Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Resum de la reunió amb el Districte en relació amb el lloguer del Banc Expropiat
12 ago 2015
El passat diumenge 3 d'agost —i a petició de BCN en Comú— va tenir lloc una reunió amb varis representants del Districte de Gràcia, regidor inclòs.

Aquesta trobada no va servir per saber realment quins són els següents passos que es prendran, almenys a nivell judicial, respecte al Banc Expropiat. Tampoc hem pogut veure el contracte signat amb el propietari, pel que desconeixem les clàusules que pot haver-hi i els terminis establerts, tant per a l'augment del lloguer, com la duració del mateix. En aquest sentit, ja hem anat a l'oficina corresponent a demanar una còpia del contracte i quan tinguem més informació la publicarem igual que hem fet fins ara. Aquest contracte és un document públic, qualsevol persona pot anar a sol·licitar-ho si el volgués.

La informació proporcionada pel Districte és la següent:

  • El pagament del lloguer és mensual; però el termini acordat no s'acabaria al desembre sinó que a partir d'aquest mes s'aplicarien unes clàusules que suposen un increment trimestral, la quantia del qual encara ens és desconeguda.
  • La ruptura i/o incompliment del mateix comportarien conseqüències legals per al Districte. Aquest ja ha posat el contracte en mans dels serveis jurídics de l'Ajuntament per determinar la legalitat del mateix ja que la seva intenció és rescindir-lo el més aviat possible. Primer, determinaran si és legal i en aquest cas ja veurien com afrontar la possible indemnització que haguessin de pagar. Si fos il·legal miraran què accions legals poden prendre contra qui considerin responsables. No obstant això encara no s'han posat en contacte amb el propietari per informar-li d'aquesta decisió.
  • Desconeixen els temps i terminis legals de tots aquests tràmits.
  • En principi, la decisió de pagar el lloguer la va prendre l'anterior regidora, Maite Fandos, per —literalment— «evitar pollastres».
  • El contracte s'ha efectuat des de Patrimoni —Ajuntament de Barcelona— i no des del Districte de Gràcia.

El que podem extreure nosaltres d'aquesta informació:

  • No tenim clar si l'anul·lació, i les possibles conseqüències judicials que d'això es desprenguin, afectaran al procés de desallotjament del Banc Expropiat.
  • Entenem que des del moment que es deixi de pagar es pot fer efectiva de nou l'ordre de desallotjament encara vigent.

Enfront de la interpel·lació per part del regidor per saber quines eren les nostres demandes es va deixar clar el nostre posicionament enfront del lloguer que l'anterior consistori va decidir pagar, és a dir, que estem en contra del pagament al propietari de qualsevol tipus de lloguer. També es va remarcar quin ha estat i seguirà sent nostra relació amb el Districte: ni es negocia ni se'ls demanarà res. És evident que volem que continuï el projecte, però no de qualsevol manera i els dos supòsits anteriors —el pagament d'un lloguer o el tracte amb institucions— ens suposen un preu inadmissible i incongruent amb les pràctiques que hem portat fins ara —i de les quals es deriva el suport rebut fins ara.

Per tot això, continuarem funcionant tal com ho hem vingut fent fins ara; sabem que mantenir-nos en aquesta línia tindrà unes conseqüències i que ens tornarà a exposar al desallotjament. Per això fem una crida a totes aquelles que s'estimin el Banc Expropiat a estar atentes, a participar i/o proposar noves activitats. Només amb el vostre suport i força podrem continuar defensant el Banc Expropiat amb els mateixos mitjans que hem utilitzat fins ara.

12/08/15 Vila de Gràcia

Mira també:
https://bancexpropiatgracia.wordpress.com/
https://twitter.con/Banc_Expropiat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Resum de la reunió amb el Districte en relació amb el lloguer del Banc Expropiat
12 ago 2015
Molt bé pel correu electrònic autogestionat!
Ara a per la web!
Re: Resum de la reunió amb el Districte en relació amb el lloguer del Banc Expropiat
13 ago 2015
Moltes gràcies per una comunicació tan clara.

Ànims! Moltes respondrem a la vostra crida.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more