Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Una manera eficaç i MOLT FÀCIL de fer boicot a Israel
24 jul 2014
Seguint la crida que la societat civil palestina va fer el 2005 per engegar una campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) per denunciar l'ocupació militar israeliana i promoure els drets del poble palestí us proposem una acció molt senzilla i útil
adwords-shot1.png
L'acció que proposem és la de causar pèrdues econòmiques a les empreses israelianes i a les empreses de qualsevol lloc del món que hi col·laboren a través dels anuncis de Google Ad-words.

Una petita explicació de com funcionen els anuncis:

Quan fem una cerca a Google, per exemple "viaje israel", apareixen milers de resultats, però uns pocs d´aquests són de pagament (vegeu la imatge que adjuntem). L'empresa que ha posat aquests anuncis paga a Google per cada click que obté. El que paga depèn de la competència que hi ha però va de uns cèntims fins a uns euros per cada click.

Per tant, podem anar fent cerques que se'ns ocurreixin (viaje tel aviv, hotel israel, travel israel...) i anem clicant als anuncis.

Google té previst que hi poden haver campanyes de Boicot en aquest sentit, i si detecta que hi ha un pic sobtat d'interès per alguns anuncis pot restablir el "saldo" a l'empresa contractant. Per tant, la millor manera de que sigui efectiu el boicot és fer-ho de manera continuada en el temps. Un o dos cops per setmana dediquem 5 minutets a entrar a tants anuncis d'empreses relacionades amb Israel i anem fent el boicot. I si un cop clicada la pàgina estem 30 segons i naveguem una mica millor, perquè google creurà que realment tenim interès per aquella pàgina.

També és important buscar empreses israelianes i clickar. Per exemple si posem "agua eden" ens apareixen els anuncis d'Eden, l'empresa israeliana que roba l'aigua a Síria i la comercialitza.

Podeu buscar el nom d'empreses israelianes i d'empreses catalanes relacionades amb aquestes als enllaços que adjuntem.

Difoneu si us plau a través dels canals habituals (twitter, facebook, correus...)

Aturem les massacres!
Aturem l'ocupació i l'apartheid!
Llibertat pel poble palestí!
Boicot Israel!
Mira també:
http://www.bdscatalunya.org/
http://www.bdsmovement.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una manera eficaç i MOLT FÀCIL de fer boicot a Israel
24 jul 2014
No ho acabo de veure efectiu, al cap i a la fi sols suposa un traspas de diners de les empreses israelis cap a google, que no és precisament un sant.

Es a dir el que proposes és que dediquem el nostre temps a generar diners a google, que no és precisament una cooperativa.

Això no vol dir que no s'hagi de fer quelcom al respecte dels diners del consum que van a parar a mans israelis.
Re: Una manera eficaç i MOLT FÀCIL de fer boicot a Israel
24 jul 2014
A catalunya tenim l'empresa IBERPOTASH que explota les potasses de Súria i Sallent i que les baixa fins al port de barcelona en tren seguint el Llobregat. A més de contaminar la zona, de crear la segona muntanya més alta del Bages a base d'acumular sal, i d'explotar els seus treballadors (molts estan per ETTs) tenen la sort de ser Israelians.

les institucions locals i la Generalitat els llepen el cul.

volem boicots de veritat? Boicotejem Iberpotash.
Re: Una manera eficaç i MOLT FÀCIL de fer boicot a Israel
26 jul 2014
una altra manera fàcil és destruir els fotomatons de Tecnotron i els dispensadors d'aigua Eden, molt apreciats a la UB
Re: Una manera eficaç i MOLT FÀCIL de fer boicot a Israel
26 jul 2014
Vols boicotejar-los de veritat? https://adblockplus.org i https://www.eff.org/privacybadger
Sindicat Terrassa