Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Dissabte 4: Cinefòrum «Stop al expolio de los bienes comunales» i presentació Coordinadora a Tarragona (local de la CNT)
01 abr 2015
.
xerrada-stop-espoli-bens-comunals.jpg
Amb Cristal A., realitzadora del documental i membre de la Coordinadora en defensa dels béns comunals.
Mira també:
http://cnt-tgna.org/?p=3338

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dissabte 4: Cinefòrum «Stop al expolio de los bienes comunales» i presentació Coordinadora a Tarragona (local de la CNT)
04 abr 2015
http://www.federacioanarquista.org/reflexions-sobre-la-independencia-i-e/

(...)

Però, i això ha passat algun cop?

Aquesta forma de societat que avui dia ens pot semblar utòpica i irrealitzable era més o menys comuna fins a l’aparició dels estats moderns. Aquest fet té molt a veure també amb l’aparició del capitalisme i l’economia industrial. Anteriorment, sobretot al món rural, eren habituals formes de convivència basades en l’assemblea (concejo, batzarre…) i en la propietat comunal dels mitjans de producció. Fins i tot, algunes característiques d’aquestes societats han perviscut fins a fa pocs anys en algunes zones rurals aïllades. Per descomptat, no eren societats perfectes, però ens serveixen per entendre que el que ara ens sembla l’ordre social normal, és a dir, els estats, els governs, les nacions, etc, no són més que un instant de la història dels éssers humans com a espècie.
Sindicato Sindicat