Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
CNT Olot - No són successos, és el patriarcat
14 ago 2015
Els darrers dies ens han colpejat amb duresa les notícies de dones assassinades a mans del masclisme, 17 només en el mes de juliol a tot l’estat espanyol, 63 en el que portem d’any, això són més de 8 assassinats masclistes cada mes o el que és el mateix, un cada 4 dies aproximadament. Podríem pensar que aquest està essent un any especialment dur però no, desenganyem-nos, el 2014 van haver-hi 102 víctimes mortals de la violència de gènere. En els últims 12 anys 789 homes han assassinat a les seves parelles o ex-parelles. (Font: http://feminicidio.net/)
mani4.jpg
cap agr.jpeg
Això no són successos, no són fets aïllats, és un sistema que perpetua la dominació sobre les dones. És el patriarcat.

És regalar pilotes als nens i nines a les nenes, és educar-les perquè siguin submises i callades, ensenyar-los que hi ha coses de dones i coses d’homes, és mirar el cos d’una dona quan no t’ha demanat que el miris, és tractar-les d’exagerades o d’histèriques quan s’expressen, és l’assetjament verbal cap a elles, és la insistència, és la violència i, finalment, la mort. Tot això és el patriarcat, i moltes més coses. Que els homes tinguin més temps lliure que les dones, que els homes no facin a casa sinó que ajudin, que deleguin en elles la cura de les filles o fills i de les persones grans, que les dones cobrin menys per fer la mateixa feina, que passin por quan caminen pel carrer, que les assetgin des de la infància…
Totes aquestes situacions legitimen el masclisme i els que les permeten, les practiquen o, senzillament miren cap a una altra banda són còmplices de la violència patriarcal.

Ja és l’hora, des dels nostres col·lectius de dir prou. El masclisme no és un tema de segona, situem-lo al centre del debat i de l’acció i organitzem la resposta, per tots els mitjans necessaris.

No deixem passar ni un dia més perquè ens estan matant i ens volem vives.

CNT Olot
14 d’agost del 2015
Mira també:
http://www.cntolot.org/no-son-successos-es-el-patriarcat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CNT Olot - No són successos, és el patriarcat
15 ago 2015
"Los marxistas creen que deberían mandar los burócratas, los liberales creen que deberían mandar los empresarios, y a las feministas no les importa la forma que adopte la autoridad siempre y cuando los jefes sean mujeres. Está claro que estos traficantes de ideologías discrepan seriamente entre sí acerca de como repartirse el botín del poder. Queda igualmente claro que ninguno de ellos tiene nada en contra del poder como tal y que todos quieren que sigamos trabajando".
Re: CNT Olot - No són successos, és el patriarcat
15 ago 2015
Y hay anarquistas que en notícias de asesinatos de mujeres se ponen a iluminar a los demás.
Bravo
Re: CNT Olot - No són successos, és el patriarcat
15 ago 2015
I quan un home mata un altre home, no és un succés, és la societat capitalista-estatal-violenta-psicòtica-antifraternal?

O és un succés?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more