Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
Els joves llibertaris aposten per una assemblea d'individus que gestioni Transformadors i rebutgen integrar-se a la campanya Exigim Espais
transf.jpg
La campanya Exigim Espais i els joves anarquistes que van okupar dijous passat la sala Transformadors tenen diferències importants sobre com s’ha de gestionar la sala. Els desacords que ja s’havien posat de manifest en contactes privats ahir van sortir al carrer.

El primer diàleg públic entre els dos col·lectius va ocupar tot el torn de preguntes i micròfon obert de la xerrada organitzada per Exigim Espais sobre el futur de Transformadors. No es pot dir que el tema no interessi al Fort Pienc. La xerrada, en la que van participar membres de l’ateneu Flor de Maig del Poblenou i de Can Batlló de Sants, va arribar a congregar a més d’un centenar de veïns del barri a mesura que avançava el debat entre Exigim Espais i els okupants de Transformadors. Entre el públic, a més, hi havia presència de membres de Barcelona en Comú, ERC, la CUP-Capgirem Barcelona i representants del districte.

Els dos col·lectius no estan d’acord en qui ha de gestionar Transformadors. Si pels okupants ha de ser una assemblea de persones a nivell individual, Eixigim Espais aposta perquè els encarregats de gestionar Transformadors siguin els col·lectius i entitats que formen la campanya (l’Esplai i el Casal Xiroc, el grup de percussió La Bolxepienca, la Bastonera de l’Eixample, la coordinadora de músics L’Ampli i Arran Fort Pienc). “Volem participar de tota la gestió, no d’una assemblea”, va dir un membre d’Exigim Espais.

D’aquesta desavinença se’n deriva un altre punt de desencontre: els joves que van okupar Transformadors no volen que organitzacions polítiques participin de la gestió de l’espai, cosa que deixaria fora de Transformadors a Arran Fort Pienc. “No volem la participació de cap entitat política perquè som llibertaris. Volem la participació de les persones”, va dir una de les joves okupants de Transformadors, que va instar a tot el barri a assistir a l’assemblea oberta que es celebrarà aquesta tarda.“Des de Transformadors se’ns proposa fer una assemblea oberta però amb una entitat vetada d’entrada”, va lamentar un membre d’Exigim Espais.

“Nosaltres hem obert Transformadors per dur a terme activitats que considerem necessàries, no ens l’hem apropiat. La nostra intenció és establir un diàleg i comunicació amb tot el barri”, va defensar un llibertari de Transformadors. Tot i el to dialogant, ahir també es va posar de manifest que l’okupació de Transformadors no ha estat ben rebuda per Exigim Espais, que va qualificar l’okupació com “una política de fets consumats”.

En aquest retret d’Exigim Espais cap als llibertaris de Transformadors hi ha un component emocional que va més enllà de les desavinences polítiques sobre la gestió de l’espai: Transformadors és el símbol de tota una generació del Fort Pienc que porta bona part de la seva joventut batallant per aconseguir un espai permanent on trobar-se i realitzar activitats. “Portem dos anys batallant i duent a terme un procés de desobediència. Podríem haver okupat Transformadors, però el que volem és guanyar-lo i aconseguir un espai fixe pel jovent i les entitats del barri”, va recordar un membre d’Exigim Espais. Tampoc no ha agradat que els joves de Transformadors hagin rebutjat integrar-se a la campanya Exigim Espais com un col·lectiu més.

Els representants de Can Batlló i la Flor de Maig van intentar acostar les dues postures. “Es pot treballar com a individus i com a col·lectius tot alhora, us animem a fer-ho”, van dir des de la Flor de Maig. Per la seva banda, la ex integrant del moviment juvenil del Fort Pienc Paula Morey, una de les ponents de la xerrada que va precedir al debat, va reclamar que el debat entre Exigim Espais i Transformadors es dugui a terme “en una situació de respecte i igualtat”.

L’antropòleg Manuel Delgado, que també havia participat en la xerrada anterior, va voler dir-hi la seva, repartint a uns i altres. “Transformadors ha de ser un espai individualista, on només comptin els individus?”, va qüestionar -una pregunta que ningú va respondre. Delgado també va lamentar que no es parlés de Transformadors “com un espai, sinó com un territori”.

L’Ajuntament de Barcelona, el tercer actor en aquest conflicte (Transformadors és propietat municipal) encara no s’ha posicionat. En un calaix de l’Ajuntament hi ha informes que diuen que l’edifici de Transformadors està en mal estat i que necessita una remodelació. L’anterior govern de CiU havia apostat per enderrocar-lo, però no va complir el seu pla. Ahir el PP va demanar a l’Ajuntament que desallotgés els joves de Transformadors, i és probable que els sectors més conservadors de la ciutat utilitzin l’okupació de la sala per carregar contra el govern d’Ada Colau i projectar el missatge de falta d’ordre a la ciutat. El programa de Barcelona en Comú diu que vol “assegurar espais per a joves i també intergeneracionals a l’edifici Transformadors, en gestió cívica”.

Exemples d’experiències per a Transformadors

Abans del diàleg sobre la nova situació creada a Transformadors, Delgado, Morey i els membres de Can Batlló i la Flor de Maig van exposar els casos concrets de cada espai. Més enllà de les especifictats de cada espai, es va posar de manifest la importància de les confluències entre moviments socials, veïnals i juvenils a l’hora de construir espais autogestionats per fer front als interessos del mercat i de determinats partits polítics.
Mira també:
http://www.laintervia.cat/2015/07/20/anarquistes-i-exigim-espais-evidencien-les-seves-diferencies-sobre-la-gestio-de-transforma

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
Lliçó magistral d'alguns de com estrenar-se posant-se el barri i el seu teixit associatiu en contra i de pas posant matant la possibilitat d'un nou Can Batlló a Barcelona, en aquest cas al Fort Pienc.

Política de fets consumats i anarquisme purament estètic, sense contingut. Determinats arguments ahir van fregar l'individualisme capitalisme més bèstia
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
Certament la jugada d'avançar-se a una campanya ja en marxa és d'un avantguardisme molt matusser. No sé com algú va a defensar una okupació començant distanciant-se d'allò que està viu al barri.

A més a algunes ens preocupa que hi hagi qui utilitzi la ideologia anarquista per donar cobertura a un fals enfrontament ideologic, quan en el fons estem en una divergencia tàctica.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
patètica l'actitud de vanguardia d'aquesta gent.

Tot el suport a la gent del Fortpienc que porta lluitant al barri des de fa anys, i dia a dia.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
La merda aquesta de l' argument de l' individu és patètica. Tot i que després a la pràctica acabem funcionant d' aquesta forma.
També val a dir que per a qui diu un nou Can Batlló..espero que es refereixi a les coses bones de Can Batlló. Perquè de merda n' hi ha una quanta…No tinc ni idea del teixit social a Fort Pienc…però crec que sobren egos per totes bandes…
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
En mi opinión, esa izquierda del "simulacro" permanente, se lamenta de que anarquistas se les hayan adelantado a sus estrategias. Se lamenta de que hayan echado por tierra años de lucha. Se lamenta de que asociaciones políticas queden excluidas en la participación. Se lamenta de un supuesto "individualismo" que algún comentario sólo por ignorancia califica de capitalista. Se lamenta de utilizar el anarquismo para dar cobertura a un falso enfrentamiento ideológico. Se lamenta de un hipotético "vanguardismo" que ha sido siempre su "libro de cabecera". Se lamentan que lxs okupantes no estén de su parte y no tengan visión estratégica... Un lamento tras otro. Es decir, esa izquierda se lamenta de su falta de acción directa. Transformadors lleva tiempo en desuso, y algunos pretenden negociar con las instituciones, acuerdos de gestión que, en el mejor de los casos, llevan siempre condicionantes implícitos. En ningún caso se va a reconocer que ese espacio es comunitario, sino municipal de gestión social, entendiendo que los actores que lo gestionarán serán personas de los movimientos sociales, algunos de ellos, poco o nada sociales, pues tienen espacios propios y nada colectivizados, además de excluyentes. Esa es la izquierda que se lamenta de que un grupo de personas expresen que la gestión no puede ser de entidades políticas, y que viendo la deriva de los negociantes, se anticipan también a esa posibilidad desde la okupación. Manuel Delgado, no sólo es antropólogo, sino además astuto e "ilusionista". En él no cabe la duda de que haya aludido a la gestión "individualista" por error, sino como estrategia de confusión. No es lo mismo la individualidad irrenunciable de toda persona, que el individualismo, y cuando él se expresa de esa manera, es muy consciente de su intencionalidad política. La "ex integrante del movimiento juvenil del Fort Pienc Paula Morey" reclama que el debate se lleve a cabo “en una situación de respeto e igualdad”, y además, cuando un miembro de Exigim Espais, afirma que lxs okupantxs "les proponen hacer una asamblea abierta pero con una entidad vetada de entrada", está manipulando la situación, pues al proponerse una participación individual, quienes pretenden forzar su participación como entidad, y además entidad política, son quienes están violentando ese espacio asambleario, y no al revés. Una asamblea no es una coordinadora ni tampoco una plataforma de entidades, y pretender cambiar esos términos, creando la confusión entre los y las asistentes, es intentar manipular ese espacio para consolidar una situación de poder que de la otra manera, quedaría diluida en la colectividad al ser convocarla como participación individual. No hay situaciones de respeto e igualdad cuando se participa como entidades, pues son estas las que crean las políticas de dependencia a través de la gestión de los recursos. Son las entidades, incluyendo las políticas, las que trabajan para el contrapoder, ese poder que pretenden los partidos políticos y sus entidades dependientes de esa izquierda que está intentando asaltar las instituciones aprovechando ,la tremenda precariedad en la que vivimos y la represión que se nos viene encima. Aprovecharse de esas circunstancias, no significa combatirlas, sino reconducirlas hacia situaciones en las que las condiciones les son más favorables y les acercan más al poder. Quienes se colocan el "nick" de anarquista o libertario, y se lamentan como esa izquierda para nada "transformadora", o bien no tienen nada que ver con lo que se llaman, o bien desconocen completamente lo que es la anarquía, o bien intentan confundir a las personas con sus descalificaciones y sus lamentos, o bien vaya usted a saber... Todo mi reconocimiento a los compañeros y compañeras, anarquistas o no, que han okupado el espacio y que luchan por su completa autonomía. Serán muchas las quejas y los lamentos, pero las mayorías suelen ser también engañosas y manipulables.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
gracias por hacernos ver la luz, repartidora de carnets de las narices.

Asco infinito dais, predicadores de mierda
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
Esta es la típica okupación anarquista a la que puedo decir "No en mi nombre". Yo como persona anarquista no puedo estar de acuerdo en cómo se ha llevado a cabo: de espaldas a las necesidades del barrio, pero resulta que cuando se okupa se abre una asamblea abierta para ver qué se hace con el local. Vaya, que tenía que ir toda la plataforma de entidades del Fort Pienc a título individual a hablar de las necesidades.

Que se trata de vanguardismo... pues no se muy bien, de aventurerismo sí. De no contar con nadie para hacer las cosas, si; de fomentar piques entre indepes y anarcos, también; de hablar de barrio o de pueblo y no contar nunca con ellos cuando no te seguirán en rollo, también.

Solo pretendo q la situacion se pueda reconvertir y generar un espacio plural para diversas personas y grupos y no otro espacio quemado por el gueto punk
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
Totalment d'acord amb molts dels comentaris.

Entrar d'aquesta manera en un barri amb un teixit social tant fort com Fort Pienc sense contar amb ells és ficar la pota fins al fons.

Que hagués passat si uns mesos abans de la cessió a can batlló un grup de penya aliena al barri de sants hagués entrat a saco i hagués reivindicat l'espai?

Per altra banda molt graciós el comentari: "No volem la participació de cap entitat política perquè som llibertaris". Perdona? No és una entitat política una assamblea d'un CSOA? potser no és electoral, però organitzacions polítiques ho són totes i hem sembla molt sectari decidir que arran fortpienc no pot entrar a transformadors. Són de les assemblees més potables de l'EI, dialogants i oberts i s'han estat trencant la cara pel barri des de fa molt de temps.

Enfin... La reflexió és la de sempre:

-Falta autocrítica i humiltat.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
sigui com sigui, aquesta ocupació sembla que està servint per obrir un debat imprescindible en un moment molt oportú... ja era hora!
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
No em facis riure unx, no em facis riure.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
Home, que està obrint un debat important és innegable, però també és una pena que els debats els haguem de fer sempre a posteriori...
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
Arran no és un partit polític (no rep subvencions ni res d'això). No veig la diferència amb la FAC per exemple.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
des de fora, el problema no el veig tan en el fet d'okupar, que no trobo un problema insalvable sinó que pot ser un bon catalitzador de la campanya.

el problema, com deien el veig en el "sectarisme" en un espai que és del barri (com molts centres socials a gràcia, sants, eixample, etc. o tants altres espais proletaris on treballa l'EI i no ha suposat pas la imposició dels kemers rojos
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
Pues sí, algunas intentamos abrir debate. No somos portadoras de luces, ni repartidoras de carnets, pero hablar de "ascos infinitos" no es la mejor manera de dialogar y pone en evidencia el pronto autoritario de algunos.

Parece que en la temporada estival, aumentan los ácratas. Hoy todos los comentaristas son anarquistas, mañana quién sabe.

"Otro Libertario", reclamas "autocrítica y humildad". Vamos a dejar la humildad para lxs humildes y mejor nos centramos en la "autocrítica".

Si se constituye una asamblea, no pueden asistir a las asambleas los colectivos, pues sino, deja de ser una asamblea. Una asamblea no es una plataforma de colectivos, ni tampoco una coordinadora. En una asamblea, todas tenemos que ser iguales, y eso no es posible cuando alguien interviene como entidad o colectivo. No es proporcional.

Otra cuestión muy distinta, es que el espacio ocupado lo puedan compartir colectivos, pero es tremendamente contradictorio que en un espacio okupado por personas anarquistas, estén colectivos autoritarios.

Ya vemos cómo funcionan algunos centros sociales. Muchas actividades y colectivos en su interior, pero ninguna solidaridad en las luchas, poco interés por las actividades políticas, pero nadie se pierde una fiesta. Como si fiesta y lucha no pudieran formar parte de lo mismo.

Sólo hay que tener un poco de memoria para recordar cómo se las gastaban esos grupos y partidos autoritarios de la izquierda festivalera, desmovilizando todas las luchas.

A nivel laboral también lo hemos visto con los sindicatos mayoritarios. Ellos han sido los principales responsables de gran parte de la pérdida de derechos de la clase obrera y que pese a la lucha de las mujeres, todavía estemos en la situación que estamos. Eso sí, todos tienen su "sección femenina", como la tenía el antiguo régimen y del que ellos han sido continuadores.

Esa izquierda que se llama tan transformadora, y que ahora es la más feminista, no quiere perder sus "privilegios", su miserable poder, y ser una más.

Lo más interesante de este debate, son muchos de los argumentosde comentarios como el de "I una merda" o el que habla de "gueto punk".

¿Algún problema con los "guetos"? No darse cuenta de que los "guetos" también son cuestión de alteridad, es preocupante.

Por si aún no te has dado cuenta, una asamblea no es una "entidad política", es un espacio político. Y es un espacio en el que cada cual puede asistir con sus ideas en igualdad con las de lxs demás.

En mi opinión, os da miedo que detrás no haya una institución que vele por vuestra "seguridad". Sois como estos nuevos autoproclamados ácratas que pretenden hacernos creer que los y las anarquistas, nunca hemos estado en contra de las instituciones, eso sí, estamos contra el estado, como si el estado no fuera otra institución.

¿Y quienes tenéis tanto interés en que ARRAN participe en la asamblea, por qué no reclamáis también la participación de las CUP, o de las JERC o las juventudes del PP? ¿Acaso no son "entidades políticas" también?

Lo que decía, os da miedo, mucho miedo, no poder controlar el espacio a vuestro antojo en nombre de una supuesta "colectividad" del barrio. Me parece que nadie le ha cerrado la participación a ninguna persona del barrio sino todo lo contrario.

Estáis intentando hacer un revisionismo de la realidad, de la misma manera que esa misma izquierda, lo intentó hacer con la historia. Para crear una falsa realidad, hace falta un poquito más de imaginación. Con esos argumentos y los "falsos nicks", nadie se cree vuestra historia.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
20 jul 2015
el revisionismo es ir a tu bola, y montarte tu chiringuito. Se ese chiringuito ácrata, indepe o la etiqueta que se quiera.

Se esa es el tipo de construcción de espacios politicos empezaran a aflorar la realidad: las asambleas y activistas son un nido de autismo-social.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
21 jul 2015
Como se nota quien escribe por mas nombre que se pongan de "acratas" o "libertarixs" "anarquistas" o lo que quieran poner como etiqueta...

Como se refleja constantemente en los comentarios de indymerda (sobre tdo en segun que noticias) al margen de los aburridxs que vienen a pasar el rato provocando discusiones, estan lxs que realmente vienen a echar mierda, siempre de forma cobarde y "anonima" (internet no es tan "anonimo" como parece ;)

Aqui el claro ejemplo de lxs resentidxs en este caso, la izquierda con lxs peqeñxs aprendices de politicuchx profesional, presentados en forma de "tejido asociativo" y con su programa de politica barrial y por el otro la izquierda indepe, al margen de algunx "anarquista" de esxs que ahora estan de moda, del buenrrollismo, el barrialismo, el vecinismo, la "politica social"y demas ridiculeces.

vamos por partes:

porque todas estas entidades y asociaciones "del barrio" no se habian hecho cargo de la okupacion y el uso del edificio? ahora que ya otros han hecho el curro de abrirlo, quieren adjudicarse el merito y lo que es peor, colocarse en el control. quien abre un espacio, lo gestiona como quiere y con quien quiere.


En las asambleas no se ha coartado a nadie porque pertenezca a tal cual espacio o colectivo, solo se pide que acudan a titulo individual, supongo que entre otras motivos explicados, tambien para evitar estrategias ya conocidas dentro de la asambleocracia profesional

sobre quien claman al cielo por la "perdida" de un nuevo Can Batllo...ellxs mismxs ya se han delatado... que decir de can battlo, un espacio cedido , querido y amparado por el ayuntamiento con el cual ha mantenido siempre una pustura de acercamiento dialogo y colaboracionismo ,(y mas el que esta ahora), que ha colaborado con la expulsion y derribo de las casas okupadas cercanas del carrer constitucio... seguimos? esperemos por el bien de la okupacion en bcn y todo el estado, que casos como CB sean algo aislado y residual

ahora llegamos a otro apartado bastante jugoso donde se ve tambien de que pie cojea cada unx...

"Entrar d'aquesta manera en un barri amb un teixit social tant fort com Fort Pienc sense contar amb ells és ficar la pota fins al fons.
Que hagués passat si uns mesos abans de la cessió a can batlló un grup de penya aliena al barri de sants hagués entrat a saco i hagués reivindicat l'espai?"

Ahora resulta que para okupar en el barrio X, debes de ser del barrio X nacido y criado, o si no le debes de pedir permiso al "tejido social" del barrio y que te den la santificacion y el visto bueno, de lo contrario se te puede excomulgar y estigmatizar como "gente vanguardista y ajena al barrio" .Al margen de esta patetica actitud micronacionalista de barrio, ¿que hay mas vanguardista que colocarte en posicion de dar vistos buenos o decidir quien hace o deshace dentro de "tus dominios"?? y una vez mas CB, ejemplo de patetismo sale a relucir...

En fin nada nuevo bajo el sol, las diversas plataformas izquierdosas y/o ciudadanas montando el cristo incapaces de tolerar que haya gente que quiera funcionar al margen de ellxs y lo que es peor lxs 4 "libertarixs" que les van detras riendo las gracias.

Nada mas que deciros, dais ganas de vomitar, animo a lxs chavales y su proyecto.

FUERZA A LAS OKUPAS ANARQUISTAS

ANTES DESALOJADXS QUE LEGALIZADXS
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
21 jul 2015
"las asambleas y activistas son un nido de autismo-social"

¿Y en lugar de la asamblea para la gestión, qué propones, un equipo de dirección y gestión?

Haciendo un esfuerzo para entender eso del "autismo social", me preguntó ¿cómo se puede definir un espacio cuya gestión es la de un esplai o un casal, o la de un "grupo de batukada", o tal vez un grupo de amigxs que necesitan locales para ensayar "su música", o quizás la de un "esbart dansaire" o "grup de bastoneres i sardanes" o incluso todos esos grupos a la vez?

Sinceramente, no me parece que ninguno de esos grupos necesiten ningún espacio, todos los centros cívicos estarían encantados en acogerlos...

Ah!, ¿no se trata de eso? Se trata de ser gestores de todo. Ya lo dice un miembro de Exigim Espais: "Volem participar de tota la gestió, no d’una assemblea”. Es decir, que quieren tenerlo "todo atado y bien atado". ¿A qué me sonará todo eso...?
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
21 jul 2015
Es curiosa la unanimitat de la majoria dels comentaris:

-Asco.
-Vanguardismo.
-Gueto punk
-Repartidor de carnets
-Individualisme capitalista
-etc...

Encara que a la contra no es queden "mancos" malgrat les parrafades de Maria de la @...

Potser si demanem humilitat cal matitzar també "un teixit asociatiu tan fort com el de Fort Pienc" "potem anys batallant en un procés de desovediència"... etc... de quines batalles parlen?, jo visc aqui i no les coneixo, be algunes activitats, pintades, accions contra els bancs, però batalles per els transformadors?.
Segurament la unica batalla es la d'okupar els transformadors.
Ara diuen que s'ha perdut un nou Flor de Maig i un Nou Can Batllò... que potser penbsaven okumar transformadors i s'han avançat a la seva intenció?. Potser!.

De tota manera el model de gestió per col·lectius és un model facilment manipulable (per qui sigui) i acaba tot en mans dels més espavilats organitzativament. a lo millor el que dol als qui es lamenten que, de moment, els més espavilats han estat els okupants...

SALUT I ALEGRIA
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
21 jul 2015
la solidaritat és recíproca, però sovint només es troba a faltar quan som els interessats

si una gent està disposada a rebutjar la solidaritat per diferència ideològica és un altre tema.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
21 jul 2015
Me la pelan los indepes del fortpi y su proyecto de centro civico alternativo, pero igual me la pelan los punkis que lo unico que quieren es un sitio donde hacer sus conciertos porque en la rampa y no les quieren. Que os den mucho a unos y a otros, para mi ninguno de los dos grupos tiene que ver con la lucha anarquista.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
21 jul 2015
Autismo-social es, sabiendo que hay una revindicacion en el barrio, organizada. Pasar de ella y montarte tu historia paralela.

Porque en el anarquismo este con actitudes liberales de, primero yo y mis colegas, se pasan por el forro lo que ya se esta montando en el barrio. Y me da igual si son los indepes o los de la ass.vecinos, sigue siendo autismo-social. Que queda feo reconocerlo, que no mola pero tanto hablar de autocritica y al final se cierran filas como cualquier grupo cerrado.

Poco recorrido le veo este Transformador.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
22 jul 2015
en el barrio solo había montado un politiquerío bajo hegemonía de endevant-arran que tiembla ante su inoperante política de aceptar la legalidad parlamentaria y electoral....
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
22 jul 2015
Claro, vecino, claro, pero es que la sala de fiestas punki que pretenden montar estos hippsters vestidos de negro no es mucho mejor. Algunos estan intentando hacer pasar su propia necesidad de ocio subcultural por una lucha contra las instituciones, el politiqueo de los indepes, etc, Pues no cuela.
Re: Anarquistes i Exigim Espais evidencien les seves diferències sobre la gestió de Transformadors
22 jul 2015
Para "mk"
"autismo social", "histeria colectiva"... Aquí el que más y el que menos, es "psiquisápatra". Si la reivindicación del barrio, es celebrar la eucaristía, porqué voy a tenerla en cuanta.

Si en el barrio se reivindica el control de un centro social en vez de una propuesta para liberarlo, no es ir contra el barrio, sino contra la alienación.

Los grupos son grupos por algo. Ni abiertos, ni cerrados, tienen su actividad y objetivos y difícilmente los van a dejar porque a alguien se le antoje que eso es ser "cerrado".

La asamblea es un espacio abierto, pero no para hacer sólo encaje de bolillos o macramé, sino también un espacio político de construcción.

Hay demasiados ejemplos, Flor de Maig, Harmonía, Can Batlló..., en donde cada grupo va a lo suyo, por muy abierto que se quiera hacer creer que son esos centros sociales.

En cuanto "al vecinito", ¿tú qué sabrás lo que quieren hacer? Hablas porque estás molesto y se nota en cada palabra que escribes cargadas de prejuicios:

"Sala de fiestas punki" (tal vez una sala de fiestas de virolais quedaría mejor, ¿no?).

"Hippsters vestidos de negro" (y si los "hippsters" en vez de vestir de negro lo hacen "cuatribarrado" o "rojigualdo", ¿qué tal?..., mejor, ¿no?).

"Necesidad de ocio subcultural" (¿A qué llamas subcultura, a la que no es la tuya? Campeón!, seguro que tu "súpercultura" se acerca más al "cara al sol")"

Lo que no cuela, es tu profunda estupidez, la pintes como la pintes y aunque la envuelvas en papel de regalo de tu almacén favorito.

Anda, señor creador de "submundos"!, a seguir bebiendo coca-cola, que esa debe ser tu "cultura" con mayúsculas.
Sindicat Terrassa