Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
El jutge rebutja noves proves dels Mossos en el ‘cas Quintana’
14 gen 2015
Després de dos anys d’instrucció judicial, els agents demanen una bateria de diligències El magistrat considera dilatòries i innecessàries les últimes sol·licituds
El jutge de Barcelona Francisco González Maillo, que investiga la mutilació ocular d‘Ester Quintana, que suposadament es va produir per l’impacte d’una pilota de goma llançada pels Mossos, ha rebutjat de forma contundent practicar set noves diligències sol·licitades per la defensa dels dos agents imputats (un subinspector i un escopeter), que han canviat fa poc d’advocats.
El magistrat estima que aquestes proves no són necessàries per a les investigacions, ni per aclarir els fets que van tenir lloc el 14 de novembre del 2012, durant la vaga general. Acceptar-les, al seu entendre, només tindria «un indesitjable efecte dilatori». Les lletrades dels mossos, Olga Tubau i Lidia Lajara, han recorregut aquesta decisió.
La instrucció del procés judicial obert arran de la pèrdua d’un ull per part de Quintana al Passeig de Gràcia de Barcelona està pràcticament finalitzada, segons admet el mateix jutge en la interlocutòria que denega la petició de la defensa. No hi havia pendent la realització de cap diligència i l’única cosa que es va interessar són uns informes mèdics sobre les lesions de la víctima. El judici estava cada vegada més a prop.
Els agents imputats van canviar fa poc d’advocats i els nous van presentar al novembre una «bateria» de diligències a practicar. Les advocades van sol·licitar, entre altres qüestions, un informe que especifiqui els projectils que poden disparar determinades escopetes, documentació tècnica, un plànol sobre el lloc on es va produir el succés amb el mesurament entre punts, un dictamen sobre una concreta arma llançadora i una pericial sobre les lesions de Quintana.
El jutge sosté que ja s’han practicat «prou» diligències per realitzar una valoració indiciària del que va passar aquell 14 de novembre, i insisteix que la investigació «condueix al fet que va ser una pilota de goma la que va ocasionar les lesions sofertes» per Quintana. El magistrat recorda que «s’han practicat nombroses diligències durant els dos anys que ja dura la instrucció, i s’han portat a terme pràcticament totes les sol·licitades per les parts» i les que s’ha considerat acordar d’ofici.
La interlocutòria judicial al·lega que «s’ha fet una instrucció exhaustiva» i que no està acabada «exclusivament» per la presentació dels dictàmens mèdics de la víctima. «No estem a l’inici de la instrucció», retreu, alhora que al·lega que la defensa dels agents imputats sempre ha pogut participar en la investigació realitzada. Això sí, deixa la porta oberta perquè la defensa pugui interessar en el judici les proves oportunes.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more