Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
desallotjament del cso les naus ::: comunicat [ct]
15 jul 2003
Comunicat del CSO Les Naus en resposta a la sentència que demana el desallotjament de la casa.

COMUNICAT DEL CENTRE SOCIAL OKUPAT LES NAUS

L'arribada de la sentència definitiva, resolta per part de l'Audiència Provincial de Barcelona (sec. núm 13), on és revocada l'absolució dictaminada en primera instància sobre un procés de desnonament en precari, ens convida a abandonar aquest espai, que ha estat destinat durant els darrers vint anys a l'especulació ferotge que afecta tant el barri de Gràcia com la resta de la ciutat. Davant aquesta situació volem comunicar:

  • El desallotjament de Les Naus no és un fet que surti de la normalitat en una ciutat on es realitzen 4000 desnonaments l'any, però per la nostra condició d'OKUPES, de ben segur, el desplegament policial i el tractament mediàtic seran més amplis del que és habitual.

  • La bombolla immobiliària dins la qual estem immersos, és fruit de la manca de polítiques urbanístiques destinades a un ús social (llars d'infants, centres socials, escoles,...) contrastant amb els mega-projectes urbanístics (Barcelona 92, Fòrum 2004,...) que tan sols afavoreixen bancs, immobiliàries i cimentadores, provocant així desarrelament i exclusió social.

  • El CSO Les Naus és un espai que vam okupar fa 9 anys, davant la manca d'espais públics al barri. Les Naus està gestionada de forma assambleària i dóna cabuda a projectes que no disposen d'espais per realitzar les seves activitats. Des d'aquí hem allotjat moltes iniciatives, especialment les vinculades al món de la cultura i l'espectacle. D'altra banda hem facilitat l'espai per a la reunió de col.lectius i associacions que han generat la realització de jornades de debat i de trobada, tant en l'àmbit local, com en l'estatal i internacional, en infinites ocasions.

  • La tasca social que està realitzant el CSO Les Naus queda reafirmada per la pròpia Audiència Provincial en recollir dins la sentència: "...Es procedente estimar la demanda formulada, ya que, sin dudar de la función social que realiza ni de la falta de espacios de utilización ciudadana en el barrio de Gràcia en el cual está ubicada la finca, corresponde a los poderes e instituciones públicas dar respuesta a estas demandas sociales...".

  • Mentrestant, els poders i institucions públiques es dediquen a fomentar discursos i campanyes publicitàries que no s'adapten a la realitat social del moment i és el sector immobiliari el primer responsable de l'endeutament ciutadà, que afegit a la precarietat laboral fa que la franja que ens separa de la pobresa sigui cada vegada més prima.

"La pobresa és la pitjor forma de terrorisme" John Pilger. Reporter de guerra.

Mira també:
http://www.sindominio.net/lesnaus/

Comentaris

comunicat en CASTELLANO
28 set 2003
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/49096

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more