestras
vidas. La confrontación es inevitable, es necesaria para el crecimiento político. ¿De qué forma nos diferenciamos de quienes defienden y refuerzan el actual sistema imperante? Con nuestros actos y su coherencia.
Re: Unitat entre sindicats revolucionaris? Possible?
25 feb 2016
Bé, que no siguem més forts, apart de per com ha calat el sistema entre la classe obrera, també és degut a les nostres batalletes internes dels '80, '90 i principis dels 2000...
En tot cas, en els últims 5 anys, en alguna ocasió s'ha provat la confluència entre CNT, CGT i COS per temes concrets. No ha anat malament, però tampoc ha estat la reostia. Però bé, es pot seguir intentant tot i les diferències de model sindical que evidentment hi ha entre aquests tres referents alternatius. I s'haurà de vigilar molt amb algunes actuacions lamentables quan es coincideix en segons quines empreses.
Re: Unitat entre sindicats revolucionaris? Possible?
26 feb 2016
http://cnt.es/noticias/fal-%E2%80%9Cla-imagen-de-la-unidad-cnt-y-ugt-ent
Re: Unitat entre sindicats revolucionaris? Possible?
26 feb 2016
Tot lo que no sigui confluïr dins l'empresa fent acció sindical útil i real és vendre la moto.
Jo ho veig així de clar.
No necessitem remoure banderetes i passejar: necessitem acció sindical real.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more