Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Mallorca> Jaume Sastre espera que les eleccions del dia 25 de maig siguin càstig al PP
20 mai 2014
Jaume Sastre es professor en vaga de fam des de fa 11 dies


El professor Jaume Sastre està en vaga de fam des de fa onze dies. Una acte reivindicatiu per exigir al govern que trobi una mesura dialogada entre totes les parts. Sastre considera que “amb l'entrada en vigor de la LOMQUE estam assistint a un retrocés sense precedents que ens remet a la dictadura franquista on els centres escolars eren dirigits per comissaris polítics i on l'opinió dels docents, pares i alumnes era sistemàticament marginada”. Onze dies després, anotem amb cinc punts què ha passat des de l'inici de la vaga.



1- Comença la vaga de fam. El dia 8 de maig a dos quarts de cinc de la tarda Sastre decideix començar una vaga de fam per “exigir a José Ramón Bauzá l'inici d'un procés real de negociació amb els comitès de vaga”. L'objectiu és trobar un punt de consens entre els docents i les famílies. “Faig un convit a enfortir la lluita, a deixar de banda el desànim i a multiplicar els esforços i sacrificis en defensa d'una educació en llibertat, de qualitat i en català”, explicava Sastre en iniciar la vaga de fam.

2- Sastre rep diferents mostres de suport. Diferents entitats i personalitats del món social, cultural o polític han fet arribar les seves mostres de suport a Sastre. Els alumnes de Sastre van fer-li arribar una carta on desitjaven que “la lluita no sigui en va i que d'una vegada per totes aquest govern de la incultura respongui per la societat i no pels propis interessos”.

3- Segueix la vaga contra el decret de trilingüisme. Després d'onze dies en vaga de fam, Sastre diu que no vol fer marxa enrere en la seva lluita. Assegura que ara cal centrar el punt de mira en els resultats dels comicis europeus del proper diumenge “si Bauzá surt reforçat ens poden esperar una allau de nous expedients i represàlies contra els professors, si Bauzá surt debilitat, potser es veurà obligat per la seva militància i quadres interns a fer un moviment”.

4- El govern no s'ha pronunciat. El món educatiu exigeix obrir un nou front de diàleg i negociació amb el govern de José Ramón Bauzá. Tot i així, el govern del Partit Popular continua ferm en la seva postura.

5- El proper dijous 22 de maig, just abans de les eleccions europees, se celebrarà una nova manifestació amb el lema “En educació anam al revés d'Europa”.
Mira també:
http://www.arabalears.cat/balears/Sastre-crida-al-castig-PP_0_1140486077.html

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa