Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats
Ara és Demà. Connectem les Lluites Socials
23 gen 2014
CONNECTEM LES LLUITES SOCIALS 1 de FEBRER de 2014
A les 9h // FÀBRICA FABRA I COATS (BARCELONA)






Inscriu-te i vine!
CONSTRUINT L'ALTERNATIVA.
ET PROPOSEM CONSTRUIR UN ESPAI OBERT DE PARTICIPACIÓ I ACCIÓ, PER INTERCANVIAR EXPERIÈNCIES I PROPOSAR NOVES ACCIONS. QUÈ PENSEM?
ESMENA, PROPOSA I MODIFICA EL TEXT DE LA CRIDA OBERTA.


Ara és demà.
Ara és demà; i és ara, abans no ens ho prenguin tot, que cal construir una alternativa. No volem només resistir; volem sumar, proposar, construir, tot innovant per guanyar. Les condicions de vida i de treball de la majoria s'han degradat. L'atur, la pobresa i les desigualtats han crescut com a conseqüència d'unes polítiques neoliberals, imposades per la Troika i els Governs de l'Estat i de Catalunya, que provoquen l'enriquiment d'una minoria, l'empobriment de la majoria, la destrucció de l'Estat de Benestar i la concentració del poder a mans d'una elit econòmica i financera. El sistema polític i el model autonòmic sorgit amb la Transició està esgotat i en crisi. El creixement de les desigualtats, la corrupció, el lligam entre poder econòmic i poder polític estan posant en crisi la mateixa democràcia.

Els catalans i les catalanes volem exercir el dret a decidir el nostre futur polític. Catalunya, com a subjecte polític, ha de poder decidir lliurement les relacions a establir amb l'Estat i la Unió Europea. Davant d'aquesta situació de crisi política i emergència social, és el moment d'iniciar un nou procés per construir un nou país. És el moment de construir una alternativa, tant al model econòmic i social que s'està imposant com als governs de la dreta. Volem una alternativa per superar la crisi social, nacional, ecològica i democràtica que vivim. Necessitem una alternativa que tingui capacitat de construir noves majories i una nova hegemonia, tant al carrer com a les institucions. I per fer-ho proposem la suma a partir de quelcom nou, capaç de vehicular els anhels i la necessitat de plantar cara i construir una alternativa que representi els interessos de la gent. Ho volem fer de manera oberta i participativa, col·lectiva, des del debat de les idees i les accions, incorporant la pràctica social i política de qui les defensa cada dia en diferents espais de lluites. A Catalunya hi ha una pluralitat de forces polítiques, d'iniciatives, plataformes, moviments i persones que comparteixen la necessitat de confluir ara per compartir la construcció d'una alternativa.

Per això convoquem una Assemblea Oberta per fer-hi un primer pas. Una Assemblea Oberta perquè, en igualtat de condicions, podem debatre i compartir les estratègies, les iniciatives polítiques, tant per impulsar la confluència com per començar a treballar conjuntament, des d'ara mateix, per donar resposta als conflictes socials, econòmics i polítics que afecten el dia a dia de la gent.


Aquestes són només algunes idees per canviar-ho tot:

Vols un país basat en el treball digne i la plena ocupació?

Per un país basat en el treball. Amb plena ocupació, amb noves formes d'organitzar els temps i els treballs, on es treballi menys perquè hi treballi més gent i amb repartiment de tots els treballs, inclòs el treball domèstic i de cura no remunerat.


Vols un país de persones iguals en drets i oportunitats?

Per un país amb equitat. Redistribuir per viure; per viure de manera diferent, per viure millor. El combat contra la desigualtat és la primera prioritat, redistribuint la riquesa, on la Renda Garantida de Ciutadania ens permetrà caminar cap a l'objectiu de pobresa 0 amb sistemes de rendes bàsiques universals. Amb un sistema fiscal autènticament redistributiu on les rendes del capital, de qui en tingui més i de qui més contamini, aportin molt més.



Vols un país amb equitat de gènere?

Per un país dels drets de les dones, on dones i homes tinguin els mateixos drets, on les dones siguin ciutadanes de ple dret, lliures per decidir i lliures de desigualtats, discriminacions i violències, amb un sistema de benestar i serveis públics que garanteixi la plena autonomia i la coresponsabilitat de la cura i els treballs reproductius entre els gèneres i allò públic.

Per un país dels drets de les dones, on dones i homes tinguem tinguin els mateixos drets, on les dones siguin ciutadanes de ple dret, lliures per decidir i lliures de desigualtats, discriminacions i violències, amb un sistema de benestar i serveis públics que garanteixi la plena autonomia i la coresponsabilitat de la cura i els treballs reproductius entre els gèneres i allò públic.Justificació: Si es parla en 3a persona sona una mica paternal.Enviada per: Rafel Díaz MirEstat: Pendent de revisióPer un país dels ciutadans, drets de les dones, on dones i homes tinguin els mateixos drets, on homes i les dones siguin ciutadans ciutadanes de ple dret, lliures per decidir i lliures de desigualtats, discriminacions i violències, amb un sistema de benestar i serveis públics que garanteixi la plena autonomia i la coresponsabilitat de la cura i els treballs reproductius entre els gèneres i allò públic.Justificació: Si volem equitat de gènere hem de deixar de destacar la dona. NO ÉS EL SEXE DÈBIL i no necessita que l'anem exaltant per estar a la mateixa categoria que l'home. I si així pensem així ho hem d'expressar. Una cosa són les polítiques de discriminació positiva i l'altra és el llenguatge, tots som ciutadans i tots som iguals!




Vols un país amb una economia al servei de les persones i el bé comú?

Per un país amb democràcia econòmica. On les decisions es prenen en funció de l'interès general i no del benefici particular d'uns pocs, amb un fort sector d'empreses cooperatives i de l'economia social i solidària.

Per un país no sotmès al sistema financer. On s'impulsi una auditoria del deute per establir quin deute és il·legítim i es plantegi una estratègia per una quitança pel sud d'Europa. Amb una banca pública i ètica.

Per un país sostenible, amb sobirania energètica, que respecti el territori i el medi ambient. On treballem per cercar un nou model social i econòmic basat en les energies renovables, tot deixant enrere la insostenibilitat de l'actual model de creixement econòmic. Promovent les energies renovables a través de les cooperatives i altres empreses sostenibles dins l'economia social i que alhora fomentin la solidaritat territorial.


Vols un país radicalment democràtic, lliure de corrupció, on la ciutadania pugui decidir-ho tot?

Per un país radicalment democràtic. Democràcia participativa, amb referèndums obligatoris, vinculants i revocatoris. Llei electoral, en lluita contra la corrupció política, on no hi ha democràcia si no tenim tots els mateixos drets. Mitjans de comunicació públics lliures i plurals i programari lliure.


Vols un país lliure per decidir democràticament quina relació vol amb la resta i sobirà per autogovernar-se?

Perquè només des de l'exercici del dret a decidir, d'un referèndum o consulta, podem iniciar el camí i generar la força suficient per canviar l'estatus polític actual.




Vols un país obert a Europa i al món apostant per la pau, els drets humans i la solidaritat?

Per un país per la pau i els drets humans. Un país per una altra Europa. Un país sense exèrcit, que fa de la pau i dels drets humans trets de la seva identitat, que sap que la seva dignitat està també en les reivindicacions d'altres pobles i en la cooperació internacional. Un país per construir una altra Europa plenament democràtica, socialment justa i ecològica.

Apel·lem a una nova majoria social i política, que vol empoderar-se per decidir-ho tot, a cercar des de la unitat noves preguntes i respostes per al canvi d'època que estem vivint, on tot està en joc per a les classes populars.

I ens comprometem a tirar endavant accions polítiques institucionals i socials unitàries, de lluita social i política, per construir el país que volem i atendre les situacions d'urgència social. Sabent que ara és demà. Que no és temps de fragmentar-se, sinó de sumar; que no és moment de resignar-se, sinó de lluitar; que és el moment de la unitat. Si no és per canviar-ho tot, per a què? Si no som tota la gent qui lluitem, qui? Si no és ara, quan? Ara és demà.


COM HO FAREM?

QUINA ÉS LA TEVA LLUITA? TENS UNA PROPOSTA? COMPARTEIX-LA AQUÍ I VINE EL 1 DE FEBRER A PRESENTAR-LA I CONNECTAR-LA!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ara és Demà. Connectem les Lluites Socials
23 gen 2014
Per l'avanç del comunisme, EUiA dissolució!!
Re: Ara és Demà. Connectem les Lluites Socials
23 gen 2014
Heil Saura!
Desconnectem les Lluites Socials dels oportunistes
23 gen 2014
Jo vull un poble on pugui expressar lliurement la meva opinió sense ser sancionat per la normativa de "civisme".
http://www.elpratllibertari.cat/?p=608

Un poble on no em vagin darrere per arrencar-me els cartells, on no estigui prohibit penjar pancartes sobre temes socials, i no només els que publiciten actes.
http://www.elpratllibertari.cat/?p=1658

Jo visc amb un poble on s'han prohibit diverses concentracions i manifestacions i han enviat la policia municipal a fer efectiva la mesura.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/301588/index.php?sho

Jo visc en un poble en el qual encara perviuen carrers dedicats a franquistes.
http://elpratantifeixista.blogspot.com.es/

Jo visc amb un poble on des del ajuntament aplaudien l'AVE, i des del butlletí municipal es demanava una estació al Prat (que el dia d'avui en dia esta construïda, però no en funcionament.

Jo visc en un poble governat per ICV-EUiA.

Jo visc al Prat de Llobregat
Re: Ara és Demà. Connectem les Lluites Socials
23 gen 2014
Fora partits d´indymedia!!, encara que vulguin "canviar-ho TOT"

Ni euia, ni icv, ni cup, ni erc.
Fora!

PD: cada cop es semblen mes tots.
Sindicato Sindicat