Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Les dones d'Efrîn denuncien Occident per donar suport a la immigració i buidar Rojava i Síria
03 set 2015
publicat a KurdisCat
Les dones del Cantó d'Efrîn van realitzar una protesta el passat 31 d'agost. Ho van fer per condemnar la política d'incentiu de migracions, duta a terme pels estats occidentals a través d'afirmacions falses. Sherin Hassan, membre de la Yekitiya Star ella expressar el seu posicionament en els següents termes:"Recentment, han començat les onades d'immigració cap als països europeus des del cantó d'Efrîn després d'aquests països hagin obert les seves portes als immigrants", no és un fet casual sinó la "reacció al fet de que hi ha polítiques programades destinades a buidar la regió de persones nadiues i canviar la seva demografia." Tot plegat facilitarà que l'estat turc aconsegueixi "formar una zona de seguretat per tal de centralitzar les seves forces militars" al nord de Síria.

Les dones del cantó van "denunciar enèrgicament i condemnar totes les polítiques d'incentius que donen suport a la immigració; es tracta d'una política bruta per part dels països occidentals i regionals a través d'afirmacions falses i que controlen les ments de la comunitat i són capaces d'influir en ells, fer-los abandonar la seva pàtria tot i les dificultats que enfronten en el seu camí l'assassinat i l'abús." Un cas específic és Alemanya, "que no van rebre els kurds durant un llarg període de temps, i ara ens trobem amb Alemanya obre les portes als immigrants i sense condicions per tal d'evacuar l'àrea dels joves perquè aquesta sigui més fàcil de controlar i, d'altra banda per guanyar treballs."

Des d'una perspectiva de gènere, Yekitiya Star va assenyalar que les dones són les més afectades de tota aquesta tragèdia, que estan exposades a la violació, l'assassinat i el desplaçament en l'alienació del seu país i són separades de la seva família i la llar". Per tot plegat, les dones d'Efrîn,l es institucions i organitzacions feministes "fem una crida a totes aquelles que tenen un sentit de responsabilitat al Kurdistan sirià i una consciència de pensar en la seva terra natal, la gent i els màrtirs. Apel·lant a cada dona que animin a les seves famílies a tornar a casa i afirmant que el seu futur i el dels seus/ves fills/es és segur només en aquesta terra, no a l'exterior."
Mira també:
http://kurdiscat.blogspot.com.es/2015/09/les-dones-defrin-denuncien-occident-per.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les dones d'Efrîn denuncien Occident per donar suport a la immigració i buidar Rojava i Síria
04 set 2015
1) Si això d'aquí no es feixisme, s'hi assembla perillosament.
2) Després de la mort de Aylan (originari de Kobane) a les platjes turques, es corrobora que les dones del Cantó d'Efrîn van perdre una magnífica ocasió de romandre callades
Re: Les dones d'Efrîn denuncien Occident per donar suport a la immigració i buidar Rojava i Síria
08 set 2015
Con este comunicado de las mujeres de Efrin nos llega uno de los ejemplos de lucha más significativos de la Historia. El mensaje es claro: no escapes, lucha; no te conviertas en una marioneta de los estados, no te dejes convencer por promesas de la modernidad capitalista occidental, quédate en tu tierra y lucha junto a tu pueblo, junto a tu comunidad. recuerda a tus mártires, no mueras en una playa, muere luchando.

Detrás de su explicación, que deja más que clara cual es la estrategia de los estados en la utilizacion de la migracion como arma arrojadiza, como desestructuracion de la identidad comunitaria y como extinción de las luchas sociales, podemos apreciar un llamamiento desesperado: sin pueblo, no hay victoria del pueblo, el territorio queda a merced de bandas y milicias apoyadas por diferentes estados e intereses, la resistencia popular contra el fascismo se desinfla, los proyectos de autonomía política se diluyen...

Llamar a tus vecinos a no escapar y permanecer unidxs en un país en guerra o en el tercer mundo puede sonar tan falto de corazón como llamarlos a levantarse y no permanecer pasivos en el primero. En ambos casos les pides una vida de dolor y sufrimiento, les llevas a la cárcel, a la muerte.
En ambos casos, escapar o permanecer pasivos también les va a llevar dolor y sufrimiento, cárcel y muerte...

La izquierda occidental y movimientos sociales se encuentran actualmente desorientados, sólo ven el dedo cuando se señala la luna.

La donas de Efrin no lo pueden decir más claro: la "crisis humanitaria" no se resuelve financiando la inmigración y la miseria, financiad la lucha armada de los pueblos en resistencia.
Sindicato Sindicat