Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Declaració d’autonomia de la ZAD de Notre-Dame-des-Landes en solidaritat amb el Kurdistan
01 oct 2015
La ZAD (Zona a Defensar) de Notre-Dame-des-Landes (Bretanya [Estat francès]) ha fet pública una declaració en què es declara «autònoma», com ja han fet alguns municipis del Kurdistan del Nord (a Turquia) en resposta a la guerra declarada pel govern turc. Aquests municipis, doncs, ja estan experimentant un cert grau d’autogestió, d’autogovern i d’autonomia. Davant els ferotges atacs contra la població per les forces especials de la policia i de l’exèrcit, diverses assemblees de veïns de la ZAD han decidit declarar-se autònomes i negar la legitimitat de l’Estat i de les seves forces repressives.
Als qui resisteixen al Kurdistan.

Seguim el que passa actualment a Turquia. Us expressem el nostre suport davant de les ofensives de l’Estat turc.

Aquesta guerra en reacció als resultats electorals que no plauen al president contrasta amb la voluntat d’un poble d’organitzar-se horitzontalment.

Hem sentit la vostra crida a declarar-nos comuna autònoma, i més enllà de les fronteres i les muntanyes, també desitgem respondre-hi.

Seguim amb atenció el procés del confederalisme democràtic en curs al Kurdistan.

Ens sentim a prop de la vostra recerca d’autoorganització independent del projecte d’Estat-Nació amb la introducció d’estructures horitzontals.

Admirem els processos que impliquen totes les poblacions sense criteri religiós, ètnic, etc., mentre sabem que els Estats sempre comporten polítiques d’assimilació o anihilació.

Compartim amb vosaltres el paper crucial del moviment de les dones i el lloc del moviment LGBTI en la lluita.

Finalment, respectem els vostres principis d’autodefensa i la vostra independència estratègica.

Parlem des de la ZAD (Zona a Defensar) de Notre-Dame-des-Landes, França, que és ocupada il·legalment en oposició a un projecte de planificació del territori des de 2009, en el si d’una lluita que perdura des de fa 45 anys contra un projecte d’aeroport. Hem rebutjat les temptatives de treballs, i immediatament el 2012 resistit a les expulsions, gràcues a diverses pràctiques d’autodefensa. Avui, uns quants centenars de persones arribades d’horitzons múltiples continuent vivint i organitzant-se en l’autogestió de maneres formal i informal. Tractem de reapropiar-nos de les maneres de tenir cura de nosaltres mateixos, d’alimentar-nos, de defensar-nos davant la justícia, d’allotjar-nos i de mancomunar els sabers, els recursos, les estructures, i compartir-ho amb d’altres lluites.

El que es construeix al Kurdistan, que ja ha estat atacat per Estat Islàmic, es troba a hores d’ara aixafat sota les bombes turques. L’Estat francès, mentre cercava herois contra l’EI, s’omplia la boca de lloances per als kurds, i avui calla vergonyosament davant la guerra menada per Erdogan, i continua reprimint els militants kurds a l’empara de la lluita antiterrorista. Ens declarem a punt per a acollir-los!

Solidaritat amb les poblacions del Bakur (Kurdistan del Nord), i en particular amb els pobles assetjats!

Solidaritat amb els kurds atacats pels nacionalistes turcs!

Solidaritat amb Rojava (Kurdistan de l’Oest)!

26 de setembre de 2015

[Traducció al català de la Comissió de Comunicació de la Cooperativa Integral Catalana.]
Mira també:
http://cooperativa.cat/declaracio-dautonomia-de-la-zad-de-notre-dame-des-landes-en-solidaritat-amb-el-kurdistan/
http://zad.nadir.org/spip.php?article3180

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa