Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Concentració contra l'operació Pandora i la repressió al moviment llibertari
18 des 2014
Aquest dissabte 20 de desembre a les 18h a la Pl. Sant Roc (Davant l'Ajuntament de Sabadell).
cartel20d.jpg
Comunicat CNT Sabadell:

A la matinada del 16 de desembre un operatiu policial anomenat “Operació Pandora” va irrompre a diferents domicilis i locals vinculats amb el moviment llibertari. El balanç repressiu final ha sigut la detenció d’onze persones, una d’elles a Madrid i la resta a Catalunya. També s’han registrat espais barcelonins combatius com la coneguda Kasa de la Muntanya, al barri de la Salut de Gràcia, l’Ateneu Anarquista del Poble-sec i l’Ateneu Llibertari del Palomar. També s’han efectuat registres i detencions a les poblacions de Manresa i Sabadell.

En un context social com l’actual, on la majoria de la població pateix els efectes d’una llarga crisi originada per l’especulació immobiliària, la socialització de la fallida de bancs i caixes i on, malgrat les profundes arrels neoliberals de la mateixa, la “sortida” plantejada pel Sistema ha estat un pas endavant, en el sentit de continuar amb les mateixes polítiques depredadores en benefici d’uns pocs, s’opta per operacions com aquesta per desviar l’atenció dels veritables problemes de la població.

Se’ls acusa de terroristes, suposadament per la col·locació de petits artefactes explosius en bancs i caixes, malgrat que és d’esperar que la inventiva estatal intenti atribuir-los més fets, amb l’afany de crear una situació de criminalització mediàtica vers un moviment com l’anarquista. Des de la CNT no entrarem en judicis de culpabilització, ja que fins i tot, en el pitjor dels casos, la crema d’un caixer automàtic no ens provoca gens de por.

Tenim por, però no vers aquests companys i companyes detingudes. La tenim per la misèria, explotació i precarietat laboral, per l’atur que condemna milers de persones a la desesperació, pels desnonaments de famílies senceres que no poden pagar hipoteques abusives a la banca, por de les retallades en sanitat i educació, de la manca d’espectatives del jovent i no tan jovent. Tenim por, ràbia i ira vers aquesta democràcia liberal i burgesa, construïda sobre la màxima de l’espoli generalitzat en benefici d’uns pocs, com el clan Pujol, els màxims dirigents de partits com el PP i el PSOE, la gran patronal i multinacionals, la casta militar i l’Església Catòlica.

Condemnem enèrgicament l’actuació policial impulsada conjuntament entre els polítics de Madrid i Barcelona, demostrant que més enllà del teatre mediàtic d’un suposat procés pel dret a decidir, existeix una unitat d’acció entre els capitalistes d’arreu i els seus partits per criminalitzar i estigmatitzar tota dissidència.

Condemnem el paper jugat per la gran majoria de mitjans de comunicació, creant el “discurs” necessari en aquest circ, el qual passa per difondre de manera acrítica les notes i comunicats de premsa d’un cos tan barroer con els Mossos d’Esquadra, una de les majors vergonyes que existeixen a Catalunya.

Condemnem l’atac vers un moviment com el llibertari, el qual cerca la construcció de models de convivència fonamentats en l’horitzontalitat i l’autogestió de les nostres vides.

Des de la CNT recolzem a les persones represaliàdes i mostrem públicament el nostre suport. Mai criminalitzarem a persones íntegres, lluitadores i que en cap cas les considerem com a terroristes. No ens importa que siguin o no membres de la nostra organització, tampoc ens importa que les nostres estratègies de lluita puguin ser o no les mateixes, la solidaritat de classe, és a dir, entre explotats i explotades, està molt per sobre de les diferències que puguin existir. Ellles i ells no són el nostre enemic, són companys i companyes en la construcció d’un nou món.

Entre totes les segrestades per l’Estat, volem incidir especialment en el company detingut a Sabadell, militant des de fa anys dels nostre sindicat. D’ell podem afirmar que és una persona honesta, lluitadora i solidària. Dia rere dia, conflicte rere conflicte, ens ha demostrat la seva vàlua personal i mostrem publicament el nostre respecte i solidaritat. La nostra societat necessita de més persones com ell, una afirmació que no dubtem en fer estensiva a la resta de companyes i companys implicades en aquest procés.

Des de la CNT exigim la immediata posada en llibertat de tots i totes i la retirada de tots els càrregs.

Des de la CNT seguirem lluitant per la construcció d’una societat veritablement independent: aquella que es fonamenta en l’autogestió i rebutja el delegacionisme democràtic. I això, entre d’altres aspectes, és el que ens fa sentir part d’un mateix moviment amb les companyes i companys represaliats.

Salut i llibertat!

CNT-AIT Sabadell
Mira també:
https://cntsabadell.wordpress.com/
https://ateneullibertaridesabadell.wordpress.com/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more